Puikių naujienų sulaukė elektromobilių savininkai: Lietuvoje atidaryti pirmoji „Elektrum Drive“ viešo įkrovimo stotelė

Artėjant vasaros kelionių sezonui energetikos sprendimų bendrovė „Elektrum Lietuva“ atidarė pirmąją Lietuvoje savo prekės ženklo „Elektrum Drive“ viešo naudojimo elektromobilių įkrovimo stotelę.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Puikių naujienų sulaukė elektromobilių savininkai: Lietuvoje atidaryti pirmoji „Elektrum Drive“ viešo įkrovimo stotelė

Ji įrengta kaimo turizmo sodyboje „Karpynė“, esančioje Raseinių rajone, šalia vieno pagrindinių šalies greitkelių Vilnius–Klaipėda.

Naujai atidaryta įkrovimo stotelė turi vieną greito įkrovimo prieigą, jos galia siekia 25 kilovatus, todėl pilnai įkrauti elektromobilį užtenka maždaug pusvalandžio ir galima judėti toliau.

Norint pasinaudoti įkrovimo paslauga, kuri veikia visas 24 valandas per parą, reikia parsisiųsti „Elektrum Drive“ programėlę. Joje kartu su šia įkrovimo vieta yra pažymėti ir kiti „Elektrum Drive“ įkrovimo taškai, išsidėstę per visas tris Baltijos šalis.

„Elektrum Drive“ prekės ženklą vystanti „Latvenergo “grupė, kuriai priklauso ir „Elektrum Lietuva“, elektromobilių įkrovimo paslaugų srityje Latvijoje veikia nuo 2019 m., o šiuo metu aktyviai kuria įkrovimo tinklą visose trijose Baltijos šalyse. Latvijoje jau veikia kiek daugiau nei 200 įkrovimo prieigų, Estijoje – 2 įkrovimo prieigos, Lietuvoje – 1, o iki metų galo visose Baltijos šalyse jų ketinama turėti per 500.

Vien „Elektrum Lietuva“ šiemet Lietuvoje planuoja įrengti 50 įkrovimo stotelių su gerokai didesniu jų prieigų skaičiumi, o kitais metais bendrovės įrengtų įkrovimo stotelių skaičius turėtų didėti iki 200.

Kaip anksčiau komentavo bendrovės įkrovimo stotelių verslo plėtros vadovas Erikas Nemeikšis, naujų elektromobilių viešo įkrovimo stotelių plėtra toliau planuojama atsižvelgiant ne tik į elektromobilių savininkų poreikius, pageidavimus bei įpročius, bet ir į rinkos bei įrengimo galimybes.

Šiuo metu bendrovė jau yra sutarusi dėl kitų daugiau kaip 30 naujų viešo įkrovimo stotelių įrengimo vsoje Lietuvoje, taip pat renkasi kitas galimas įkrovimo stotelių įrengimo vietas, bendrauja su nekilnojamojo turto savininkais, valdytojais, savivaldybių administracijomis.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

4 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Arūnas

Su tokiu progresyviu krovimo greičiu dar galėtų prie stotelės dviračio pedalus sumontuoti generatoriumi sukti

Nerijus

Kam tokie tusti straipsniai, yra kuom girtis. Kai bus pastatyta simtau stoteliu tada jau galit pasakyti oi kaip faina, dabar ta viena stotele nei silta nei salta

Kasp

Pergalvok ka rasai, jei nori ubagauti ir vazinet pigiai tai imk vdv. Pigiu fast charge NEBUS:)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas