Lietuvoje sumažėjo naujų automobilių pardavimai, tačiau statistika atskleidžia ir vieną įdomią detalę regione

Lietuvoje sumažėjo naujų automobilių pardavimai, tačiau statistika atskleidžia ir vieną įdomią detalę regione

Lietuvoje iš trijų Baltijos šalių parduodama daugiausiai naujų automobilių, tačiau jų pardavimas per praėjusius metus sumažėjo 22 proc. Europos automobilių gamintojų asociacijos (ACEA) duomenimis, Latvijoje ir Estijoje bendras parduodamų automobilių skaičius yra mažesnis, tačiau čia pardavimai praėjusiais metais augo.

Automobilių pardavimai Baltijos šalyse

Lietuvoje pernai automobilių buvo parduota mažiau nei 2020 m. 2021 m. buvo parduotas 31 371 automobilis. Metais anksčiau šis skaičius siekė 40 232. 22 proc. sumažėję pardavimai, kaip nurodo Europos automobilių gamintojų asociacija (ACEA), yra pats prasčiausias rodiklis tarp visų Europos šalių.

Nors daugelyje šalių pardavimai traukėsi, Estijoje buvo fiksuojamas augimas. Pernai čia buvo parduoti 22 336 nauji automobiliai – 19,1 proc. daugiau nei 2020 m. Estija patenka į Europos šalių trejetuką, kur pardavimai kilo, o ne smuko. Ją lenkia tik Kroatija (24,7 proc.) ir Graikija (24,6 proc.).

Latvijoje, tokio augimo proveržio kaip Estijoje nebuvo, tačiau fiksuojamas nedidelis – 6,1 proc. naujų automobilių pardavimų augimas. 2021 m. čia buvo parduoti 14 344 nauji automobiliai, o 2020 m. šis skaičius siekė 13 522. Panašus naujų automobilių pardavimų augimas fiksuojamas Bulgarijoje (9,7 proc.), Lenkijoje (6,3 proc.) ir Kipre (6,3 proc.).

Šalyse stinga detalių

Estijos bendrovės „RIA.com Marketplaces“ valdybos pirmininko Artiomo Umaneco teigimu, pardavimų kritimą daugelyje šalių lėmė detalių stygius.

„Dar 2020 m. pastebėjome, kad ateinančiais metais kils sunkumų. Dėl elektroninių komponentų stygiaus, gamybos mažinimo ir darbo jėgos trūkumo pernai automobilių gamyklos visame pasaulyje pagamino 9 mln. automobilių mažiau“, – sako „RIA.com Mаrketplaces“ valdybos pirmininkas A. Umanecas.

Pasak A. Umaneco, gamyklos Japonijoje stabdo gamybą, nes trūksta komplektuojamųjų detalių. Tai vyksta ir automobilių koncerne „Volkswagen“, kuris šiemet ketina pagaminti bent 300 tūkst. automobilių mažiau. Didžiausią deficitą pajuto Italija, Vokietija ir Ispanija.

Visoje Europos Sąjungoje naujų automobilių pardavimai smuktelėjo 2,4 proc. – nuo 9,9 mln. iki 9,7 mln. ES įregistruota 3,3 mln. automobilių mažiau nei prieš krizę 2019 m. Pernai Vokietijoje automobilių buvo parduota 10,1 proc. mažiau. Italijoje buvo stebimas pardavimų augimas, kuris siekė 5,5 proc., Ispanijoje – 1,0 proc., Prancūzijoje – 0,5 proc.

Pardavimų šuolis Ukrainoje

2021 m. Ukrainoje buvo parduota 103 650 naujų automobilių. Tai 20 proc. daugiau nei 2020 m., kai buvo parduoti 86 853 automobiliai. Tarp visų Europos šalių pagal šį rodiklį Ukraina užima itin aukštą vietą.

„Pernai Ukrainoje buvo parduota per 100 tūkst. naujų automobilių. O įvežtų iš užsienio ir pirmą kartą Ukrainoje įregistruotų naudotų automobilių – daugiau nei pusė milijono, tiksliau 517 tūkst. Pernai Ukraina pagerino savo naujų automobilių pardavimo rekordą, pasiektą dar 2013 m.“, – pastebi A. Umanecas.

Visgi A. Umaneco teigimu, Ukrainoje naujų automobilių parduodama apie penkis kartus mažiau nei naudotų – atgabentų iš JAV ir kitų šalių.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas