Negalite įpirkti elektromobilio? Užtat sau galite leisti šį elektrinį keturratį vos už €2300

Negalite įpirkti elektromobilio? Užtat sau galite leisti šį elektrinį keturratį vos už €2300

Kai už lango tematyti kalnai sniego, keliai vietomis sunkiai pravažiuojami, eismas tarp miestų ir savivaldybių ribojamos dėl karantino, o naktimis vis dar pašąla iki 20 laipsnių šalčio, kelionės automobiliu tampa tikra pramoga, o kartais ir nemenku iššūkiu. Tad mažiau keliaudamas ir turėdamas daugiau laiko nusprendžiau pasižvalgyti internete, kuo galėčiau patobulinti savo automobilį. Ne paslaptis, jog daugelis mūsų prekes siunčiamės iš Rytų pardavėjų, tad jų puslapiuose pramogaudamas laiką leidau ir aš. Ir staiga, tarp pigių kiniškų automagnetolų ir keistų grandiklių langų stiklams, išlindo jis – vaikystės svajonė ir amžiaus pramoga – dvivietis elektrinis bagis!

Kompanijos „Wuhan AGY Machinery Equipment Co, LTD“ pagamintas modelis „GE01“ tekainuoja 2300 eurus! Taip, taip, Jūs perskaitėte teisingai - 2300 eurų. Pirma mintis šovusi į galvą pamačius kainą buvo – tai turbūt vien tik rėmo savikaina, nes kinai jau tokie, kad ir paveikslėlyje matysi namą, tai nereiškia, jog išrinktą namą ir atsiųs, greičiausiai tegausi durų rankeną ar kilimėlių kojoms valyti, bet ir tai ne tos spalvos. Bet koks šį kartą aš buvau neteisus ir kaip aš tuo apsidžiaugiau. Už tą juokingą poros tūkstančių su viršum sumą tu gauni dvivietį, galu varomą ir net 65 km/h greitį išvystantį bagį. Jį veja 5000 W elektrinis variklis, 3kWh švino rūgšties baterija - jos tipas ir talpa būtent ir leidžia pasiūlyti mažiausią įmanomą kainą. Pats bagis sveria arti 400 kilogramų, o pavežti jis turėtų iki 300 kg svorį. Taigi, dviem suaugusiems nekiltų jokių problemų juo lėkti pasivažinėti. Nežiūrint mažos kainos, šis elektrinis keturių ratų bagis turi įmontuotą LED apšvietimą, hidraulinę stabdžių sistemą, hidraulinius amortizatorius ir EEC sertifikatus.

Taip, šiuo elektriniu modeliu nenuvažiuosite daugiau nei 40 kilometrų be kito įkrovimo ir taip, jo baterijos talpa yra mažesnė nei variklio pajėgumai. Tačiau jis ir neskirtas lakstyti mieste, vežioti vaikus į darželį ar žmoną į kirpyklą. Jis skirtas pramogauti gamtoje! Tad akumuliatoriaus krovimas neturėtų sukelti didesnių problemų. Kaina, kuri yra bent 5 kartus mažesnė nei įprastų benzininių bagių, ir tas faktas, jog tai yra dvivietis suaugusiems žmonėms skirtas elektromobilis, atperka jo trūkumus. O mėgstantiems pasikrapštyti savo garažuose, jo patobulinimas neturėtų sukelti papildomų problemų.

Ar aš primygtinai siūlau tuojau pat atverti savo pinigines ir pirkti šį išskirtinai pigų, tačiau neblogai suręstą elektrinį bagį? Tikrai ne. Tačiau pagalvokite, juk ne už kalnų pavasaris, kai norėsis kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, kai keliausite stebėti atgimstančios gamtos ir kai tikrai nenorėsite, kad kokie dvokiantys, tepaluoti, riaumojantys benzininiai barškalai, lakstantys aplink, trukdytų jums klausytis paukštelių čiulbėjimo. Taigi, elektrifikacija jau įžengusi ir į šį nedidelį, bet svarbų, segmentą ir maža kaina, tikiuosi, padės dar labiau išpopuliarėti tokioms elektrinėms transporto priemonėms.

3 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Vairuoju dyz

Ble kur logika geriau masina už 2300 nei šitas šūdas tinkantis vasaros pramogoms , ar čia straipsnis tik tam kad butu straipsnis

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas