„Tesla“ elektromobiliai sulaukė dar vieno kirčio: kokybės lygis daugelį privers išsižioti

Leonardas Sindaravičius

2021-11-21, 09:05 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

5 komentarai (-ų)
„Tesla“ elektromobiliai sulaukė dar vieno kirčio: kokybės lygis daugelį privers išsižioti

Ekscentriškojo Elono Musko vadovaujama „Tesla“ per pastaruosius keletą metų tikrai pasistūmėjo į priekį savo automobilių surinkimo procese - skirtumas tarp prieš penkerius metus pagamintų ir naujų automobilių yra akivaizdus. Nepaisant kokybiškesnio surinkimo, ši automobilių gamintoja vis tiek užėmė priešpaskutinę vietą „Consumer Reports“ patvarumo ir patikimumo reitinguose.

Kaip ir praėjusių metų sąraše, Tesla užima 27 poziciją ir 28 reitinguotų gamintojų, o negana to - „Model Y“ pateko į „Consumer Reports“ mažiausiai patikimų automobilių dešimtuką. Pastarajam automobiliui skirta bus 18 taškų, kurie reiškia, jog jis šiek tiek patikimesnis už „Volkswagen Tiguan“, tačiau mažiau patikimas už „Chrysler Pacifica“. Vertintojams užkliuvo ir „Model X“ į viršų atidaromos durys, kurias jie įvardijo kaip „nuolatinį problemų šaltinį“.

„Tesla Model 3“ patikimumas vidutiniškas, o „Model Y“ vis dar turi kėbulo trūkumų, kaip durų bei bagažinės lygiavimas, dažymo defektai ir kiti smulkūs trūkumai. „Model X“ ir „Model S“ taip pat turi su kėbulu susijusių trūkumų, tačiau jų silpni taškai slypi klimato kontrolės sistemoje bei vidaus elektronikoje. Visi modeliai, išskyrus „Model 3“, yra žemesnio, nei įprasta, patikimumo.“ - skelbia tinklaraštis.

Kasmetinį reitingą surinkęs tinklaraštis nustojo rekomenduoti „Tesla Model S“ jau po 2020-ųjų testų rezultatų, kuomet paaiškėjo keletas dažnų patikimumo problemų su orine šio elektrinio sedano pakaba, pagrindiniu kompiuteriu bei salone esančiu jutikliniu ekranu, kuriuo valdomi absoliučiai visi automobilio procesai. Šios naujienos šiek tiek trikdo, mat nuo 2015-ųjų net penkerius metus iš eilės „Model S“ buvo vienas aukščiausiai vertinamų automobilių šiame tinklaraštyje - matyt prireikė laiko, kol problemos ėmė lysti lyg ylos iš maišo.

Tačiau patikimumo aspektas yra tik viena medalio pusė - „Consumer Reports“ vertinta vartotojų pasitenkinimo statistika „Tesla“ atžvilgiu yra itin palanki. Tas pats galioja ir kitam amerikiečių automobilių gamintojui „Lincoln“, nepaisant fakto, kad šis „Ford“ koncernui priklausantis prekės ženklas pagal patikimumą įvertintas dar prasčiau, nei „Tesla“.

Pasak „Consumer Reports“, patikimiausias ir patvariausias „Tesla“ modelis yra „Model 3“. Tinklaraščio redaktorių manymu, 2022-ųjų modelio silpnieji taškai išliks nepakitę nuo ankstesnių metų - šis elektromobilis patvarumo atžvilgiu išliks vidutiniškas, lyginant su tos pačios kategorijos naujais automobiliais. Jei smalsu, kokie nauji automobiliai yra patvariausi - pirmąsias tris vietas užima „Lexus“, „Mazda“ ir „Toyota“ atitinkama tvarka, o pirmąjį penketuką užbaigia „Infiniti“ ir „Buick“. Pilną sąrašą galite rasti čia.

5 komentarų

pizzicato

1. Telefonai.eu jau kuris laikas pasidariusi kaip pigiausia stoties palydovė - pastoviai "kepami" pigūs, užsakyti pezalų rinkiniai arba su "translate" išversti straipsniai.
2. Nr.1 tarp klientų - Xiaomi👍 Jis tikriausiai sumoka daug juanių, nes kas antras straipsnis apie "nuostabius" telefonus, dideles akcijas ir pan. O va OnePlus ir užsidega telefonai, iPhone nieko naujo ir pan. Non stop varo reklamą, kaip sugedęs tualetas!
3. Naujas pigiausios stoties palydovės klientas - VW👍 Nu tokie idealūs tie ID, taip ta Tesla bloga, jomajo! :D Realiai, prieš bandydamas išversti straipsnį, patikrinkite šaltinį 👍 O Tesla vistiek liks tik autoriaus svajonėse :D

Elon Musk

Faktas yra tas, kad teslos atstovybės Lietuvoje nėra. Jeigu kokia smulki avarija sėkmės taisant Tesla. Artimiausias servisas Ukrainoje ar Lenkijoje. Ir mokėti tokius pinigus už tesla, kai patys amerikonai už naujas moka ženkliai pigiau gali tik durnius.

J.

Autorius turėtų pasidomėti "Consumer Reports" kadangi dauguma jų straipsnių apie Tesla prasilenkia su realybe

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas