Paaiškėjo tvariausia oro linijų bendrovė Europoje, ja tapo lietuvių pamėgta kompanija

Pranešimas spaudai

2022-01-18, 08:20

0 komentarų
Paaiškėjo tvariausia oro linijų bendrovė Europoje, ja tapo lietuvių pamėgta kompanija

Sparčiausiai auganti Europos oro linijų bendrovė „Wizz Air” yra tvariausia savo sektoriaus įmonė šiame žemyne. Tokius duomenis skelbia tyrimų bendrovė „Sustainalytics“, sudaranti biržoje kotiruojamų bendrovių tvarumo reitingą pagal jų aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos (ESG) rodiklius.

Sudarydama tvariausių įmonių sąrašą, „Sustainalytics“ vertina bendrovių gebėjimą proaktyviai spręsti tas aplinkosaugos, socialinės atsakomybės ir valdysenos problemas, kurios yra pačios aktualiausios jų verslui. „Sustainalytics“ ESG rizikos reitingas parodo, kaip įmonės geba suvaldyti rizikas ir pasinaudoti iškilusiomis galimybėmis. „Peer Performance Insights“ apžvalgoje bendrovė pateikia išsamią ESG rodiklių analizę, palygina juos su konkurentų ir kitų to paties segmento įmonių rezultatais.

Tapo lydere

Per pastaruosius metus, „Wizz Air“ pavyko tiek pagerinti savo tvarumo įvertinimą, kad šiemet bendrovė užsitikrino lyderės poziciją tvarumo reitinge.

Teigiamą poslinkį lėmė sąmoningas „Wizz Air“ dėmesys tvarumui. Oro linijų bendrovės ekologinis pėdsakas šiuo metu yra mažiausias Europoje (skaičiuojama pagal išmetamo CO2 kiekį vieno keleivio nuskristam kilometrui). Per pastaruosius iššūkių kupinus 24 mėnesius ji išliko finansiškai stabili: savo orlaivių parką papildė daugiau kaip trisdešimčia naujų lėktuvų, pasamdė daugiau kaip 1 000 darbuotojų ir pirmoji pilotų bei lėktuvų įgulos atlyginimus grąžino į priešpandeminį lygį. „Wizz Air“ šiuo laikotarpiu atidarė 18 naujų bazių ir keleiviams pasiūlė 300 naujų maršrutų. Dabartinė verslo sėkmė ir stabilumas leidžia prognozuoti, kad iki 2030-ųjų „Wizz Air“ išaugs tris kartus, turės 20 000 darbuotojų, o jos orlaivių parką sudarys 500 lėktuvų.

„Didžiuojamės šiame prestižiniame reitinge užėmę lyderio poziciją. Tai tik įrodo, kad „Wizz Air“ pastangos tvarumo srityje duoda rezultatų. Pripažinimas tvariausia Europos oro linijų bendrove suteikia dar daugiau energijos plėtoti savo verslą. Norėčiau padėkoti visiems kolegoms, kurie nepailsdami dirba tam, kad „Wizz Air“ taptų geriausia oro linijų bendrove Europoje. Esame pasiryžę toliau užsibrėžtų tikslų ir savo pavyzdžiu įkvėpti visą oro linijų segmentą 2022 metais bei ateityje“, - sako Jozsefas Varadi, „Wizz Air“ CEO.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas