„Škoda“ iki 2030 metų užvaldys elektromobilių rinką? Ruošiami trys nauji automobiliai, kurie stebins žema kaina

Lukas Snarskis

2021-06-27, 11:05 (atnaujinta 2021-06-28, 11:25)

0 komentarų
„Škoda“ iki 2030 metų užvaldys elektromobilių rinką? Ruošiami trys nauji automobiliai, kurie stebins žema kaina

Elektromobilių populiarumas auga, o vis daugiau gamintojų pristato elektra varomus automobilius. Tokių bendrovių gretas ne taip jau seniai papildė ir „Škoda“, kuri pristatė „Enyaq“ serijos modelius, o juos jau dabar galima įsigyti ir Lietuvoje. Tačiau tai dar tikrai nėra viskas ką ketina pasiūlyti Čekijos bendrovė.

Pranešama, kad „Škoda“ ketina pristatyti dar tris naujus elektrinius automobilius, o jie rinkoje turėtų pasirodyti iki 2030 metų. Jau žinoma ir tai, kad jie bus mažesni nei „Enyaq“ variantai, taip pat pasižymės ir kiek žemesne kaina. Teigiama, kad visi trys modeliai bus sukurti panaudojant „Volkswagen Group‘s MEB“ platformą, skirtą itin mažiems elektromobiliams.


Užuominų apie naujus „Škoda“ elektromobilius buvo pasirodę dar šių metų pradžioje, kuomet nutekėjo informacija apie užregistruotą prekinį ženklą „Elroq“. Tikėtina, kad jis gali būti panaudotas mažesniems elektriniams visureigiams, kurie galimai bus panašūs į „Karoq“ modelius. Kiti du automobiliai taip pat turėtų pasižymėti pavadinimais iš „E“ raidės, tačiau kol kas informacijos apie juos nėra.

Tikėtina, kad Čekijos bendrovė siekiant pasiūlyti kuo patrauklesnę kainą atsisakant kai kurių papildomų funkcijų, bet labai tikėtina, jog interjeras dėl žemesnės kainos nebus aukojamas. Apie tai visai neseniai kalbėjo ir „Škoda“ vadovas Thomasas Schaferis.

„Realybė yra tokia, jog per pastaruosius dešimt metų mes tapome labai komplikuoti. Mes leidome turėti prabangą – jeigu gerai pamenu, „Octavia“ turėjo maždaug 16 skirtingų vairų pasirinkimų. Ir jūs tikrai turite paklausti kodėl. Kam tai reikalinga? Klientai to nevertina. Tai yra mitas, jog tokiu būdu bus parduota daugiau automobilių ar klientai bus laimingesni. Tai nesąmonė“, - kalbėjo jis.

Bendraujant su žiniasklaida, „Škoda“ vadovas atskleidė ir tai, jog bendrovė tikisi užimti nuo 50 iki 70 proc. pigių elektromobilių rinkos, o tokie rezultatai turėtų būti pasiekti iki 2030. Tai galimai sufleruoja ir tai, jog pirmojo pigaus „Škoda“ elektra varomo automobilio galime sulaukti jau visai netrukus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas