Susisiekimo ministerija koordinuoja pagalbos Ukrainai logistiką: į šią šalį išsiunčiama dešimtys vilkikų ir autobusų su pagalbos priemonėmis

Pranešimas spaudai

2022-03-03, 15:40 (atnaujinta 2022-11-03, 11:51)

0 komentarų
Susisiekimo ministerija koordinuoja pagalbos Ukrainai logistiką: į šią šalį išsiunčiama dešimtys vilkikų ir autobusų su pagalbos priemonėmis

Tęsiantis brutaliai Rusijos valdžios agresijai prieš Ukrainą, Susisiekimo ministerija organizuoja ir koordinuoja Lietuvos pagalbos Ukrainai logistiką. Ministerija rūpinasi iš karo zonos bėgančių Ukrainos gyventojų atvežimu į Lietuvą, medicinos priemonių ir humanitarinės pagalbos pristatymu į Ukrainą bei kitus kaimyninėse šalyse nustatytus logistikos centrus. Per pirmąją savaitę jau suorganizuotos kelios dešimtys vilkikų ir autobusų su parama Ukrainos žmonėms.

„Daug žmonių darome viską, kad nuo karo bėgantys žmonės kuo greičiau pasiektų saugų prieglobstį Lietuvoje, o medicinos priemonės ir surinkta mūsų gyventojų humanitarinė pagalba kuo greičiau pasiektų nukentėjusius Ukrainos gyventojus“, – sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Siekiant padėti dėl karo agresijos savo kraštą paliekantiems Ukrainos gyventojams, ministerijos organizuojamas norinčiųjų atvykti į Lietuvą atvežimas nuo Lenkijos ir Ukrainos, taip pat Lenkijos ir Lietuvos valstybių sienos į registracijos punktus Lietuvoje.

Susisiekimo ministerijoje sudarytai Paramos Ukrainai teikimo logistikos grupei taip pat pavesta organizuoti ir koordinuoti paramos priemonių surinkimą, parengimą gabenimui ir gabenimą iki Lenkijos ir Ukrainos sienos arba į kitus sutartus punktus.

Šiuo metu logistikos grupė rūpinasi per Raudonojo Kryžiaus draugiją gyventojų surinktos humanitarinės pagalbos Ukrainai nuvežimu. Praėjusį savaitgalį Lietuvos gyventojų, atsiliepusių į kvietimą padėti Ukrainai, skubiai ir gausiai suaukota humanitarinė pagalba pripildė 32 vilkikus, nors buvo tikėtasi, kad pakaks 3 krovininių transporto priemonių. Iš jų 14 iš jų jau yra Liublino logistikos centre, 2 išvažiavo Liublino link. Artimiausiu metu ta kryptimi pajudės apie 14 vilkikų. Susisiekimo ministerija dėkoja Lietuvos nacionalinei vežėjų automobiliais asociacijai LINAVA už šio krovinio vežimo koordinavimą.

Kovo 2 d. į Ukrainą išvyko 10 UAB „Kautra“ dovanotų autobusų, kurių dalį vairuoja Ukrainos piliečiai, o dalį – Lietuvos savanoriai.

Taip pat organizuojamas ir Sveikatos apsaugos ministerijos medicininės paramos – asmeninių apsaugos priemonių ir vaistinių preparatų – pristatymas į Ukrainą. Suplanuota iš viso siųsti 33 vilkikus. Pirmoji siunta jau pasiekė Lenkijos ir Ukrainos pasienį, 13 vilkikų jau pakrauti ir išvažiuoja, dar 17 planuojama pakrauti kovo 3–4 dienomis.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas