Lietuviai vis aktyviau perka elektromobilius: paaiškėjo kokie modeliai populiariausi, pastebima aiški tendencija

Lietuviai vis aktyviau perka elektromobilius: paaiškėjo kokie modeliai populiariausi, pastebima aiški tendencija

Visame pasaulyje augant elektrinių automobilių pardavimais – jų vis daugėja ir Lietuvoje. Rugsėjo mėnesio duomenimis, mūsų šalies kelyje šiuo metu važinėja daugiau nei 6440 tokio tipo transporto priemonių, o šis skaičius – nuolatos auga.

Remiantis Lietuvos Respublikos susiekimo ministerijos duomenimis, dar 2020 metų pradžioje mūsų šalies teritorijoje buvo registruoti 1434 elektromobiliai bei 1172 įkraunami hibridiniai automobiliai, o analogiški skaičiai dabar yra išaugę daugiau nei dvigubai, atitinkamai 3720 ir 2720.

Šiandien pabandėme pažvelgti į viešai prieinamą VĮ „Regitra“ informaciją ir pažiūrėti kokius elektromobilius renkasi lietuviai. Žvelgiant pagal gamintojus, daugiausiai dėmesio sulaukia „Nissan“ produktai, kurie užima maždaug 30 proc. Lietuvos elektromobilių rinkos. Antroje vietoje „Volkswagen“, o toliau rikiuojasi „Tesla“, „Hyundai“ ir „Škoda“.

Visiems prieinami atvirieji VĮ „Regitra“ duomenys nėra visiškai tikslūs, nes kai kuri informacija nėra viešai prieinama dėl asmens duomenų apsaugos, tačiau, nepaisant to, leidžia susidaryti labai aiškų vaizdą ką renkasi lietuviai. Taigi, pažvelkime į populiariausius elektromobilius, kurie šiandien rieda Lietuvos gatvėmis.

Be didesnės konkurencijos – lyderis Lietuvos keliuose yra „Nissan“ su „Leaf“ serijos elektromobiliais. Remiantis „Regitros“ duomenimis, mūsų šalyje yra registruota daugiau nei 1000 šios bendrovės transporto priemonių. Žvelgiant į duomenis, matyti, jog lietuviai renkasi tiek senesnius „Leaf“ modelius, tiek ir naujesnius, su talpesnėmis baterijomis.

Lyderį nuo kitų gamintojų skiria tiesiog milžiniškas pranašumas. Antras populiariausias elektromobilis – „Volkswagen Up!”, kurių Lietuvoje yra užregistruota maždaug 286 vienetai. Akivaizdu, kad „Volkswagen“ atsilikimas nuo „Nissan“ yra bent 3,5 karto. Žinoma, mūsų šalyje galima išvysti ir kitų šio gamintojo modelių. Krovininiu „Crafter“ modeliu naudojasi beveik 100 asmenų, daugiau nei 100 yra pasirinkę vieną iš „ID.3“ opcijų, o kiek mažiau nei 100 asmenų turi ir „E-Golf“ modelį. Kaip bebūtų, nei vienas iš šių automobilių nepatenka į populiariausių elektra varomų transportų sąrašą, žinoma, išskyrus „Up!”.

Trečioje pozicijoje galima rasti BMW sukurta „i3“ elektromobilį, kurį pasirinko daugiau nei 210 lietuvių. Šis vokiečių milžino sukurtas modelis tik labai neženkliai lenkia ketvirtoje bei penktoje pozicijoje esančius kitos bendrovės produktus.

Ketvirtas populiariausias elektromobilis Lietuvoje – JAV gamintojo „Tesla“ sukurtas „Model 3“. Lietuvoje šių automobilių užregistruota beveik 200. Dar viena įdomi detalė – šis Elono Musko valdomos kompanijos modelis tik minimaliu skirtumu lenkia kitą bendrovės gaminį – tai „Model S“, kurių Lietuvoje yra maždaug 195.

Daugiau nei šimtą elektromobilių Lietuvoje yra pardavusi ir „Renault“, kurios sukurtą „Zoe“ modelį yra pasirinkę maždaug 130 lietuvių. Tarp lietuvių mėgiamų modelių galima rasti ir „Hyundai Ioniq“, „Kia Soul“ ar „Tesla Model X“.

Žvelgiant į „Regitros“ duomenis – akivaizdu, kad Lietuvoje daugiausiai dėmesio sulaukia kiek senesni elektriniai automobiliai. Nepaisant to, galima rasti ir naujesnių modelių. Tarp prieinamų duomenų, matyti du „Model Y“ elektromobilius ar naujausius „Audi“ gaminius, tačiau jų nėra daug.

11 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

statistas

palaukit ekologinės BOMBOS kai prasidės baterijų utilizavimo metas,tada tie patys /ekologai/rėks kaip teršiama gamta.o elektromobilis ekologiškas tik tiek kad neišmeta dujų

Fernandas

Ko jus dziugaujat? Novegija teslu prisipirko, dabar jau apmokestins brangiuosius. Dar keli meteliai, ir bus bateriju utilizacijos mokestis, elektra brangs, nes uzdes valstybes akcizus. Ir galesit dziugaut, kad vel vaziuosit kaip su benzu ar dyzeliu

Andrius

Pamirsot paminet kad VW UP greiciausiai visi priklauso SPARK. Asmeniniais tikslais niekas jo neperka.

Denisas

Perka, bent puse yra ne Spark. Geras antras miesto auto;)

J

Reikia pirma galvas prasiplaut dėl tu nesąmonių.jus gamta pareguliuosit ar tiesiog jūsų kišenės ištuštins. O gal oras nejuda ir stovi ties siena. O kur tokia Rusija Afrika Azija uriem dzin tas jūsų tipo užterštumas.

Darius

Sveiki,
reikia aktyvesnės valstybes paramos.
Be 5000eur subsidijos naujas elektromobilis turėtų būti parduodamas be PVM mokesčio.
Gero kelio,
Darius

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas