Rusų karinės technikos žymėjimas: ką reiškia paslaptingoji „Z“ ir kitos keistos raidės ant tankų?

Rusų karinės technikos žymėjimas: ką reiškia paslaptingoji „Z“ ir kitos keistos raidės ant tankų?

Rusijos prezidento Vladimiro Putino pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei savaitę. Ir nors rusai tikėjosi, jog ši „specialioji operacija“ bus įgyvendinta itin greitai, tačiau, akivaizdu, visai tai truks žymiai ilgiau nei buvo tikėtasi.

Karinis konfliktas Ukrainoje tęsiasi jau daugiau nei dešimt dienų, o internautams ir toliau ramybės neduoda žymėjimas, kuris naudojamas ant rusų karinės technikos. Internete plintant įvairiausioms nuotraukoms su Rusijos karine technika, daugeliui kyla klausimai dėl ant jų matomų raidžių, pavyzdžiui Z, O, ar V, reikšmės.

Kiek anksčiau, buvo pasirodę Rusijos gynybos ministerijos pranešimų, kuriuose aiškinama, kad Z žymėjimas reiškia pergalę, o V – tiesos galią. Ministerija nepaaiškino ką reiškia kitoks raidės, o tai, žinoma, kelia abejonių ir dėl pirmųjų dviejų išaiškinimų. Šioje situacijoje, vertėtų pastebėti, kad karo ekspertai nesutinka su gynybos ministerijos paaiškinimu ir tvirtina, jog tai – sričių žymėjimas.

Tai reiškia, jog Z raidėmis pažymėtos Rusijos armijos transporto priemonės priklauso Rytinei karo apygardai. O raide žymima ta technika, kuri buvo dislokuota Baltarusijoje, V – Rusijos karinio jūrų laivyno pėstininkai. X raidė pažymėtas transportas atkeliavęs iš Čečėnijos dalinių, o A raide žymimos Rusijos armijos ir Vidaus reikalų ministerijos specialiosios paskirties daliniai.

Daugelis atkreipia dėmesį ir į tai, jog Z raidė turi keletą žymėjimo variacijų. Kaip jau minėjome, tiesiog Z raidė reiškia, jog tai Rusijos armijos Rytų apygarda, tačiau daugelis jau turbūt pastebėjo ir kvadratu apvestą Z raidę. Taip ženklinama technika, kuri keliauja iš Rusijos okupuoto Krymo.

28 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

del to kad kiti suda mala jus tarp savu pykstates. kas bus jei reikes eiti koja kojon, jus irgi is pradziu pradesit tarp savu mustis

Jbt

Z tai Zapad, V tai Vostok.

Telefonai, kodėl trinat komentarus? Kodėl rašot ne apie telefonus, greit persimetėt kur daugiau intereso :D Linkėjimai garbaniui, jis toliau klaidas taiso? APerduokit kad eitų nx kartu su rusų laivu

Ryta

O koks čia turi but rupestis dėl tų žymėjimo. Ka nori ta paišo. Žmonėms rupi, kad lt valdziazmogei sakykit tiesa pagaliau.

To ryta

Susikisk galva i uzpakali ir nepliauksk nesamoniu tiesa tu

Cha

Išmok rašyti be klaidų, teisybės iškotoja. Ką tu gali suprasti su pradinės išsilavinimu?

Lankytojas

Negražu girtis savo iš(ne)išsilavinimu

Lankytojas

Lietuviškai taisyklingai rašyti reiktų,čia tas pats kaip išeiti į vešumą nesiprausus.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas