Lietuvių pamėgti Vokietijos automobilių gamintojai turėtų sunerimti: pirmuosius automobilius ketinanti pristatyti Kinijos milžinė išsikėlė itin ambicingus tikslus

Lukas Snarskis

2023-02-14, 14:14

2 komentarai (-ų)

Kinijos milžinė „Xiaomi“ yra puikiai žinoma dėl savo kuriamų išmaniųjų telefonų ar kitų smulkios elektronikos produktų, kurie yra populiarūs visame pasaulyje. Tačiau kompanijos vadovai jau kuris laikas planuoja žengti į visiškai naujus vandenius.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Lietuvių pamėgti Vokietijos automobilių gamintojai turėtų sunerimti: pirmuosius automobilius ketinanti pristatyti Kinijos milžinė išsikėlė itin ambicingus tikslus

Kalbos apie „Xiaomi“ kuriamus elektrinius automobilius sklando jau kone metus. Pirmojo „Xiaomi“ elektrinio automobilio debiuto laukiama jau kitąmet, o dabar aiškėja, kad gamintojas didina ir savo turimus žmogiškuosius resursus. Naujausiais duomenimis, „Xiaomi EV“ turi jau daugiau nei 2300 darbuotojų, kurie ruošiasi Kinijos milžinės debiutui automobilių rinkoje.

Didžiulių ambicijų neslepia ir kompanijos vadovas Lei Junas, kuris atskleidė, jog ateityje „Xiaomi“ norėtų atsidurti tarp penkių didžiausių automobilių gamintojų. Nors tokie planai skamba itin ambicingai, tačiau atsižvelgiant kaip per keletą metų išpopuliarėjo elektriniai automobiliai – tokį planą veikiausiai įmanoma įgyvendinti. „Xiaomi“ vadovas įsitikinęs, kad jo valdoma bendrovė turi viską, norint pasiekti tokį tikslą.

L.Junas pripažįsta, jog „Xiaomi“ šiuo metu atsilieka nuo savo konkurentų Kinijoje maždaug 6-7 metais, tačiau pirmasis bendrovės automobilis turėtų debiutuoti jau kitąmet, kas yra pakankamai greitai. Kompanijos, kuri geriausia yra žinoma dėl kuriamų išmaniųjų telefonų, turi didžiulę patirtį dirbant su programine įranga bei kuo puikiausiai žino kaip patenkinti vartotojų poreikius. „Xiaomi“ vadovas įsitikinęs ir tuo, jog būtent programinė įrangos dalis šiuo metu atlieka svarbiausią vaidmenį, renkantis naują transporto priemonę.

Kinijos milžinės vadovo teigimu, kuriant elektrinius automobilius bus laikomasi panašios politikos kaip ir su išmaniaisiais telefonais. „Xiaomi“ pirmenybę teikia uždarbiui iš programinės įrangos, o ne pačių įrenginių. Tai leidžia tikėtis, kad bendrovės sukurti elektromobiliai pasižymės ne tik puikiomis galimybėmis, bet ir bus pasiūlyti už itin patrauklią kainą. Teigiama, kad jų produktai pasiūlys nemažai įvairių papildomų paslaugų, kurios pavers vairavimo patirtį išskirtine.

Remiantis naujausia informacija, „Xiaomi“ kuria bent du elektromobilius, o pirmasis jų turėtų mesti iššūkį JAV elektromobilių milžinės „Tesla“ sukurtam „Model 3“ modeliui. Tikėtina, kad kinų sukurta opcija bus kiek didesnė ir galingesnė, tačiau kainuos kiek mažiau. Neoficialiais duomenimis, tokio elektromobilio kaina turėtų prasidėti nuo 35 tūkst. eurų.

Tikėtina, kad toks „Xiaomi“ elektromobilis naudos 400V BYD sukurtus baterijos paketus, o taip pat turės ir „Continental“ sukurtus sensorius, įskaitant įvairias kameras bei penkis mmWave radarus. Internete yra informacijos ir apie galingesnį modelį, kuriame rastume jau 800V architektūros baterijas ir čia turėtų būti naudojamos naujosios „CATL Qilin“, kurios gali pasikrauti nuo 0 iki 80 proc. vos per 15 minučių.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas