„Opel“ konkurentus paliko šoke: ruošia elektromobilį, kurį galės įsigyti kone kiekvienas lietuvis

Lukas Snarskis

2021-08-28, 09:05 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

11 komentarai (-ų)
„Opel“ konkurentus paliko šoke: ruošia elektromobilį, kurį galės įsigyti kone kiekvienas lietuvis

„Opel“ savo modeliu „Rocks-e“ nusitaikė į miesto keleivius ir jaunus vairuotojus. Dviejų vietų visiškai elektrinis mikroautobusas Vokietijoje pasirodys rudenį. Kitoms rinkoms jis bus pasiūlytas vėliau, teigiama oficialiame „Opel“ pranešime spaudai.

„Rocks-e“ yra pagrįstas „Ami“ modeliu, kurį parduoda dukterinė „Stellantis“ bendrovė „Citroen“. Naujasis „Opel“ modelis rinkoje bus pozicionuojamas žemiau už mažąjį hečbeką „Corsa“ ir jo kaina bus tokia, kokią gali sau leisti beveik kiekvienas vairuotojas, įskaitant net ir mažiausiai patyrusius naujokus kelyje.

Pranešama, kad naujojo „Opel Rocks-e“ pradinė kaina bus žymiai mažesnė nei bet kokio kito mažo automobilio, o mėnesio lizingo įmokos suma bus panašaus dydžio į vietinio viešojo transporto bilieto kainą. Deja, tačiau „Opel“ neatskleidė tikslių modelio kainų. Bazinė naujojo „Rocks-e“ modelio pirmtako „Ami“ versija Prancūzijoje kainuoja maždaug 6 990 eurų. Kažko panašaus galima būtų tikėtis ir iš „Opel“.

Įdomu tai, jog dėl mažo savo dydžio, „Rocks-e“ yra klasifikuojamas kaip keturratis. „Rocks-e“ yra tik 2410 mm ilgio bei 1390 mm pločio, neįskaičiuojant išorinių veidrodėlių. Automobilis sveria tik 471 kg, maždaug tiek pat, kiek akumuliatorius, įmontuotas į įprastą elektromobilį.

Pilnai įkrauta „Opel“ naujiena galės nuvažiuoti maždaug 75 km, o jį pakrauti galima per 3,5 valandos, naudojant buitinį elektros lizdą, teigia „Opel“. „Rocks-e“ maitina 5,5 kilovatvalandžių baterija, o maksimalus automobilio išvystomas greitis yra 45 km/h. Dar viena įdomi detalė – Lietuvoje tokią transporto priemonę galima vairuoti nuo 17 metų, turint pažymėjimą, kuris skirtas norint vairuoti sunkųjį keturratį motociklą.

11 komentarų

Kro

Kiek pamenu galingajam keturraciui A + B kategorija reikalinga, o vat A kategorija tik nuo 20 metu galima issilaikyt... O sunkiajam? Kas cia per bajeris? Na jei sako kad tai keturratis, tai tegu buna keturraciu... Ir aisku tas jo svoris ne kazka, o greitis net miestui juokingas... Gal labiau tinkamas mociutei i parduotuve kaime vazinet tinkamas...

Mantas

Aš kai gyvenau Lietuvoje neipirkau net supuvusios geldos:))) pirma mašina nusipirkau vasarą Norvegijoje padirbėjęs:))) o šito tranto naujo skarbonkes ir už dyką aš neimciau. Puikią mašina gali dabar nusipirkti už 5-7 tūkstančius eurų. O šitą nesąmone va turtingų tėvelių moksliukai dirbdami IT technologijose sukuria kokia nauja nesamone ir vsio žmonės suneša milijonus bet tai gerai aš ir taip norėčiau gyventi.

Opelio fanas #1

Tokius automobilius gali vairuoti tik berniukai apteptomis kelnėmis. Kai pabos paspirtukai, tokių prisipirks. Jau geriau juos ant vieno rato gamintų, kaip rutulinius dezodorantus. Lengviau būtų juos išstumdyti į šonus prie sankryžos.

Grynas Lietuvis

Tai džiaugsmas, VISIEMS paspirtukinikams, bus stogas virš galvos. ŽMONĖS elektra po to labai,labai brangs, dėl elektromobilių. O kaip pasikrauti gyvenant daugiabutyje, JŪS NEPAGALVOJATE ? O su šiuo drandalietu važiuoti iš Kauno link Vilniaus reiks 5 val. TAI VA KUR TIESA.

As

Manau kad pasiteisins kaina 6990 prieinama, kad ir kiekvienam pensininkui, juokinga kaina kiekvienas kiekvienas piemuo galės nusipirkti, panašiai kaip kebaba, 🙊🙉

Donatas

Tai ne automobilis, o paspirtukas su stogu ir keturiais ratais. Jau senai visi turėjo būti šoke nuo citroen ami.

Vy

Gerbiamas Lukai, galima sumauti visą žavingą straipsnio turinį vienu sakiniu. Perskaitykit KET, kas gali vairuoti sunkųjį keturratį ir Jums bus arba labai linksma, arba labai liūdna...., nes ten parašyta, kad vairuot minimą t. p. galima, kai turimos A ir B kategorijos.... O jei tiesiog sumaišėt žodžius sunkus ir lengvas.... Na...reikėtų nemaišyti... . :)

Kro

Man atrodo kai tik dabar juos skirsto, A ir B kategorija galingam keturraciui... O kas per bajeris su sunkiuoju net nezinau...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas