Prancūzijos automobilių milžinė neatlaikė spaudimo: „Renault“ dar kartą stabdo gamybą Rusijoje

Lukas Snarskis

2022-03-24, 08:30

2 komentarai (-ų)
Prancūzijos automobilių milžinė neatlaikė spaudimo: „Renault“ dar kartą stabdo gamybą Rusijoje

Prancūzijos automobilių gamintoja „Renault“, pastarosiomis savaitėmis, atsidūrė po padidinamuoju stiklu. Besitęsiant Kremliaus karinei invazijai Ukrainoje, bendrovė buvo atnaujinusi automobilių gamybą Maskvoje, tačiau neseniai ir vėl pakeitė savo poziciją.

Dar praėjusį mėnesį „Renault“ buvo sustabdžiusi savo veiklą dėl tiekimo problemų, tačiau prieš keletą dienų ją vėl atnaujino, o vakar, trečiadienį, paskelbė, jog ir vėl stabdo savo veiklą Rusijoje. Pastarasis stabdymas gali būti susijęs ir su Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio kreipimusi į Prancūzijos parlamentą, kuomet jis paragino „Renault“ ir kitas šios šalies bendroves pasitraukti iš Rusijos.

„Jie privalo liautis finansavę moterų ir vaikų žudynes“, – kalbėjo jis Prancūzijos parlamento nariams.

Trečiadienį vakare išplatintame pareiškime ji pabrėžė, kad bendrovė jau laikosi Rusijai taikomų tarptautinių sankcijų. Įdomu ir tai, jog nuo 2016 metų „Renault“ priklauso du trečdaliai Rusijos kompanijos „Avtovaz“ akcijų. Būtent dėl šios priežasties, kitaip nei daugelis kitų gamintojų, prancūzų kompanija užima gana didelę Rusijos rinkos dalį.

Verta pastebėti ir tai, jog „Renault“ pajamos iš Rusijos rinkos siekia maždaug 8 proc., remiantis „Citibank“ pateikiamais duomenimis. Įdomu ir tai, kad maždaug 15 proc. įmonės akcijų priklauso ir Prancūzijos vyriausybei, kuri iš pradžių rėmė „Renault“ planus atnaujinti savo veiklą Rusijoje.

2 komentarų

Anzela

Jei komikai vadovauja chohliandijai,nera daugiau ko tikėtis.Tarp kitko ten pastoviai kariavo laikas atėjo investicijų tvarka,to ir emisijos Putinas,nes visi kiti bailiai.Yra ir geroji to karo puse.Daugiau sergančiu ukrainiečių pakliu,daugiau naujo užkrato bus.Bet tai taip pat tik pliusas,nes zmoniu per daug.

Tomas

Linkiu anzelai eiti kartu su rusu kariniu laivu ir negrizti. Smagios keliones

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas