Naujasis „Kia EV6“ elektromobilis: išsiskirs ne tik įkrovimo galimybėmis, bet ir praktiškumu

Naujasis „Kia EV6“ elektromobilis: išsiskirs ne tik įkrovimo galimybėmis, bet ir praktiškumu

Dėl naujajame „Kia EV6“ įdiegtų technologinių sprendimų elektromobilis tapo neregėtai universalus. Įmontuota pažangi 800 V greitojo įkrovimo įranga leis vos per 18 minučių papildyti energijos atsargas nuo 10 iki 80 proc., o to užteks nuvažiuoti daugiau nei 510 kilometrų. Išskirtinis dėmesys skirtas interjero erdvei, ergonomikai, patogiam daiktų laikymui ir keleivių komfortui. EV6 užsakymai jau priimami, o pirmieji elektromobiliai Europos rinkoje klientams turėtų būti pristatyti paskutiniame 2021 m. ketvirtyje.

Erdvus interjeras

„Kia EV6“ modelis gaminamas ant tik elektromobiliams skirtos naujosios E-GMP (angl. Electric-Global Modular Platform) platformos. Vienas svarbiausių šio inžinerinio sprendimo privalumų – didžiausia klasėje salono erdvė ir išskirtinis funkcionalumas. Priekyje sėdintiems keleiviams automobilio erdvumo įspūdį dar labiau sustiprina elegantiškas minimalistinio dizaino prietaisų skydelis. Elektromobilyje nėra centrinio tunelio, todėl EV6 grindys – visiškai lygios. Gale sėdintys keleiviai gali jaustis išskirtinai patogiai turėdami 990 mm erdvės kojoms.

Papildomą komfortą keleiviams suteikia interjero erdvę praplečianti novatoriška šildymo, vėdinimo ir oro kondicionavimo sistema. Dalis įrangos komponentų sumontuota už salono ribų. Tai suteikė galimybę 55 proc. praplėsti vidaus erdvę. Optimalus detalių išdėstymas leido suprojektuoti elegantišką salono apdailą nesumažinant oro tiekimo įrangos našumo.

EV6 stovint aikštelėje ar įkraunant baterijas stotelėje vairuotojas ir priekyje sėdintis keleivis gali mėgautis aukščiausio lygio komfortu, kurį suteikia specialios atpalaiduojamosios sėdynės. Pagrindo aukštį ir atlošo pasvirimo kampą galima reguliuoti mygtuko spustelėjimu. Plačios valdymo elektra galimybės leis keleiviams rasti optimalią poziciją ir patogiai įsitaisyti. Visiškai išsitiesę jie gali skaityti ar ramiai snausti. Lengvos plono rėmo sėdynės taip pat išplečia EV6 interjero erdvę.

Elektromobilio salono apdailai parinktos aukštos kokybės medžiagos suteikia jaukumo. Jas atrenkant, ypatingas dėmesys skirtas ilgaamžiškumui. Konstrukcijoje pritaikyti išskirtinai tvarūs sprendimai, įskaitant iš perdirbto plastiko pagamintą veganiškos odos apdailą, sėdynių audinius ir grindų kilimėlius. Vieno interjero apdailai panaudotas iš 100 vandens buteliukų gautas perdirbtas plastikas.

Dėl lengvai ranka pasiekiamų visų svarbiausių prietaisų EV6 galima intuityviai valdyti. Elektroninio transmisijos režimo pasirinkimo ratukas patogiai įrengtas centrinėje konsolėje greta variklio aktyvavimo mygtuko. Daugumos vairavimo pagalbų parinktis lengva pakeisti spustelėjus ant šiuolaikiško stiliaus vairo įtaisytus mygtukus. Vairo šildymas ir sėdynių šildymas arba vėdinimas patogiai valdomas jutikliniais mygtukais.

Daug vietos daiktams

Apgalvotas EV6 dėtuvių išdėstymas patenkins daugelio vartotojų poreikius. Solidaus dydžio centrinėje nišoje galima laikyti nedidelius krepšius arba planšetinius kompiuterius. Dėl integruotos belaidžio įkrovimo funkcijos paprasta naudoti visus išmaniuosius įrenginius. Patogi pagrindinė daiktadėžė yra vėsinama, o jos tūris siekia 10,5 litro. Priekyje ir gale sėdintiems keleiviams taip pat įrengti gėrimų laikikliai.

E-GMP platformos konstrukcija leido inžinieriams suprojektuoti itin talpią 520 litrų bagažinę, todėl EV6 yra puikiai paruoštas ir tolimoms išvykoms. Nulenkus 60:40 santykiu padalintos antros sėdynių eilės atlošus, maksimalus bagažinės tūris padidėja iki 1 300 litrų. EV6 versijoje su galiniais varančiaisiais ratais priekyje įrengta papildoma bagažinė, kurios tūris siekia 52, o modelyje su keturių varančiųjų ratų sistema – 20 litrų bagažinė. Priekinėje bagažinėje itin patogu laikyti elektromobilio įkrovimo laidą.

Energijos perdavimas ir priekabos tempimo galimybės

EV6 energijos perdavimo funkcija (V2L) praplės baterijos panaudojimo galimybes ir leis patirti dar didesnį komfortą iškylaujant gamtoje. Integruotas įkrovimo valdymo modulis leidžia iki 3,6 kW galią iš baterijos perduoti išoriniams įrenginiams. Pritaikius paprastą adapterį, elektromobilio įkrovimo jungtis taps elektros lizdu.

Visi elektromobiliai bus komplektuojami su konkrečios rinkos elektros instaliaciją atitinkančiais adapteriais. Prie baterijos bus galima prijungti buitinę techniką arba netgi įkrauti kitą elektromobilį. Po galinėmis sėdynėmis automobilio salone įrengtas papildomas lizdas leidžia be papildomų perėjimų įkrauti nešiojamuosius kompiuterius ar kitus įrenginius.

EV6 elektromobilis su 77,4 kWh talpos baterija galės tempti iki 1 600 kg sveriančią priekabą, nepriklausomai nuo to, ar tai bus galiniais ratais varoma versija, ar modelis su keturių varančiųjų ratų sistema. Naująjį EV6 su 58 kWh talpos bateriją pasirinkę klientai su elektromobiliu galės tempti iki 750 kg sveriančią priekabą. Visos naujojo elektromobilio komplektacijos išsiskiria dinamišku valdymu ir yra puikiai pritaikytos šeimų išvykoms.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas