Korėjiečiams lustų krizė nerūpi: populiarus automobilių gamintojas išsikėlė itin ambicingus 2022 metų tikslus

Korėjiečiams lustų krizė nerūpi: populiarus automobilių gamintojas išsikėlė itin ambicingus 2022 metų tikslus

„Hyundai Motor“ ir šiai automobilių gamintojai priklausantis „Kia“ prekinis ženklas prognozuoja, kad 2022 m. bendras abejų prekinių ženklų automobilių pardavimas pasaulyje padidės 12 procentų, nors pernai pardavimai nepasiekė „Hyundai“ užsibrėžto tikslo dėl pasaulinio lustų trūkumo.

2021 metais abi bendrovės pardavė 6,67 mln. transporto priemonių, maždaug 3,7 proc. mažiau nei buvo siekiama parduoti. Užsibrėžtas tikslas buvo parduoti 6,92 mln. automobilių, tokių pardavimo apimčių „Hyundai“ nepasiekė daugiausia dėl tiekimo problemų, įskaitant lustų trūkumą, dėl kurio sumažėjo transporto priemonių pristatymo klientams apimtys. Nepaisant to, bendrovė šiais metais išsikėlė optimistiškus tikslus - kompanija ketina visame pasaulyje parduoti 7,47 mln. transporto priemonių.

„2022 metais „Hyundai Motor“ planuoja plėsti savo rinkos dalį ir padidinti pelningumą, stengdamasi stabilizuoti lustų pasiūlą ir paklausą, koreguoti transporto priemonių gamybos grafikus, sustiprinti savo siūlomų elektromobilių asortimentą, taip pat optimizuoti pardavimo pelną ir nuostolius įvairiuose regionuose, atsižvelgiant į juose esamą situaciją“, – sakoma „Hyundai Motor“ pranešime spaudai.

Lustų trūkumas, kilęs dėl tiekimo problemų ir per pandemiją išaugusios vartotojų paklausos elektros prietaisams, smarkiai paveikė ir automobilių pramonę, milijonai transporto priemonių visame pasaulyje nebuvo pagaminta būtent dėl automobilių komponentų trūkumo.

Analitikų teigimu, „Hyundai“ 2022 m. išsikeltas tikslas atrodo pagrįstas. „Eugene Investment & Securities“ analitikas Lee Jae-ilas tikisi, kad automobilių paklausa šiais metais išliks didelė, prie to didele dalimi prisidės tie žmonės, kurie pernai negalėjo nusipirkti transporto priemonių dėl transporto priemonių pasiūlos trūkumo ir jų pristatymo problemų.

„Atrodo, kad lustų trūkumo krizė rodo tam tikrus mažėjimo ženklus... tačiau augančios žaliavų kainos greičiausiai turės įtakos automobilių pelningumui“, – sakė Lee.

„Hyundai“ siekia 2026 m. parduoti 1,7 mln. elektromobilių (pardavimų skaičius apims „Hyundai“, „Kia“ ir „Genesis“ prekės ženklus), toks tikslas – ankstesnio „Hyundai“ plano (2025 m. parduoti 1 mln. elektromobilių) papildymas. 2021 m. automobilių gamintoja pristatė „Hyundai Ioniq 5“, „Kia EV6“, „Genesis GV60“ įkraunamų akumuliatorių dėka veikiančius elektromobilius, pagamintus remiantis nauja bendrovės E-GMP tik elektra varomiems automobiliams skirta platforma. Šiais metais tarp laukiamiausių „Hyundai“ naujienų - naujas elektromobilis „Hyundai Ioniq 6“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas