„Mazda“ ruošia įspūdingą „MX-30“ variantą: aiškėja įdomių detalių, kurios nustebins daugelį

„Mazda“ ruošia įspūdingą „MX-30“ variantą: aiškėja įdomių detalių, kurios nustebins daugelį

„Mazda“ bandymas „prikelti“ rotacinį variklį jį pritaikant elektromobiliui bei taip padidinant kompanijos elektromobilių segmento diapazoną, šiuo metu yra šiek tiek neaiškus, nors gandai apie jo plėtrą ir toliau sklando viešoje erdvėje. Tai tik padidina painiavą ir spekuliacijas, susijusias su populiariu varikliu, nors naujausia informacija apie jo kūrimą yra įdomi, jei, žinoma, tai yra tiesa. Remiantis nauja „BestCarWeb.jp“ ataskaita, naujasis „Mazda“ rotorius bus pritaikytas važiavimui vandeniliniu kuru.

Gandai apie variklio ,,prisikėlimą‘‘ pradėjo sklisti neilgai trukus po to, kai „Mazda“ paskelbė, kad RX-8 modelio gamyba bus baigta 2012 m. Pasak leidinio, vandenilinis kuras yra visiškai suderinamas su unikaliu rotacinio variklio dizainu, kuris nenukenčia nuo karščio dėmių, galinčių netyčia anksčiau laiko uždegti degalus. Tačiau toks variklis greičiausiai būtų brangus, skirtas tik riboto leidimo modeliui.

Tokie ir panašūs planai vilioja ir potencialius „Mazda“ klientus, ir automobilių entuziastus nepriklausomai nuo to, kad galbūt jie nevirs realybe. Praėjusį spalį „Mazda“ patvirtino, kad rotacinis variklis su MX-30 modeliu į rinką grįš 2022 metų pirmoje pusėje, tačiau bendrovė prognozes pakoregavo ir liepos mėnesį pareiškė, kad šio sugrįžimo data nėra aiški. Būtent tada internete pradėjo sklisti gandai apie visišką variklio žlugimą, buvo teigiama, kad bendrovė apskritai atsisakė idėjos naudoti rotorių kaip automobilio nuvažiuojamą atstumą didinantį komponentą.

„Mazda“ nuolat besikeičiantys pareiškimai automobilių entuziastus sužavėjo tokiomis koncepcijomis kaip „RX-Vision“, nors populiaraus kompanijos variklio grįžimas realybėje atrodo mažai tikėtinas. „Mazda“ buvo tvirtai įsitikinusi, kad variklis grįžta kaip komponentas, padėsiantis gerokai padidinti automobilio nuvažiojamus atstumus, nors naujausi įvykiai rodo niūrų vaizdą apie jo ateitį.. „Mazda“ turi dešimtmečių patirtį su rotaciniais varikliais, varomais vandeniliu (2003 m. ji sukūrė vandeniliu varomą RX-8), tačiau šią technologiją greičiausiai išstums vien elektra varomos transporto priemonės.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas