„Qualcomm“ siekia pakeisti automobilių rinką: naujosios technologijos suteiks ne tik galimybes, bet ir žavesį

Arnas Balčiūnas

2022-01-07, 14:30 (atnaujinta 2023-03-05, 10:00)

0 komentarų
„Qualcomm“ siekia pakeisti automobilių rinką: naujosios technologijos suteiks ne tik galimybes, bet ir žavesį

Las Vegase vykstančioje CES 2022 parodoje jau išvydome ne vieną naujieną iš įvairiausių gamintojų. Nemažai dėmesio šiemet sulaukia ir automobilių gamintojai, nors jų gretas šiemet nėra itin gausios. Apie savo planus paskelbė ir mobiliųjų procesorių įmonė „Qualcomm“.

Kompanija jau kuris laikas dirba prie „Snapdragon Digital Chassis“, kuri automobilių gamintojams suteiks galimybę išplėsti transporto priemonių savininkams prieinamas technologijas. „Digital Chassis“ apima daugybę skirtingų funkcijų, kurias automobilių gamintojai gali naudoti kaip pilną paketą, funkcijų visumą. Taip pat jie gali ir pasirinkti, kurias iš funkcijų integruoti į savo būsimas transporto priemones.

Kaip pavyzdinė funkcija, šiuo metu jau yra sukurta „Snapdragon Ride“ platforma, skirta pagalbinėms ir automatizuotoms vairavimo funkcijoms. Kitas pavyzdys – „Snapdragon Cockpit“ platforma, kuri leis automobiliuose įrengti pažangų kelių ekranų ir kelių kamerų interjerą su aukščiausios klasės garso ir vaizdo funkcijomis.

Kitos „Digital Chassis“ funkcijos apima „Snapdragon Auto Connectivity“ platformą, kuri leis prisijungti prie kitų įrenginių ir debesų kompiuterijos serverių per LTE, 5G, Wi-Fi ir Bluetooth ryšį, o „Snapdragon Car-to-Cloud Services“ palaikys automobilių atnaujinimą, papildymą naujomis technologinėmis funkcijomis ir atnaujinimais naudojant debesų kompiuteriją.

„Snapdragon Digital Chassis“ jau sulaukė daugelio automobilių gamintojų palaikymo. Palaikymą išreiškė tokie gamintojai kaip „General Motors“, BMW, „Hyundai“, „Volvo“, „Renault“ ir kt.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas