„Lexus“ turi kuo didžiuotis: pasiekta simbolinė elektrinių automobilių pardavimų žymė

Pranešimas spaudai

2021-05-29, 13:15

0 komentarų
„Lexus“ turi kuo didžiuotis: pasiekta simbolinė elektrinių automobilių pardavimų žymė

„Lexus“ paskelbė, kad peržengė 2 mln. parduotų elektrifikuotų automobilių ribą. Šią kartelę automobilių gamintojas peržengė šiemet, balandžio pabaigoje. Tam, kad dar labiau paskatintų elektra varomų automobilių plėtrą, „Lexus“ dar šių metų pabaigoje planuoja rinkai pristatyti savo pirmąjį iš tinklo įkraunamą hibridinį modelį, o dar po metų, 2022-ųjų pabaigoje, visiškai naują elektromobilį.

Šiuo metu „Lexus“ gamoje yra devyni elektrifikuoti automobiliai, tarp kurių ir hibridiniai, ir visiškai elektra varomi modeliai, parduodami maždaug 90 šalių visame pasaulyje. Skaičiuojama, kad 33 proc. visų „Lexus“ 2020-aisiais parduotų modelių turėjo elektros variklį. Vakarų ir Vidurio Europoje tokių automobilių dalis dar didesnė – 96 proc.

Iki 2025-ųjų „Lexus“ rengiasi pristatyti 20 naujų ar atnaujintų modelių, iš kurių daugiau nei 10 bus elektrifikuoti (elektromobiliai, iš tinklo įkraunami ir hibridiniai automobiliai). Minėti metai yra ir laikas, kai „Lexus“ užsibrėžęs pasiūlyti elektrifikuotą kiekvieno gamoje esančio modelio versiją. Be to, „Lexus“ viliasi, kad 2025-aisiais bendrovės elektrifikuoti automobiliai sudarys daugiau nei 50 proc. visų pasaulyje elektra važiuoti galinčių automobilių.

„Nuo pat „Lexus RX400h“ pasirodymo 2005-aisiais, „Lexus“ visuomet buvo elektrifikacijos lyderis prabangių automobilių segmente. Ir automobiliai nepaliaujamai tobulinami turint galvoje misiją suderinti puikiais važiavimo ir galios savybes su draugiškumu aplinkai. „Lexus“ toliau plečia savo elektrifikuotų automobilių gamą, kad pasiūlytų plačiausią pasirinkimą, atitinkantį klientų ir bendruomenės lūkesčius“, – sakė Raigo Kaseorg, „Lexus Baltic“ vadovas.

Elektrifikuoti „Lexus“ ateities modeliai bus aprūpinti DIRECT4 ir sistema, apjungiančia vairo kryžmę su visiškai elektriniu vairo pasukimo valdymu (angl. Steer-by-wire). DIRECT4 yra technologija, paskirstanti sukimo momentą visiems varantiesiems ratams. Ji apjungia precizišką automobilio galios valdymą su sistema, elektroniniu būdu kontroliuojančia vairo pasukimą ir šitaip užtikrinančią automobilio paklusnumą. Visa tai užtikrina, kad automobilis būtų išties dinamiškas, o įspūdinga vairavimo patirtis paliestų visus penkis pojūčius, ko padaryti negali įprasti automobiliai.

2050-aisiais „Lexus“ užsibrėžęs neutralizuoti anglies dvideginio emisijas visame automobilio gyvavimo cikle, neatmetant nei medžiagų ar dalių jam gavybos, gamybos, o taip pat ir logistikos, vairavimo, perdirbimo ar sunaikinimo.

Elektrifikuoti automobiliai leido „Lexus“ sumažinti anglies dvideginio emisijų taršą apie 19 mln. tonų visame pasaulyje (nuo 2005 m. iki 2021 m. balandžio pabaigos). „Lexus“ ir toliau rengiasi užimti lyderio poziciją auginant elektrifikuotų automobilių skaičių ir mažinant anglies dvideginio emisijas, šitaip tęsdamas įmonės užsibrėžtą misiją neutralizuoti CO2 emisijas ir įgyvendinti darnaus vystymosi tikslus.

Remdamasis „tinkamo laiko, tinkamos vietos, tinkamo produkto“ filosofija, „Lexus“ viliasi toliau vystyti savo elektrifikuotų produktų portfelį taip, kad šis atitiktų įvairius energijos šaltinius ir įvairialypę infrastruktūrą visame pasaulyje.

Bendras „Lexus“ elektrifikuotų automobilių pardavimas nuo 2005 m. iki 2021 m. balandžio pabaigos:

Visame pasaulyje: 2,02 mln. automobilių

Europoje: 540 tūkst.

JAV: 499 tūkst.

Kinijoje: 387 tūkst.

Japonijoje: 400 tūkst.

Kitur: 194 tūkst.

Pardavimas pagal modelius:

RX: 518 tūkst.

ES: 384 tūkst.

CT: 372 tūkst.

NX: 285 tūkst.

UX/UX EV: 137 tūkst.

IS/LS/RC/LC ir kitų: 324 tūkst.


0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Ekspertas patarė kaip saugiai transportuoti televizorių, skalbimo mašiną ar šaldytuvą

LG

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 17:54

0 komentarų

Persikraustymas į naujus namus paprastai būna džiaugsmingas nuotykis, tačiau kartu su juo tenka ir nelengva užduotis saugiai pervežti didelius prietaisus, pavyzdžiui, televizorius, šaldytuvus ir skalbykles.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Ekspertas patarė kaip saugiai transportuoti televizorių, skalbimo mašiną ar šaldytuvą

Persikraustymas į naujus namus paprastai būna džiaugsmingas nuotykis, tačiau kartu su juo tenka ir nelengva užduotis saugiai pervežti didelius prietaisus, pavyzdžiui, televizorius, šaldytuvus ir skalbykles.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

„LG Electronics“ ekspertas Kiril Miliajev paaiškina, į ką reikėtų atkreipti dėmesį prieš gabenant šią įrangą, kad galutinį tašką ji pasiektų saugiai.

Televizoriaus gabenimas

Plokščiaekraniai OLED televizoriai yra ne tik vertingi, bet ir trapūs. Pirmiausia paruoškite televizorių pakavimui – ištraukite visus laidus ir kabelius. Nufotografuokite galinę televizoriaus pusę su prijungtais kabeliais, kad vėliau galėtumėte nuotrauką naudoti kaip montavimo iš naujo instrukciją. Tada kruopščiai suvyniokite kiekvieną kabelį ir sutvirtinkite plastikiniais dirželiais.

Nuo televizoriaus atsukite visus tvirtinimo varžtus, stovą, laikiklius. Laikykite juos paženklintame maišelyje, kad persikraustydami jų nepamestumėte. Rekomenduojame televizorių pakuoti į originalią pakuotę, o jei ji neišsaugota – geriausia naudoti specialią televizoriaus dėžę su putplasčio kampų apsaugomis. Televizorių įvyniokite į plastikinę plėvelę ir atsargiai įdėkite į dėžę. Dėžės tarpus užpildykite minkštinamosiomis medžiagomis, kad gabenamas televizorius nepasislinktų. Be to, svarbu, kad televizorių iš pakuotės išimtų ir nešiotų bent du žmonės.

Vis dėlto gabenamo OLED neguldykite plokščiai (ant nugaros). Jį pastatykite tiesiai – bus tinkamai paskirstytas svoris ir sumažinta nepataisomo išorinio pažeidimo rizika.

Skalbyklės gabenimas

Skalbyklę reikia gabenti ypač atidžiai ir atsakingai, kad būtų kuo labiau apsaugoti sudėtingi jos mechanizmai. Prieš transportuojant skalbyklę kruopščiai ją išvalykite, paleisdami tuščią būgną suktis su šiltu vandeniu, kad pasišalintų nešvarumai. Be to, perskaitykite skalbyklės tinkamo atjungimo instrukcijas. Atjunkite vandens tiekimo žarnas bei maitinimo laidą ir juos pritvirtinkite prie skalbyklės, kad vežami nesusipainiotų. Skalbyklę turėtų judinti du asmenys (po vieną iš kiekvienos pusės) ir ją pakelti ant vežimėlio.

Prireikus būgną sutvirtinkite transportavimo varžtais arba minkštinamosiomis medžiagomis, kad gabenamas jis nepasislinktų. Nepatartina skalbyklės statyti ant šono, nes pasikeistų jos vidinių ir išorinių būgnų padėtis, dėl to atsirastų nuotėkis, sumažėtų našumas ir skalbyklė sugestų. Be to, skalbyklė turėtų kuo trumpiau būti žemoje temperatūroje, nes vežant ją šaltyje užšaltų joje esantis vanduo ir ji sugestų. Atvykus į reikiamą vietą rekomenduojama kuo greičiau iškrauti skalbyklę, kad ji kuo trumpiau būtų šaltyje, ir leisti jai prisitaikyti prie kambario temperatūros prieš pradedant ją naudoti, kad būtų išvengta galimų pažeidimų dėl temperatūros pokyčių.

Norėdami papildomai apsaugoti gabenamą skalbyklę suvyniokite į antklodes arba naudokite putplasčio plokštes. Perkraustomą skalbyklę įdėkite į vežimėlį, kad ji stovėtų ir nebūtų pažeistos jos vidaus detalės. Atvykę į galutinį tašką, nepamirškite nuimti gabenimo varžtų ir, prieš įjungdami mašiną, užtikrinkite, kad ji pastatyta tiesiai ir tvirtai.

Šaldytuvo gabenimas

Norint saugiai gabenti šaldytuvą, reikia kruopščiai planuoti ir laikytis tinkamų procedūrų. Prieš kraustydamiesi peržiūrėkite šaldytuvo atitirpinimo instrukcijas, nes kiekvieno šaldytuvo modelio naudotojo vadove gali būti pateikti konkretūs nurodymai. Stebėkite gabenamo šaldytuvo temperatūrą, ypač šaltuoju metų laiku, kad šaldytuvo neveiktų didelis temperatūrų skirtumas.

Prieš kraudami išimkite visas atsilaisvinusias dalis ir apsvarstykite galimybę išimti lentynas, jei šaldytuvas atvežamas ne originalioje pakuotėje. Šaldytuvą į sunkvežimį kraukite atsargiai, kad jis nenukristų, ir užtikrinkite, kad per visą kelionę jis išliktų vertikalioje padėtyje. Nors kai kuriais atvejais šaldytuvas gali pasvirti, jo negalima paversti ant šono.

Atsidūrę galutiniame taške, pastatykite šaldytuvą vertikaliai ir leiskite jam pastovėti bent kelias valandas prieš įjungdami jį į elektros tinklą. Nusistovės skysčiai ir bus užtikrintas optimalus šaldytuvo veikimas. Prieš prijungdami šaldytuvą prie elektros tinklo, patikrinkite jo balansavimo kojeles, kad nepažeistumėte kompresoriaus ir išlaikytumėte efektyvumą. Jei šaldytuvas buvo gabenamas horizontaliai, prieš prijungiant jį prie elektros tinklo patartina leisti jam pastovėti bent 3 paras, kad tinkamai nusistovėtų visos jo vidaus detalės. Perkraustydami apsaugokite grindis nuo įbrėžimų po šaldytuvu, todėl naudokite baldų šliaužiklius arba guminius kilimėlius.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas