Kabrioletą sau leisti galės kiekvienas: plaukus kedenantis elektromobilis tekainuoja €5000

Ignas Petrikonis

2021-05-18, 11:50 (atnaujinta 2021-05-26, 10:39)

0 komentarų
Kabrioletą sau leisti galės kiekvienas: plaukus kedenantis elektromobilis tekainuoja €5000

„Wuling Hong Guang Mini EV“ netruko pagarsėti dėl savo mielo išvaizdos, mažo dydžio ir itin žemos kainos. Būtent dėl šių priežasčių tai tapo geriausiai parduodamu elektromobiliu Kinijoje, o dabar dalinai „General Motors“ priklausanti kompanija „SAIC-GM-Wuling“ atskleidė, kad šio automobilio „šeima“ auga - pristatyta nauja spalvų paletė ir automobilio versija nuleidžiamu stogu.

Anksčiau šį mėnesį buvo pradėta prekiauti „Hong Guang Mini EV Macaron“ - to paties pavadinimo deserto įkvėpta automobilių serija, pasižyminti pasteline žalia, geltona bei rausva spalvomis. Su nauja palete kyla ir automobilio kaina - lyginant su įprasta versija, kurios vertė prilygsta €3650, „Macaron“ versijų kainos svyruoja tarp €4790 ir €5560.

Prieš keletą savaičių buvo pademonstruotas „Hong Guang Mini EV Cabrio“ - tas pats mini elektromobilis, tačiau su nuleidžiamu medžiaginiu stogu. Kabrioletą bus pradėta gaminti kitąmet, tačiau jo kaina kol kas neatskleidžiama.

Turint omenyje neįtikėtinai žemą kainą, nekyla abejonių dėl šio automobilio populiarumo - jis suteikia paprastą ir pigų būdą nukeliauti iš taško A į tašką B. Gamintojas apibūdina „Mini EV“ kaip 2+2 konfigūracijos automobilį, tai reiškia, kad jis turi galines sėdynes, tačiau jos skirtos tik retam naudojimui arba vaikams, nes daugeliui žmonių ten būtų paprasčiausiai per maža vietos kojoms.

Nuo priekinio iki galinio bamperių „Mini EV“ tėra 292cm ilgio, tai yra net 60cm mažiau už „Fiat 500“ - vieną mažiausių modernių automobilių. Mažasis kiniškas elektromobilis turi 27 arklio galių (20kw) motorą, leidžiantį jam išvystyti 100 kilometrų per valandą maksimalų greitį ir nuvažiuoti apie 170km vienu įkrovimu. „General Motors“ duomenimis, jau parduota per 270,000 „Hong Guang Mini EV“ - jai prekiauti pradėta praėjusių metų liepos mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas