Prabangių automobilių prekės ženklas žengs į elektromobilių rinką: pirmasis modelis debiutuos jau netrukus ir nustebins savo prabanga

Arnas Balčiūnas

2022-02-06, 14:10 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų
Prabangių automobilių prekės ženklas žengs į elektromobilių rinką: pirmasis modelis debiutuos jau netrukus ir nustebins savo prabanga

„Bentley“ kuria savo pirmąjį elektromobilį, kuris, kaip tikimasi, debiutuos 2025 m. kaip naujasis prekės ženklo flagmanas. Jis turės visus įprastus „Bentley“ prabangos, išskirtinumo, našumo bei stiliaus bruožus, tačiau elektromobilis turės vieną svarbią unikalią savybę: jo akumuliatorius suteiks automobiliui galimybę vienu įkrovimu nuvažiuoti neprilygstamai ilgą atstumą.

Šiuo metu nežinome, kokiam kėbulo stiliui naujasis „Bentley“ elektromobilis bus pritaikytas, ar tai bus krosoveris, ar sedanas, manome, jog tai gali būti tarpinis variantas. Remiantis nauja „Autocar“ paskelbta ataskaita, darbas su transporto priemonės dizainu šiuo metu beveik baigtas.

Šaltinis cituoja „Bentley“ generalinį direktorių Adrianą Hallmarką, kuris patvirtino, kad naujojo modelio vidaus apdaila užbaigta 95 procentais, o išorės dizainas – 80–85 procentais. Jis taip pat aiškiai nurodė, kad gamintojas pasinaudos visais turimais privalumais, po naujojo „Bentley“ elektromobilio kapotu neliks vidaus degimo variklio, todėl transporto priemonė gali skirtis nuo tradicinių „Bentley“ modelių savo dizaino proporcijomis. „Bentley“ tikriausiai iki galo neatsisakys ilgo kapoto (nors gali jį šiek tiek sumažinti naujajame elektromobilyje) ir įspūdingo dizaino, dėl kurio šis prekinis automobilių ženklas yra plačiai žinomas.

Hallmarkas patvirtino, kad naujasis automobilis atrodys visiškai kitaip nei kiti „Bentley“ modeliai, jis pasakė:

„Naujasis elektromobilis – papildomas mūsų asortimento produktas, jis bus gaminamas ir pardavinėjamas tuo pat metu, kaip ir dabartiniai mūsų automobiliai. Mes stengiamės sukurti naują segmentą, iš esmės pakeisiantį mūsų padėtį, o ne tik elektrinę modelių, kuriuos jau turime, versiją. Jis bus progresyvesnis nei kai kurie mūsų dabartinio dizaino modeliai. Ne radikalus, bet su užuominomis, kurios signalizuoja, kad su šia transporto priemone įžengiame į naują erą. Naujojo elektromobilio dizainas atrodys kaip „Bentley“, vairavimo pojūtis ir patirtys išliks nepakitę. Tuo tarpu bendras aerodinaminis efektyvumas bus aiškiai pakitęs, palyginti su mūsų dabartiniais automobiliais. Naujasis „Bentley“ bus vienas geriausių modelių efektyvumo požiūriu, be jokios abejonės. Jis tiesiog toks bus, nes mes įveiksime akumuliatoriaus svorio ir jo efektyvumo problemas“.

Po šio pirmojo elektromobilio, „Bentley“ iki 2024 metų išleis dar keturis automobilius ir, nors „Jaguar“ paskelbė, kad savo būsimais elektromobilių modelių automobiliais taikys į aukštesnės klasės rinkos segmentą, panašu, kad „Bentley“ neatmeta galimybės išleisti ir pigesnės transporto priemonės. Adrianas Hallmarkas situaciją pakomentavo štai taip: „Šiandien visi mūsų produktai yra išsidėstę labai siaurame kainų rėžyje. Taigi galiu pasakyti, kad norėtume arba kelti, arba nuleisti savo produktų kainą, kad dar labiau išnaudotume „Bentley“ prekinio ženklo potencialą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas