Skrydžiai Europoje netrukus pasikeis amžiams: priimtas pakeitimas, kuris daugelio mūsų skrydžius padarys žymiai malonesnius

5G

Niekam ne paslaptis, jog skrydžio metu naudotis mobiliuoju internetu – misija neįmanoma. Tokia situacija yra jau daugybę metų, o oro linijų siūlomas belaidis internetas dažniausiai būna itin lėtas, už jį reikia mokėti papildomai, o ir stabilumo nerasime. Tačiau viskas netrukus turėtų pasikeisti.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Skrydžiai Europoje netrukus pasikeis amžiams: priimtas pakeitimas, kuris daugelio mūsų skrydžius padarys žymiai malonesnius

Kaip skelbia „The Brussels Times“, Europos Komisija suderino judriojo ryšio teisės aktus su naujausiais standartais, o tai reiškia, kad 5G ryšio technologija galės būti naudojama ir lėktuvuose. Europos Sąjungoje veikiančios oro transporto bendrovės savo orlaiviuose galės įdiegti 5G technologiją, o tai turėtų būti džiugi naujiena keliaujantiems.

„Dangus nebėra riba, kai kalbama apie greitą ir didelės spartos ryšį, – tikino už vidaus rinką atsakingas ES Komisijos narys Thierry Bretonas. – 5G suteiks galimybę teikti novatoriškas paslaugas žmonėms ir augimo galimybes Europos įmonėms.“

Pranešama, kad 5G ryšiu naudotis orlaiviuose naudotis bus galima pasitelkiant „pico-cell“ elementą. Toks sprendimas leis per šią tinklo stotį perduoti telefono skambučius, trumpąsias žinutes ir mobiliuosius duomenis į antžeminį judriojo ryšio tinklą. Kitaip tariant, jau visai netrukus lėktuvuose galėsime naudotis išmaniaisiais telefonais, o taip pat galėsime pamiršti ir apie skrydžio režimą, kurį naudoti buvo prašoma iki šiol.

Kitu sprendimu Komisija taip pat nori atverti 5 GHz dažnius Wi-Fi ryšiui automobiliuose, autobusuose ir kitose transporto priemonėse. Belgija ir kitos ES valstybės narės iki kitų metų birželio 30 dienos turi užtikrinti, kad 5 GHz dažnių juostos būtų prieinamos kelių transportui.

11 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Eitvis

Laižykit Baideno šikna, ir busim vpše ubagais, ačiu musu valdžiai.

Nematomas

Prie ko čia baidenas susija su skrydžiais 😂
Parašiai ,kad leptelti nesamones

Pipi

Kai durnas bando rašyti kad tik ką parašyt, tai tiek ir parašo "vpše"

A.

Jau taip jie neranda sau vietos, kad negali mūsų sekti, kol būname nors ir trumpam atsijungę, pvz. Skrydžio režimu, kad net sukūrė naujas technologijas, kurių pagalba pašalins šį trūkumą...

Lankytojas

Jusu neskaitau,siap uzkliuvo. Siaip man jusu labai gaila, ar nejauciate psihologinio diskomforto .GLUSAI

Lankytojas

Visi durni tai virusus sudeginti kaip raganas ant lauzo

Antanas

Isivaizduoju atsisėdi i lėktuvą.o ten is abiejų pusių tau plepa.ir taip visą skrydį

Lankytojas

O gali juk ausinukas užsidėti ir tau dzin...

Lankytojas

Tu apie gyvybe galvok skrydžio metu o ne apie lempas zasiuk

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas