Lietuviai vis dažniau perka elektrinius automobilius: vis dažniau naudojamasi kompensacijomis, kurioms jau skirta įspūdinga suma

Šią savaitę Aplinkos projektų valdymo agentūrai buvo pateikta 1000 – oji paraiška kompensacijai už įsigytą elektromobilį gauti iš Modernizavimo fondo. Didžiajai daliai gyventojų, įsigijusių elektromobilius jau išmokėta 3,4 mln. eurų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Lietuviai vis dažniau perka elektrinius automobilius: vis dažniau naudojamasi kompensacijomis, kurioms jau skirta įspūdinga suma

Iš viso šiai priemonei – fiziniams (35 mln. eurų) ir juridiniams asmenims (15 mln. eurų) kompensacijoms už įsigytus elektromobilius gauti – Modernizavimo fonde iki 2026 m. numatyta 50 mln. eurų.

„Tendencijos iš tiesų džiuginančios – kasdien sulaukiame po 3 – 4 fizinių asmenų paraiškas kompensacijoms už įsigytą elektromobilį gauti. Tikimės, kad nenutrūkstamas finansavimas užtikrins nuoseklų elektromobilių skaičiaus augimą Lietuvoje ir jau artimiausiais metais šalies automobilių parkas taps ženkliai tvaresniu,” – sako Aplinkos projektų valdymo agentūros Nacionalinių programų valdymo departamento Klimato kaitos skyriaus vedėja Agnė Markauskienė.

Pasak Agnės Markauskienės, norisi akcentuoti, kad šia parama gali naudotis ne tik gyventojai, bet ir šalies verslas, taip pat sėkmingai galintis prisidėti prie tvaresnio transporto plėtros Lietuvoje.

Kompensacijos dydis priklauso nuo to, ar pareiškėjas yra fizinis, ar juridinis asmuo. Fiziniam asmeniui kompensacija siekianti 5 tūkst. eurų skiriama už naują (iki 6 mėn.) arba 2,5 tūkst. eurų už naudotą (iki 4 metų) M1 klasės grynąjį elektromobilį. Kiek didesnė dalis (540 vnt.) įsigytų elektromobilių – nauji.

Juridiniams asmenims kompensuojama tik už naujo elektromobilio įsigijimą ir siekia 4 tūkst. eurų. Juridiniai asmenys gali įsigyti ir išmoką gauti už naują M1 ar N1 klasės grynąjį elektromobilį.

Gyventojams už įsigytus elektromobilius numatyta skirti 35 mln. eurų. Tikimasi, kad tai leis elektromobilių skaičių Lietuvoje padidinti 10 tūkst. elektromobilių. Juridiniams asmenims už įsigytus elektromobilius iš viso numatyta skirti 15 mln. eurų. Jų pakaktų finansuoti 3750 elektromobilių.

Kovo 1 d. duomenimis Lietuvoje iš viso registruota daugiau nei 8 tūkst. vnt. grynųjų elektromobilių.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Eimis

Viena ranka duoda,kita atsiima.
Galios didinimui nuo 8 kW iki 11 ESO užsirašė virš 6 tūkstančių ir mieste ,naujame kvartale.Kur logika,kad nenaudotų įkrovimui savo pagamintos elektros.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas