Kinai pristatė geriausią 2021 metų elektromobilį? Pademonstruotas „Tesla“ konkurentas, kuris pilnu įkrovimu įveiks rekordinį atstumą

Kinai pristatė geriausią 2021 metų elektromobilį? Pademonstruotas „Tesla“ konkurentas, kuris pilnu įkrovimu įveiks rekordinį atstumą

Kinijos elektrinių automobilių gamintojas „NIO“ pristatė savo sukurtą antrąjį sedaną, kuris, tikėtina, rinkoje aktyviai konkuruos su populiariausiu „Tesla“ kompanijos „Model 3“ elektromobiliu. Visiškai elektrinį „NIO ET5“ modelį šeštadienį kasmetiniame kompanijos renginyje Sudžou mieste pristatė „NIO“ įkūrėjas ir generalinis direktorius Williamas Li.

Naujasis „NIO ET5“ Kinijoje bus parduodamas jau nuo rugsėjo mėnesio. Jis pristatomas po pirmojo, ir brangesnio, „NIO“ elektrinio sedano „ET7“, kurį W.Li laiko „Tesla Model S“ varžovu, ir kurio pristatymai klientams turėtų prasidėti kovo mėnesį. Taip pat tikimasi, kad „NIO“ 2022 metais pristatys dar vieną elektromobilį.

Žvelgiant į technines naujojo elektromobilio savybes, tai būtina paminėti, jog jo galia siekia 360 kW. Keturi varomi automobilio ratai bei 700 Nm sukimo momentas leis šiam „NIO“ produktui pasiekti 100 km/val. greitį vos per 4,3 sekundės. Standartinis modelis bus aprūpintas 75 kWh talpos baterija, tačiau tai bus tikrai ne vienintelė opcija.

„NIO ET5“ bus siūlomas ir su 100 ar net 150 kWh talpos akumuliatoriais. Su didžiausios talpos baterija, šis elektromobilis, gamintojo teigimu, galės įveikti net iki 1000 kilometrų. Verta pastebėti, jog jeigu tokius rezultatas išties pavyks pasiekti – tai turėtų būti rinkos rekordas. Kaip bebūtų, „NIO“ atlikti skaičiavimai pateikti pagal kinišką CLTC standartą.

„ET5“ yra pagrindinis mūsų produktas, nes „NIO“ ilgą laiką daugiausia dėmesio skyrė sportinio tipo transporto priemonėms ir jų gamybai“, – interviu „Bloomberg“ metu teigė Li. - „Nekantriai laukėme modelio, kurio kaina būtų labiau prieinama, o potencialių pirkėjų skaičius - didesnis“.

„NIO“ taip pat pateikė savo tarptautinės plėtros strategijos gaires, planuotos po šių metų pradžioje vykusio ekspansinio automobilių gamintojo žygio į Norvegijos rinką. Šanchajuje įsikūrusi bendrovė paskelbė apie savo ambicingus planus 2022 metais patekti į Vokietijos, Nyderlandų, Danijos ir Švedijos rinkas, o iki 2025 metų savo automobilių asortimentą siūlyti 25 šalims. Taip pat „NIO“ siekia patekti ir į JAV rinką.

Automobilių gamintoja, kuri nestokoja ambicijų, užmezgė strateginę partnerystę su „Royal Dutch Shell“ ir kartu su šia kompanija veiks kuriant baterijų keitimo, pakartotinio įkrovimo ir energijos kaupimo infrastruktūrą Kinijoje, Europoje ir JAV, sekmadienį interviu metu tokią informaciją pateikė „NIO“ generalinis direktorius W.Li. „Bendrovė neatmes galimybių statyti savo gamyklas užsienyje, jei būtų pakankamas poreikis pagamintai produkcijai“ - sakė jis.

W.Li taip pat pagyrė senų automobilių gamintojų, tokių kaip „Volkswagen AG“, pasiryžimą pereiti prie elektromobilių segmento. „Jų prekės ženklas, inžinerija, tiekimo grandinė ir pardavimo bei paslaugų tinklai yra vertingas turtas, ir kuo anksčiau jie ryžtasi gaminti elektrifikuotus ir išmanius produktus, tuo bus geriau“, – sakė Li. - „Mes galėsime pamatyti, kiek toli siekiantis bus tokių veiksmų poveikis, tik gal po ketverių metų“.

Šį lapkritį „NIO“ klientams pristatė 10 878 automobilius, o bendrai per pirmuosius 11 šių metų mėnesių – iš viso 80 940 vienetų (visi jie – visureigiai). Kaip ir kiti automobilių gamintojai, kompanija kovojo su tiekimo grandinės apribojimais, o planai įtraukti bendrovę į Honkongo akcijų sąrašą buvo atidėti.

„Kitų metų viduryje arba trečiąjį ketvirtį bus pagaminta daugiau automobilių lustų“, sakė Li ir pridūrė, kad tai neturėtų turėti įtakos planuojamai „ET5“ pristatymų pradžiai, nors, pasak jo „net vieno lusto trūkumas kiekvienam iš mūsų pagamintų, daugiau nei 1000 lustų talpinančių, automobilių, gali paveikti gamybą“.

„NIO“ - Kinijos bendrovė, kurios akcijos šiuo metu viešai kotiruojamos JAV biržoje. Li teigė, kad investuotojai išreiškė susirūpinimą, ypač po „Didi Global Inc.“ patirtų nemalonumų: pavėžėjimo paslaugų teikimo milžinė „Didi Global“ patyrė sunkumų nuo pat savo debiuto viešojoje akcijų rinkoje liepos mėnesį. Kompanija nusileidžia Kinijos reguliavimo institucijų reikalavimams. Institucijų, kurios priešinosi „Didi“ įtraukimui į Amerikos viešai prekiaujamų akcijų sąrašus teigdamos, jog kompanijos patekimo į juos atveju galimas jautrios informacijos, duomenų nutekėjimas.

„Tikimės, kad politiniai neramumai neturės didelės įtakos mūsų įmonės augimui, mes tikrai laikysimės vietinių įstatymų ir taisyklių“, – sakė Li. Kinijos automobilių gamintojų asociacijos duomenimis, „NIO“ plečia savo gaminių asortimentą – kompanija gamina įvairius automobilius - nuo visureigių iki kompaktiškesnių automobilių, kad padidintų savo patrauklumą Kinijos elektromobilių rinkoje, kuri darosi vis labiau konkurencinga. Kinijos automobilių gamintojų asociacija prognozuoja, jog kitais metais pardavimai Kinijos elektromobilių rinkoje išaugs net 47% iki 5 mln. transporto priemonių.

Pranešama, kad pigiausias „NIO ET5“ modelis bus parduodamas nuo maždaug 45,4 tūkst. eurų. Tiesa, ši kaina bus siūloma Kinijos rinkoje. Kiek pastarasis modelis galėtų kainuoti Europoje – kol kas nėra žinoma.

11 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Tomas

Man regis, kad mes tampama vis didesniais šudais pasaulyje po valdžios arogantišku sprendimų tarptautinėje arenoje.

Lietuvis

Tegul turi savo šūdą,mums ir paspirtukai tinka:)))

R

Paspirtukus irgi kiniečiai gamina, o elektromobiliai pas juos daug pigesni negu europiečiu, kurie užsikėle nesveikai kainas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas