Lietuviams įkrauti savo elektromobilius kainuos mažiau: pranešama apie populiariausiomis įkrovimo valandomis mažėjančias kainas

Metų pradžioje didmeninėje elektros energijos rinkoje smukus elektros kainoms, nuo kovo 1 d. „Ignitis ON“ tinkle populiariausiomis įkrovimo valandomis kainos mažėja greito ir itin greito įkrovimo jungtyse, visą parą jose įkrovimo kaina yra 0,50 Eur/kWh su PVM, o lėto įkrovimo jungtyse kaina mažėja iki 0,40 Eur/kWh su PVM.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuviams įkrauti savo elektromobilius kainuos mažiau: pranešama apie populiariausiomis įkrovimo valandomis mažėjančias kainas

Kaip pažymi „Ignitis“ verslo klientų ir plėtros vadovas Haroldas Nausėda, vardan patogumo ir aiškumo klientams, atsisakoma įkrovimo kainos skirstymo pagal piko laiką – visą parą konkrečioje jungtyje kaina bus vienoda. Tuo siekiama klientams pasiūlyti geriausią kainą tada, kada jiems reikia elektromobilio įkrovimo paslaugos.

Nuo kovo 1 d. trijose Vilniaus miesto įkrovimo stotelėse, kuriose nuo praėjusių metų gruodžio 1 d. buvo bandomas minutinės kainodaros sprendimas, taip pat galioja bendrosios aukščiau paminėtos kainos. Minutinės kainodaros sprendimo planuotas testavimo laikas baigėsi, o ar šis sprendimas grįš, bus galima spręsti išanalizavus bandomojo laikotarpio duomenis.

Kainų diferencijavimo atsisakymu taip pat siekiama ne tik gerinti klientų patirtį, bet ir analizuoti elgseną bei priimamų sprendimų, kada ir kiek įsikrauti, motyvus.

Primename, kad galutinę elektromobilių įkrovimo paslaugos kainą sudaro ne tik elektros kaina, kuri šiuo metu stabilizavosi. Ši dedamoji sudaro tik dalį visų kaštų. Papildomai savikainą formuoja ženklūs aukštos įkrovimo galios užtikrinimo tinklų kaštai, mokami tinklų operatoriams, bei investicija į įvadą ir pačias įkrovimo stoteles, atitinkamai ir palaikymo kaštai, tokie kaip mokėjimo proceso administravimas, aplikacijų palaikymas, stotelių priežiūra, programinės įrangos palaikymai ir pan.

„Ignitis ON“ tinkle yra 105 viešos elektromobilių įkrovimo stotelės, tinklas nuolat plečiamas. O iš viso šiuo metu Lietuvoje veikia apie 600 viešųjų ir pusiau viešųjų elektromobilių įkrovimo stotelių. Būdami didžiausias greitojo elektromobilių įkrovimo tinklas, pastebime, kad elektromobilių savininkams svarbiausiu kriterijumi išlieka galimybė įsikrauti elektromobilį greitai, patogiai, o tai reiškia – kuo arčiau namų, darbo vietos, didelių prekybos ir pramogų centrų ar tiesiog pakeliui šalia transporto arterijų.

Populiariausias įsikrovimo laikas „Ignitis ON“ tinkle yra nuo 8 val. ryto iki 19:59 val. vakaro.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas