Taksi vairuotojai tuoj liks visai be darbo: kuriami įspūdingi taksi, kuriems nereikės vairuotojo bei stebins tam tikrais sprendimais

Arnas Balčiūnas

2022-09-28, 14:10 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

0 komentarų

Automobilių rinka per pastaruosius keletą metų žengė didžiulius žingsnius į priekį – elektromobiliai tampa vis populiaresni, o daugelis gamintojų nuolat tobulina ir autonomines transporto priemones, kurios žengia vis tvirtesnes žingsnius rinkoje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Taksi vairuotojai tuoj liks visai be darbo: kuriami įspūdingi taksi, kuriems nereikės vairuotojo bei stebins tam tikrais sprendimais

Kinijos startuolis „Pony.ai“ taip pat fokusuoja ties be vairuotojo galinčiomis judėti transporto priemonėmis, o šį projektą palaiko ir tokios kompanijos kaip „Toyota“ bei „Nio“. Startuolis taip pat bendradarbiauja ir su Kinijos automobilių gamybos milžine „SAIC Motor“, o šio bendradarbiavimo tikslas – pristatyti pirmąjį masinės gamybos robotaksi parką.

Nors šiai dienai „Pony.ai“ kuriami projektai yra tik koncepcijos, tačiau dabar buvo žengtas žingsnis, jog visa tai taptų realybe. „Shanghai Auto Expo Park“ pristatyta koncepcija svečiams pasiūlė nepilotuojamą pavėžėjimo paslaugą, o pats automobilis yra paremtas „SAIC“ sukurtu „Marvel R“ modeliu.

Naujasis „Pony.ai“ sprendimas yra aprūpintas naujausios kartos autonominio vairavimo technologija, kurios tikslas yra užtikrinti 4 lygio autonomiją. Sistemą sudaro 17 jutiklių, užtikrinančių 360 laipsnių matymo lauką, kuris apima 200 metrų spindulį. Negana to, yra eliminuojamos ir visi aklieji taškai.

Įdomu tai, jog automobilio viduje yra įmontuotas ir sulankstomas vairas, kuris gali būti naudojamas tais atvejais, kuomet transporto priemonės valdymą nori perimti žmogus.

Renginio metu taip pat buvo pristatyta demonstracinė zona, kuri skirta autonominiam vairavimui. Bendras erdvės suteikiamas atstumas siekia 3,8 kilometro, o šiuo metu jau yra paruošta 1,2 km distancija. Visą šį projektą tikimasi pabaigti iki šių metų pabaigos, kas leistų dar sparčiau tobulinti kuriamas technologijas.

Svarbu pažymėti, kad „Pony.ai“ jau turi veikiančią robotaksi paslaugą mažose Šanchajaus vietose, apimančiose pagrindinius miesto kelius, tačiau jos partnerystė su „SAIC“ leis sprendimus panaudoti didesniu mastu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas