Primityviems „Žigulių“ įpėdiniams nebaisios jokios sankcijos: rusai atnaujino „Lada“ gamybą

Arnas Balčiūnas

2022-03-16, 16:30

5 komentarai (-ų)
Primityviems „Žigulių“ įpėdiniams nebaisios jokios sankcijos: rusai atnaujino „Lada“ gamybą

Beveik prieš savaitę Rusijos automobilių gamintoja „AvtoVAZ“, kuri gamina „Lada“ transporto priemones, skelbė, jog sustabdo gamybą savo gamyklose. Tuomet buvo teigiama, kad dėl Vakarų sankcijų gamyba tampa neįmanoma, nes kompanija nebegali surinkti reikalingų dalių savo automobiliams.

„Lada“ automobilių gamintojas buvo sustabdžiusi gamybą Toljačio ir Iževsko gamyklose dėl elektroninių komponentų tiekimo sutrikimų, tačiau šiandien situacija pasikeitė. Naujausi pranešimai rodo, kad nuo kovo 16 iki kovo 18 dienos bus atnaujinta dviejų modelių gamyba – tai „Granta“ ir „Niva“. Šie modeliai ir vėl bus paleisti į gamybos linijas.

Ir nors šių dviejų automobilių modelių atnaujinta, tačiau kiti populiarūs modeliai, tokie kaip „Vesta“ ar tie kurie konstruojami pasitelkiant „Renault B0“ platformą, ir toliau nebus gaminami. „AvtoVAZ“ atstovų teigimu, apie kitų transporto priemonių gamybos atnaujinimą ketinama paskelbti po kovo 18 dienos.

Pranešama ir tai, jog „AvtoVAZ“ ketina paankstinti įmonės atostogas, jog būtų sukauptas didesnis elektroninių komponentų kiekis, o taip pat būtų užtikrinta stabilesnė bendrovės veikla. Iš pradžių atostogų laikotarpis buvo planuojamas nuo liepos 25 iki rugpjūčio 14 dienos, tačiau dabar jos prasidės balandžio 4 ir tęsis iki balandžio 24 dienos.

Priminsime, jog bendrovė buvo įkurta dar 1973 metais, tuometinėje Sovietų Sąjungoje, bei yra puikiai žinomas regione dėl sąlyginai žemos kainos. Verta pastebėti ir tai, jog Vladimirui Putinui einant Rusijos premjero pareigas, jis dažnai buvo fotografuojamas vairuojant „Lada“ modelius, o taip pat ragindavo juos įsigyti ir visus rusus. „Nesigailėsite“, - dar 2010 metais sakė dabartinis Rusijos prezidentas.

5 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas