Norvegija demonstruoja mūsų ateitį: benzininiai automobiliai tiesiog išnyks nuo Žemės paviršiaus

Norvegija demonstruoja mūsų ateitį: benzininiai automobiliai tiesiog išnyks nuo Žemės paviršiaus

Norvegija padėjo visuomenei aiškiau pamatyti ateities, kurioje elektromobiliai rinkoje išstumia iškastiniu kuru varomus automobilius, perspektyvas.

Naujausi Norvegijos naujų automobilių pardavimo duomenys rodo, kad iškastiniu kuru varomų automobilių rinka mažėja beprotišku tempu. Kaip valstybė, Norvegija yra labai stipriai pažengusi elektromobilių bei jų infrastruktūros adaptacijos klausimais. Šalyje taikomi dideli mokesčiai transporto priemonėms, kurios varomos iškastiniu kuru, o tai stipriai parodoma jų kainą ir žalą aplinkai ir visuomenės sveikatai.

Šalies rinkoje elektrinės transporto priemonės tampa konkurencingesnės, o vietinė elektromobilių rinka nepaprastai išaugo ir visuomenei tapo prieinami vis naujesni EV (elektrinių transporto priemonių) modeliai.

Elektromobilių rinkos dalis Norvegijoje tapo didžiausia pasaulyje, ir tai leidžia mums daryti prielaidas, padedančias prognozuoti, kas bus kitose rinkose. 2020 metais visi elektromobiliai pasiekė rekordinę 54 proc. bendrų minėtųjų metų automobilių rinkos pardavimų dalį šalyje. Norvegija ketina gerokai pagerinti šiuos rezultatus dar šiemet. Naujausi, 2021 metų liepos, duomenys rodo, kad elektromobiliai tą mėnesį užėmė 64 proc. automobilių rinkos pardavimų, o jų bendri pardavimai šiemet kol kas siekia 58 proc. bendrų automobilių rinkos Norvegijoje pardavimų.

Kaip matote, dyzelinių ir benzinu varomų transporto priemonių rinkos dalis mažėja įspūdingu greičiu. Praėjusį (2021 m. liepos mėnesį) jie sudarė tik 4 proc. rinkos pardavimų. Kasmet tokio tipo (benzinu, dyzelinu varomų) transporto priemonių pardavimai sumažėjo nuo 10 proc. automobilių rinkos pernai iki 5 proc. šiais metais.

Taip pat svarbu pažymėti, kad visi nauji elektromobiliai, patenkantys į rinką, yra importuojami, todėl Norvegijos mėnesio statistiką gali labai paveikti naujų automobilių pristatymo laikas. Pavyzdžiui, liepos mėnesį „Ford Mustang Mach-E“ turėjo didelį poveikį rinkai, nes būtent tuo metu į šalį buvo pristatyta daugiau nei 900 šio elektromobilio modelių.

Kiek aukščiau pateikiame perkamiausių keleivinių transporto priemonių Norvegijoje, remiantis liepos mėnesio duomenimis.

7 komentarų

Alvydas

Mokėkit Norvegiskus atlyginimus ir Lietuvoj išnyks iškastinių kuru varomi automobiliai.

Romas

Kada bus galima uždirbti kaip norvegai lietuvoj ir mes isigysim ne po viena. Puikus straipsnis palengvina kiekvieno lietuvio širdy 😃

Aivaras

Kuriozas - Norvegija turtinga šalis, nes parduoda naftą. O kai turi daug pinigų, gali pirkti kokias tik nori auto. Net ir elektrines

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas