Pirmojo naujo automobilio pirkimas: didžiausia pasirinkimo laisvė ir su tuo susiję galvosūkiai

Lukas Snarskis

2021-05-11, 15:30 (atnaujinta 2021-05-26, 11:39)

0 komentarų
Pirmojo naujo automobilio pirkimas: didžiausia pasirinkimo laisvė ir su tuo susiję galvosūkiai

Pirmojo naujo automobilio pirkimas kiekvienam žmogui yra įsimintinas įvykis. Vis dėlto, priklausomai nuo asmenybės charakterio bruožų, imtis šio iššūkio galima skirtingais būdais.

Kai kurie žmonės sprendimus priima vedami emocijų, vidinės nuojautos ir pirmojo įspūdžio. Tarkime, kažkam į akis kritusi kompaktiško „Peugeot 308“ hečbeko išvaizda arba patrauklios miesto visureigio 2008 linijos gali tapti pirmuoju pirkimo impulsu. Kita vertus, nemaža dalis potencialių pirkėjų kruopščiai įvertina savo finansines galimybes ir poreikius, susipažįsta su rinkos naujienomis, apžvelgia, kokius modelius su nuolaidomis siūlo gamintojai.

Pradėkite nuo prioritetų sąrašo

„Auto Bild Lietuva“ žurnalo redaktorius Vitoldas Milius besirenkantiesiems naują automobilį patarė įvertinti ne tik praktiškumą, bet ir dizainą. Anot jo, įprastai lizingo sutartis galioja penkerius metus, todėl žmonės, kurie įsigyja transporto priemonę vien dėl nuolaidos, vėliau neretai gailisi tokio sprendimo.

„Automobilis, kaip ir bet kuris kitas gaminys, žmogui kelia emocijas. Tam, kad jos būtų teigiamos, automobilis savininkui turi būti gražus. Turėkite omenyje, kad tai, ką nusipirkote, matysite kiekvieną dieną vos žengęs pro duris, todėl išsirinkite tokį modelį, į kurį būtų malonu žiūrėti“, – rekomendavo žurnalistas.

Žinoma, praktiškumo reikalavimų ignoruoti taip pat nereikėtų, o svarbiausias iš jų – tinkamas dydis. V. Milius pažymėjo, kad nuspręsti, kokio dydžio automobilis reikalingas, lengva pačiam sau atsakius į klausimus apie planuojamą keleivių skaičių ir bagažinės tūrį.

„Toliau vertinamos važiavimo charakteristikos: kai kas galbūt žūtbūtinai užsigeidžia keturių varančiųjų ratų sistemos, o kitam ji visiškai nebūtina. Funkcionalumo irgi nevalia pamiršti, nes jei įsigysi gražų, tačiau poreikių neatitinkantį automobilį, lygiai taip pat būsi nepatenkintas“, – komentavo pašnekovas.

Sunku įvertinti, kuri vartotojų grupė galiausiai būna labiau patenkinta savo pirkiniais, tačiau iš tiesų kiekvienam, ieškančiam naujo automobilio, naudinga bent šiek tiek pasidomėti rinka. Kartais užtenka vieno žvilgsnio į prekybos saloną tam, kad kiltų nenumaldomas noras įsigyti būtent tą, o ne kitą automobilį, tačiau pirmasis įspūdis gali būti klaidingas.

Taip pat vargu ar visuomet pavyks rasti tobulą naują automobilį pagal finansines galimybes, bet tai nereiškia, kad neverta išsirinkti geriausio iš tų, kurie siūlomi rinkoje. Todėl dera atkreipti dėmesį į gamintojus, garsėjančius itin plačia pasirinkimo gama: nuo jau minėto „Peugeot“ iki BMW ir kt.

Technologijos ir komforto įranga

Išsirinkus norimą kėbulo tipą, nesvarbu, ar tai būtų hečbekas, sedanas, ar SUV, naudinga susidaryti pageidaujamos įrangos sąrašą. Ar automobilyje privalo būti visi naujausi technologiniai išradimai? Kokia vairavimo pagalba būtina tam, kad automobilį valdytumėte be įtampos?

Svarbiausi yra saugumo ir praktiniai aspektai, tačiau muzikos mėgėjai neturėtų pamiršti ir geros kokybės garso sistemos. Panašūs klausimai gali būti keliami ir renkantis komforto įrangą, pavyzdžiui, šildomą vairą ir priekinį stiklą, elektra valdomas sėdynes ar kitus patogumus.

Įsigydamas naują automobilį vartotojas turi gerokai daugiau laisvės, nei ieškodamas naudoto. V. Milius pastebėjo, kad tai atveria visai kitokias galimybes pasirenkant pageidaujamą spalvą, komplektaciją ir montuojamąją įrangą. Tai vienintelis būdas sukomplektuoti daugumą individualių reikalavimų atitinkantį automobilį.

„Pirkdamas naudotą transporto priemonę esi tarsi įkaitas. Tarkime, randi geros būklės norimo modelio egzempliorių, tačiau jis būtinai bus ne tokios spalvos, kokios tau reikia. Ir perki tokį, nes trokštamos spalvos gali taip ir nesulaukti“, – konstatavo žurnalistas.

Aprėpti visus poreikius siūlant plačias galimybes

Prabangių automobilių gamintojai itin stengiasi patenkinti visus klientų įgeidžius. Pavyzdžiui, „Ferrari“ ir „Porsche“ suteikia galimybę išsirinkti, kokios spalvos siūlais išsiuvinėti sėdynes.

Dar svarbiau tai, kad svaiginamas pasirinkimo galimybes vartotojams suteikia ne tik garsiausi sportinių automobilių gamintojai. Vienu iš esminių „Peugeot“ veiklos principų tapo būtent per plačią modelių gamą, skirtingas jėgaines – nuo vidaus degimo iki elektros variklių – ir įrangos lygius atveriamos nuostabios galimybės rinktis.

Įvairesnė tapo Prancūzijos gamintojo kėbulo tipų pasiūla, pradedant kompaktišku „Peugeot 208“ hečbeku ir baigiant didžiuoju miesto visureigiu 5008. O plačias komplektacijos galimybes geriausiai iliustruoja faktas, kad, pavyzdžiui, renkantis naujojo krosoverio 2008 komplektaciją, galimi net šeši įrangos lygiai: „Active“, „Active Pack“, „Allure“, „Allure Pack“, GT ir „GT Pack“. Taip vairuotojas gali išsirinkti geriausiai jo poreikius atitinkantį įrangos komplektą.

„Peugeot“ jėgainių pasiūla taip pat išskirtinė: priklausomai nuo modelio, jį galima rinktis tiek su benzininiais ar dyzeliniais, tiek su elektriniais varikliais, galbūt kai kam prie širdies bus įkraunamos hibridinės versijos. Pirkėjas šioje situacijoje išlošia daugiau, nes norimame kainų diapazone gali išsirinkti geriausiai jo poreikius atitinkantį ieškomo kėbulo tipo automobilį su pageidaujama jėgaine ir saugumo bei komforto įranga.

V. Milius atkreipė dėmesį, kad visi naujos kartos jėgos agregatai yra efektingi ir verti dėmesio, o sprendimą turėtų lemti planuojamos eksploatacijos intensyvumas. Dyzeliniai varikliai, anot pašnekovo, geriausiai tinka važinėjantiems daug ir toli, benzininiai motorai ir įkraunami hibridai yra tarpinis variantas, o elektros pavaros privalumai labiausiai atsiskleidžia mieste.

„Visgi net ir elektromobiliai greitai tobulėja ir šiandien mano duotas patarimas rytoj gali būti nebeaktualus. Kita vertus, kol kas elektromobilių gamintojų nurodomi atstumai siekia nuo 300 iki 500 kilometrų, o realiomis sąlygomis yra mažesni, todėl tik su nedaugeliu modelių pavyktų nuvažiuoti iš Vilniaus į Palangą neatsiliekant nuo srauto“, – technologijų progresą įvertino pašnekovas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Mercedes“ ruošia įspūdingų savybių elektromobilį? 2026 metais galime sulaukti itin galingo modelio pristatymo, aiškėja pirmosios detalės

Arnas Balčiūnas

2024-04-20, 09:00

0 komentarų

„Mercedes“ galimai atšaukė savo keistą pusiau sedaną, pusiau „Maybach“ visureigį, tačiau jie akivaizdžiai dirba ties kita specialia sportine transporto priemone. „Autocar“ praneša, kad „AMG“ kuria specialų, elektra varomą visureigį su keturženkliu arklio galių skaičiumi, kurį pristatys 2026 metais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Mercedes“ ruošia įspūdingų savybių elektromobilį? 2026 metais galime sulaukti itin galingo modelio pristatymo, aiškėja pirmosios detalės

„Mercedes“ galimai atšaukė savo keistą pusiau sedaną, pusiau „Maybach“ visureigį, tačiau jie akivaizdžiai dirba ties kita specialia sportine transporto priemone. „Autocar“ praneša, kad „AMG“ kuria specialų, elektra varomą visureigį su keturženkliu arklio galių skaičiumi, kurį pristatys 2026 metais.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Tvirtinama, kad jis nebus susijęs su jokiu egzistuojančiu „Benz“ prekės ženklo produktu, nes jis bus paremtas būsima „AMG.EA“ platforma.

Teigiama, kad jis yra beveik tokio paties dydžio, kaip „Vision AMG“, todėl galima tikėtis, kad bendras jo ilgis sieks apie 200 colių, o ratų bazė – apytiksliai 118 colių. Įspūdingo dydžio visureigis sudarys konkurenciją „Lotus Eletre“ ir būsimam elektriniam trijų sėdynių eilių „Porsche“. Jis taip pat netiesiogiai konkuruos su „BMW XM“ „plug-in“ tipo hibridu.

„Autocar“ tikisi, kad prieš pristatydami serijinį modelį po poros metų, „AMG“ apžvelgs savo pirmąjį elektrinį visureigį. Dar nėra aišku, kiek variklių jis turės, tačiau kadangi elektromobilis bus varomas keturiais ratais, yra suplanuoti mažiausiai du varikliai. Britų žurnale, kuriame cituojamas su „AMG“ darbotvarke dėl paslaptingojo modelio, siūlančio „visiškai naują kintamos traukos galimybių lygį“, susipažinęs asmuo yra minima „gerokai virš 1000 arklio galių“ siekianti bendra galia.

Neįvardintas modelis galėtų būti „Vision AMG“ visureigio atitikmuo, skirtas būti elektrine, sudėtingai pavadinto „ AMG GT“ keturių durų kupė, versija. Slogus sedanas bus pirmasis „AMG“ pagal užsakymą gaminamas automobilis, nuo tada, kai „SLS AMG Electric Drive“ buvo atlikta konversija iš benzino į elektrą. Sportiškieji „EQ“ modeliai yra tik sustiprinti „Benz“.

Sklinda gandai, kad „Mercedes“ jau atlieka pakeitimus Vokietijos „Sindelfingen“ gamykloje, kad galėtų joje gaminti savo super visureigį. Tikėtina, kad jis bus gaminamas ant tos pačios surinkimo linijos, kaip ir sedanas, kuris pirmasis pasieks rinką.

Panašu, kad teks dar ilgiau palaukti pilnai elektrinio sportinio automobilio, nes panašu, kad „AMG“ pirmumą teikia į apimtį orientuotiems gaminiams. Tikėkimės, kad sedanas ir visureigis bus pakankamai sėkmingi ir verti išbandymo visureigių apsėstame pasaulyje. „AMG“ nuosavos elektrinės platformos įgijimas yra drąsos įkvepiantis ženklas, kad elektromobilių eroje, kuri neateis taip greitai, kaip prognozuoja „Mercedes“, bus įdomių automobilių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas