Pigiais degalais lietuvius lepinusi degalinė sulaukė smūgio: užfiksuotas pažeidimas, kuris bendrovei kainuos apvalią sumą pinigų

Alternatyvių degalų įstatyme numatyta, kad Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiose degalinėse turi būti prekiaujama benzinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,6 proc. biodegalų, ir dyzelinu, kurio kiekviename litre yra ne mažiau kaip 6,2 proc. biodegalų. Už šių reikalavimų nesilaikymą VVTAT bendrovei skyrė 300 tūkst. baudą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Pigiais degalais lietuvius lepinusi degalinė sulaukė smūgio: užfiksuotas pažeidimas, kuris bendrovei kainuos apvalią sumą pinigų

Vilniaus, Kauno, Panevėžio ir Šilutės r. UAB „Jozita“ priklausančiose degalinėse atrinkti benzino ir dyzelino bandiniai buvo ištirti VVTAT Naftos produktų laboratorijoje ir Valstybinio mokslinių tyrimų instituto Fizinių ir technologijos mokslų centro Vilniaus Radiocarbon laboratorijoje, kuri nustatė, jog penkiuose dyzelino bandiniuose buvo nustatyta mažiau kaip 6,2 procento biodegalų, skaičiuojant pagal bendrą degalų ir biodegalų mišinio energinę vertę.

UAB „Jozita“ Alternatyviųjų degalų įstatymo pažeidimą padarė pirmą kartą.

Įvertinusi visas bylos aplinkybes, VVTAT už Alternatyviųjų degalų įstatymo 16 straipsnio 6 dalies pažeidimą UAB „Jozita“ skyrė 300 tūkst. baudą.

Nutarimas per 30 kalendorinių dienų nuo nutarimo priėmimo dienos gali būti apskųstas teismui Lietuvos Respublikos administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.

2021 m. priimtu Alternatyvių degalų įstatymu Lietuva siekia mažinti transporto sektoriaus poveikį klimato kaitai ir aplinkos oro taršai, siekiant, kad 2030 metais atsinaujinančių energijos išteklių dalis transporto sektoriuje, palyginti su bendruoju galutiniu energijos suvartojimu transporto sektoriuje, sudarytų ne mažiau kaip 15 procentų.

Minėtas įstatymas numato nuoseklų perėjimą prie transporto sektoriaus energijos šaltinių įvairovės, nustatant įpareigojimus degalų tiekėjams dėl degalų iš atsinaujinančių energijos išteklių tiekimo, didinant pažangiųjų biodegalų naudojimo mastą.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

8 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Jozitoj kuras tikrai geras kai pradėjau piltis tik jozitoj ir benzininė ir dizeline, varykliai dirba tyliau , geriau užsikuria. Pirksiu tik jozitoj rekomenduoja ir jums

Tai didžiūjų degalinių kerštas už pigiau pardavinėjamus degalus, už kainų mušimus,tai įrodymas, kad valdžia eina su oligarchais, pilkimės degalus tik juozitoje

Lankytojas

Tai va kodėl variklis gražiau dirba, užpylus jozitos degalų. Reiks boikotuoti kitas degalines, piltis tik jozitoje

XM

Premija o ne baudą skirti reikia už gamtos tausojima. Jau įrodyta, kad bio degalai labiau teršia gamtą už kūrą be priedu. Atsibuskit.

Vytas

Gera reklama degalinių tinklui. Pažangiau ne kvailų įstatymų laikytis, o stengtis deginti tik tai, ko negalima valgyti.

Lordas

Lietuvoje ,jau nieko nenustebinsi ,susidorojimu ,su konkurentais tokių budu,svogriu klanų sistemos menas

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas