„Telia“ apsirūpino aplinkai draugišku transportu: už įspūdingą sumą įsigyta daugybė elektromobilių

Telekomunikacijų bendrovė „Telia“ iš „Toyota“ atstovaujančios bendrovės „Autotoja“ įsigijo 115 elektra varomų „Toyota Proace City“ automobilių.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Telia“ apsirūpino aplinkai draugišku transportu: už įspūdingą sumą įsigyta daugybė elektromobilių

Sandorio vertė siekia 3,3 mln. eurų. Didelio kieko elektromobilių įsigijimo nesutrukdė net sudėtinga situacija automobilių pramonėje, o naujosios transporto priemonės Lietuvą pasieks per ateinančius metus.

Įsigyti elektromobiliai sudarys apie trečdalį „Telia“ inžinierių automobilių parko ir bus naudojami ten, kur per dieną nuvažiuojamas atstumas siekia iki 150 km. Toks transporto priemonių kiekis buvo pirktas įvertinus ir išanalizavus nuvažiuojamus atstumus. Papildomai, kiekvienam automobiliui bus įrengta ir atskira krovimo stotelė.

„Telia“ inžinieriai prižiūri plačiausią telekomunikacijų infrastruktūrą Lietuvoje, todėl kasdieniai jų darbo įrankiai turi būti ne tik šiuolaikiški, patikimi, bet ir draugiški aplinkai. Sprendimas naudoti elektromobilius leis dar labiau mažinti neigiamą įtaką aplinkai, mūsų pačių CO2 emisijas ir stiprinti klimatui neutralios bendrovės įsipareigojimus”, – sako „Telia“ verslo transformacijos vadovas Vytautas Bučinskas.

Pasak Vytauto Bučinsko, tokio reikšmingo elektromobilių kiekio įsigijimas kėlė ir iššūkių, tačiau su jais pavyko susidoroti.

„Visoje pasaulio automobilių pramonėje tebejaučiamas komponentų trūkumas. Tai lemia, kad automobilių gamybos ir pristatymo laikas yra išsitęsęs, o jų tiekimas – ribojamas kvotomis skirtingose rinkose. Dėl šios priežasties susidarė paradoksali situacija, kad dabar „sudėtingiausias pirkėjas“ yra tas, kuris nori įsigyti daug automobilių“, – teigia V. Bučinskas.

„Lietuvoje verslai atsigręžia į tvarumo ir aplinkosaugos problemas. Ir nors 115 elektromobilių buvo nemenkas iššūkis, džiaugiamės, kad „Telia“ patikėjo mums šią užduotį ir į gatves išriedės aplinkai draugiški automobiliai. Taip prisidedame ne tik prie mūsų miestų švaresnės aplinkos, bet ir prie „Toyota“ aplinkosaugos iššūkio – siekti tikrojo tvarumo visoje veikloje bei 90 procentų sumažinti „Toyota“ automobilių išskiriamą CO2 iki 2050 m., lyginant su 2010 m. lygiu,“ – kalbėjo „Autotoja“ pardavimų vadovas Tomas Noreika.

Nuo 2020 m. gruodžio visų Baltijos ir Šiaurės šalyse veikiančių „Telia“ grupės įmonių veikla tapo klimatui neutrali. Išskiriamo anglies dvideginio (CO2) kiekis buvo stipriai sumažintas, o likusi dalis kompensuota investuojant į inovacijas ir atsinaujinančios energijos gamybos projektus. „Telia“ savo strateginiu tikslu laiko iki 2030 m. pasiekti nulinę anglies dvideginio emisiją ir nulį atliekų.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

3 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Pachmas

Dabar kai suges telios įranga, reikės laukti kol ju elektrokibiriukas užsikraus, o jei dar suges užmiestyje, tai kol 2 kart įkraus baigsis ir darbo diena.

Psichiatro asistentas

Kietai čia pavarė...
Nusipirko brangiausią iš galimo pasirinkimo transporto priemonę ( benzinas pigiausia, dyzelis brangiau, hibridas dar brangiau, ekektrovežimėlis-brangiausia) ir su jomis važinės ne daugiau 150 km per diena. Kitaip sakant, kainos ir nuvažiuoto atstumo santykis pats prasčiausias... Na ir už visą šitą „aplinkai draugišką“ viešųjų ryšių cirką susimokės telia klientai. Per paslaugų ir įrangos kainas...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas