Pigiausias elektrinis motociklas pasaulyje: €910 kaina, 80km/h greitis ir puikus nuvažiuojamas atstumas

Pigiausias elektrinis motociklas pasaulyje: €910 kaina, 80km/h greitis ir puikus nuvažiuojamas atstumas

Kai kalbame elektrinį transportą, labai dažnai esame linkę nukrypti į kraštutinumus. Vienoje svarstyklių pusėje matome vis populiarėjančius elektromobilius, o kitoje - įvairias nebrangias priemones, tokias kaip paspirtukai. Tačiau labai dažnai nuošalyje lieka tai, kas yra lyg aukso viduriukas tarp šių dviejų skirtingų priemonių - elektriniai motociklai. Šiandien savo skaitytojams norime papasakoti apie bene pigiausią tokį ratuotį pasaulyje.

Kinijos elektroninės prekybos platformoje „Alibaba” galima rasti „FLY-3” elektra varomą elektrinį motociklą, kurio beveik 910 eurų kaina įkandama praktiškai kiekvienam.

Įdomu tai, jog iš pirmo žvilgsnio būtų labai sunku pasakyti, kad reikalų turime su tokiu pigiu daiktu. Raudonas korpusas, visiems puikiai pažįstamos sportinio motociklo formos ir du nemaži ratai, besiskiriantys savo dydžiu - priekyje padanga plonesnė ir siauresnė, o gale storesnė ir platesnė. Gamintojas taip stengėsi atkartoti įprasto motociklo siluetą, kad net bateriją sumontavo ten, kur įprastai yra benzino bakas.

Na gerai, o kaip tas „FLY-3” važiuoja? Gamintojas siūlo net kelis skirtingos galios modelius, pradedant 3 KW ir baigiant 8 KW. Nors natūraliai norėtųsi dairytis į galingiausią motorą turintį variantą, net ir šiandien mūsų aptariama pigiausia versija yra pakankamai greita. Maksimalus 80 km/h greitis gal neskamba, kaip stebuklas, bet miesto kelionėms to daugiau nei pakanka. Juo labiau, kai elektrinis motoras garantuoja tiesiog žaibišką pagreitį. Žinoma, išlėkę į miestą pasivažinėti, greitėdami nuo šviesoforo įprastus motociklo garsus turėsite leisti burna - variklis čia veikia tyliai, kaip ir bet kuriame elektriniame automobilyje.

Montuojama 2,5 kWh talpos baterija neskamba kaip stebuklas, bet gamintojas deklaruoja, kad važiuojant vidutiniu intensyvumu galima nuriedėti 75 km atstumą. Iš pirmo žvilgsnio tai skamba kaip labai optimistinė prognozė, tačiau turėkime galvoje, jog motociklas sveria vos 95 kg. Kaip ten bebūtų, 75 km Lietuvos miestuose yra labai nemažas atstumas, tad tikrai nebus būtina šio motociklo krauti kasdien.

Iš kitų privalumų dar galima paminėti šviestuvus, LCD spidometrą, minkštą sėdynę, diskinius stabdžius su ABS sistema ir amortizatorius priekyje bei gale.

Tačiau yra dvi problemos - ši kiniška transporto priemonė veikiausiai neatitinka Europoje taikomų saugumo reikalavimų, o pardavėjas nenusiteikęs motociklų pardavinėti po vieną. Norintiems įsigyti jis veikiausiai pasiūlys iškart pirkti konteinerį su 26 vienetais, kadangi taip paprasčiau ir pigiau suorganizuoti atsiuntimą į Lietuvą.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Čiubaka

P. S. ne į temą, bet matau su komentarais problemos nesprendžiate (iš pirmo karto nepaskelbia komentarų, bent su mano naudojama naršykle).

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas