Permainingais metais pirkėjų simpatijos Lietuvoje iškėlė „Peugeot“

Pranešimas spaudai

2022-04-20, 08:30

0 komentarų
Permainingais metais pirkėjų simpatijos Lietuvoje iškėlė „Peugeot“

Permainingoje 2021 m. Lietuvos naujų automobilių rinkoje buvo daugybė tiekimo problemų sukeltų trikdžių, tačiau pirkėjų simpatijos lėmė su globaliais veiksniais nesusijusias permainas. Greta tradiciškai pirmaujančių markių į pirmąjį trejetuką mūsų šalyje šovęs „Peugeot“ šią poziciją išsikovojo sėkmingais rodikliais tiek asmeninės, tiek komercinės paskirties automobilių segmente.

Iš viso per 2021-uosius „Peugeot“ atstovai Lietuvoje pardavė 2 281 naują asmeninės ir komercinės paskirties šios markės automobilį, arba net 107 proc. daugiau nei užpernai, kai mūsų šalyje buvo įregistruoti 1 102 šio gamintojo modeliai. Pagal pardavimo skaičius prancūzai nusileido tik tradiciškai Lietuvoje ir Baltijos šalyse pirmaujantiems didžiausiems pasaulio gamintojams „Volkswagen“ bei „Toyota“, kurie, kartu sudėjus, mūsų krašte pardavė virš 10 tūkst. automobilių.

Pernai Lietuvoje įregistruoti 2 053 asmeninės paskirties (M1) lengvieji „Peugeot“ automobiliai ir 228 lengvosios komercinės (N1) paskirties modeliai. Populiariausi asmeninės paskirties buvo 2008 (640 vnt.) ir 308 (427 vnt.) modeliai, komercinės – „Expert“ (207 vnt.).

„Peugeot“ rinkos dalis Lietuvoje praėjusiais metais, palyginti su 2020-aisiais, paaugo beveik triskart – nuo 2,5 iki 6,5 proc.

Lėmė ilgalaikė strategija

Automobilių istorijos patikros įmonės „carVertical“ komunikacijos vadovas Matas Buzelis sako, kad „Peugeot“ iškilimą tiek mūsų regione, tiek ir kitose Europos šalyse lėmė ilgametis gamintojo įdirbis ir pasirinkta strategija. Anot rinkos žinovo, naujausi modeliai leido pakeisti nusistovėjusį eilinės, nelabai kuo išsiskiriančios Prancūzijos markės įvaizdį.

„Automobilio pirkimas visuomet buvo savotiško kompromiso ieškojimas, kai su turima pinigų suma tenka rinktis tarp kažkokių savybių. Tačiau žmonės visuomet dairosi gražesnio, geriau įrengto automobilio.

Išraiškingą kūrinių gamą demonstruojanti „Peugeot“, sakyčiau, perkrovė savo dizaino identitetą. Nauji patrauklūs automobiliai pasirodė gatvėse, žmonės juos pamatė ir ėmė domėtis: „Kas gi čia? Gal ir aš noriu tokio?“ Pamažu formavosi toks nuo kalno riedančios gniūžtės efektas – prancūzams jis virto tikru sniego kamuoliu 2021-aisiais“, – apibendrina M. Buzelis.

Specialisto teigimu, tiek aiški dizaino kalba, tiek pačios gamos sandara ir gera jos rinkodaros strategija sukūrė galimybes Prancūzijos įmonei pritraukti didesnį kiekį vairuotojų, labiau atkreipti jų dėmesį.

„Mano vertinimu, tai, kad jie gali pasiūlyti tiek hibridinių, tiek vien elektra varomų automobilių greta tokių pačių benzininių ar dyzelinių modelių, tapo dideliu pranašumu“, – teigia ekspertas.

Norintiems tradiciškai atrodančio elektromobilio

Daugelis naujus automobilius apžvelgiančių specialistų ir žiniasklaidos atstovų pažymi, kad „Peugeot“ išsiskiria iš kitų gamintojų salono koncepcijomis. Į tai dėmesį atkreipia ir M. Buzelis.

„Nuo kitų gamintojų automobilių šios markės modeliai skiriasi vairuotojo sėdimąja vieta. Dėl mažo vairaračio ir prietaisų skydelio virš jo, visuomet pajunti atsisėdęs į kitokį automobilį. Vieniems tai labiau patinka, kitiems – mažiau, tačiau tokie sprendimai leidžia rinkoje formuoti savo įvaizdį“, – sako specialistas.

M. Buzelio pastebėjimu, ne vieną pirkėją nuo rinkoje sparčiai augančios elektromobilių pasiūlos atbaido dažnai jų gamintojų pasirenkami netradiciniai automobilių išorės dizaino sprendimai. Tačiau „Peugeot“ nuėjo kitu keliu ir ėmė siūlyti elektrines pavaras tokiuose automobiliuose kaip e-208 ar e-2008, kurie vizualiai iš esmės nesiskiria nuo 208 ar 2008 modelių su vidaus degimo varikliu, o tai tapo išganymu norintiems „tradiciškai atrodančio elektromobilio“.

„Kalbant apie „Peugeot“, man patinka tai, kad žmogus pirmiausia gali pasirinkti automobilio išvaizdą, o jau tada – norimą galios šaltinį. Manau, kad tokia strategija padės ir toliau plėsti klientų bazę: kuo daugiau žmonės galės rinktis, tuo greičiau ir efektyviau elektrifikacija integruosis į automobilių pramonę. Mano manymu, tokiu keliu ji ir turėtų evoliucionuoti toliau“, – vertina specialistas.

Sėkmingi rezultatai visose Baltijos šalyse

Sėkmingus rezultatus Prancūzijos gamintojas demonstravo ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. Susumavus Lietuvos, Latvijos ir Estijos skaičius, pernai 5 461 vnt. automobilių pardavęs „Peugeot“ rikiavosi bendroje ketvirtoje vietoje, o aukštesnes pozicijas užleido tik „Volkswagen“, „Toyota“ ir „Škoda“ markėms. Palyginti su 2020-aisiais, „Peugeot“ pardavimo apimtys Baltijos šalyse pašoko 28 proc.

Populiariausi buvo SUV klasės atstovai: 2008 (1 234 vnt.) ir 3008 (744 vnt.) modeliai.

M. Buzelio tvirtinimu, 2020-ieji daugybei pirkėjų buvo atsargesni metai, tačiau pernai dauguma žmonių jau susigyveno su situacija ir grįžo prie planuojamų pirkinių, todėl vieninteliu apribojimu dar spartesnei prekybai tapo pasiūlos vėlavimas. Gamintojai prognozuoja spartesnį pasiūlos augimą 2023-aisiais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas