„Mercedes“ anonsuoja naują elektromobilį: po naujų metų išvysime itin stilingą sedaną

Arnas Balčiūnas

2021-12-24, 12:55

0 komentarų
„Mercedes“ anonsuoja naują elektromobilį: po naujų metų išvysime itin stilingą sedaną

„Mercedes“ sausio mėnesį ketina pademonstruoti EQXX modelio prototipą, kurį automobilių gamintojas apibūdina kaip „efektyviausią kada nors pagamintą transporto priemonę“.

Šią savaitę paskelbti vaizdai rodo, kad EQXX bus gaminamas kaip visiškai elektrinis kupė stiliaus sedanas. Jis savo išvaizda turėtų priminti „Mercedes Benz CLS“, kuris pirmą kartą buvo pristatytas 2004 metais. Naujasis „EQXX“ bus įtrauktas į serijinės „Mercedes“ gamybos planus, o taip pat išplės „Mercedes EQ“, visiškai elektrinių transporto priemonių asortimentą.

Naujausi „ Mercedes EQ“ modeliai šiuo metu yra „EQB“ kompaktiškas visureigis ir „EQS AMG“ „Premium“ klasės sedano versija – „Mercedes-AMG EQS 53 4Matic“.

„Mercedes“ kol kas nepateikė jokios „EQXX“ techninių parametrų informacijos. Kompanijos teigimu, prototipas apima naujausios kartos nuolat tobulinamus pažangiausius elektrinės pavaros elementus, taip pat modeliui efektyviai pritaikyti mažai sveriančių detalių inžineriniai sprendimai, „EQXX“ kūrimui panaudotos tvarios, aplinką tausojančios medžiagos ir žaliavos.

Automobilis bus parodytas sausio 3 dieną, internetiniame renginyje, jis taip pat bus pagrindinė „Mercedes“ prekinio ženklo stendo dalis CES parodoje, kuri sausio 5-8 dienomis vyks Las Vegase.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas