Lietuvių pamėgtas gamintojas netrukus pristatys miesto automobilį: konkurentams pasitraukus, „Toyota“ ketina užvaldyti šį segmentą

Motor1

2021-10-11, 15:15

1 komentaras
Lietuvių pamėgtas gamintojas netrukus pristatys miesto automobilį: konkurentams pasitraukus, „Toyota“ ketina užvaldyti šį segmentą

Nors dauguma Europoje veikiančių automobilių gamintojų atsisako „A“ segmento, „Toyota“ įsitikinusi, kad vis tiek gali uždirbti pinigų iš jo ir visuomenei planuoja pristatyti naująjį „Aygo“ modelį. Vietoj to, kad naujasis automobilis būtų bendrų „Toyota“ pastangų su „Peugeot“ ir „Citroën“ rezultatas, kaip buvo su ankstesniu kompanijos kurtu modeliu, naujasis automobilis buvo sukurtas ir suprojektuotas tik „Toyota“ kompanijos darbuotojų Europoje ir yra skirtas pirmiausia tik Europos rinkai, o naujojo „Aygo“ gamyba turėtų būti vykdoma įmonės gamykloje Kolino mieste, Čekijos respublikoje.

Kadangi, matyt, šiais laikais kiekviena rinką pasiekianti mašina turi būti krosoveris, „Aygo“ pavadinime įgauna „X“ priesagą, tariamą „kryžių“, kuris tarytum informuoja potencialų pirkėją apie gana aukštai suprojektuotą transporto priemonės važiuoklę. Būtent šiomis dienomis „Toyota“ patvirtino savo serijinio modelio pavadinimą kaip „Aygo X“, taip atspindėdama ir užsimindama ir apie „Aygo X Prologue“ koncepciją, kuri buvo pristatyta kovo mėnesį ir bus pradėta gaminti 2022 metais.

Naujasis „Toyota“ kūrinys bus paremtas ta pačia - TNGA-B - platforma, kaip ir didesnis „Yaris supermini“, kurio seriją neseniai papildė „Yaris Cross“ - kompaktiškas krosoveris. Dar mažai žinoma apie „Aygo X“ automobilį, tačiau „Toyota“ anksčiau patvirtino, kad jis bus varomas vidaus degimo varikliu, tad tai nebus dar vienas elektromobilis. Mes savo statymą atliekame už tai, kad, pagal šiuo metu turimus duomenis, kompanija kurs nedidelį, trijų cilindrų benzininiu varikliu varomą transporto priemonę, greičiausiai įprastai turėsiančią mažiau nei 100 AG.

„Aygo X“ nereikės labai jaudintis dėl konkurentų, kai „Peugeot 108“ ir „Citroën C1“ modelių gamyba nebuvo pratęsta, jau nekalbant apie „Škoda Citigo“, „Volkswagen up!“ ir „SEAT Mii“ trio. „Hyundai i10“ bus pagrindinis „Aygo X“ konkurentas, nes „Renault Twingo“ modelio gyvavimo laikas jau eina į pabaigą, o „Suzuki Ignis“ toli gražu nėra populiarus, visuomenės dėmesį patraukęs, automobilis.

Kiti galimi „Augo X“ konkurentai yra „Kia Picanto“, „Fiat Panda“ ir „Mitsubishi Space Star“. Naujasis „Aygo“ – mažiausias „Toyota“ modelis, išskyrus Japonijoje parduodamus „kei“ automobilius, debiutuos lapkritį, tai bus pirmasis kompanijos pilnas automobilio modelio pakeitimas, kuris bus suplanuotas, suprojektuotas ir pagamintas Europoje.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas