„Tesla“ ir vėl mažina savo automobilių kainas: kompanijos gerbėjai ploja rankomis, tačiau konkurentams reikėtų rimtai sunerimti

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Dabar pasirodė naujienos ir iš JAV elektromobilių milžinės „Tesla“, kuri planuoja taikyti dar agresyvesnę pardavimų strategiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ ir vėl mažina savo automobilių kainas: kompanijos gerbėjai ploja rankomis, tačiau konkurentams reikėtų rimtai sunerimti

Elono Musko valdoma bendrovė dar metų pradžioje sumažino savo elektrinių automobilių kainas ne tik JAV ir Kinijoje, bet ir Europos rinkoje. Praėjus keletui mėnesių – „Tesla“ ir vėl mažina kai kurių savo modelių kainas, tačiau šįsyk – tik Amerikoje. Pranešama, kad ir vėl sumažintos „Tesla Model S“ ir „Model X“ modelių kainos.

Oficialiame „Tesla“ puslapyje skelbiama, kad „Tesla Model S“ su keturiais varomais ratais dabar kainuoja 89 990 JAV dolerių, kas yra maždaug 84 371 eurų, o tai yra maždaug 5,2 proc. mažesnė kaina nei anksčiau. „Model S Plaid“ kaina sumažėjo iki 109 990 JAV dolerių, kas yra maždaug 103 123 eurų. Kiek didesnis kainų mažinimas pritaikytas „Model X“ modeliui.

Pastarasis elektromobilis sulaukė 9,1 proc. mažesnės kainos ir dabar parduodamas už 99 990 JAV dolerių, kas yra maždaug 93 747 eurų. „Tesla Model X Plaid“ dabar parduodamas už 109 990 JAV dolerių, kas yra maždaug 103 123 eurų, o tai yra 8,3 proc. mažesnė kaina nei anksčiau.

Dar kartą mažinamos „Tesla“ elektromobilių kainos turėtų būti susijusios su tuo, jog pirmasis metų ketvirtis artėja prie pabaigos. JAV elektromobilių gamintojas, kaip ir įprasta, tokiu būdu ketina padidinti savo pardavimus, jog būtų užfiksuoti kuo geresni ketvirčio rezultatai. Kaip neseniai teigė E.Muskas, žmonių noras įsigyti „Tesla“ automobilius yra didžiulis, tačiau ne visi jie gali sau tai leisti.

Priminsime, jog dar sausio pradžioje „Tesla“ paskelbė apie mažinamas tam tikrų modelių kainas, o kai kurios komplektacijos buvo siūlomos su 20 proc. nuolaida. „Tesla“ atstovai, komentuodami kainų mažinimo sprendimą, tikino, kad jis priimtas dėl kainų infliacijos stabilizavimosi. Mažesnės kainos jau yra taikomos kai kuriuose Europos regionuose. Vokietijoje „Model 3“ ir „Model Y“ kainos sumažėjo iki 17 proc., priklausomai kokios konfigūracijos modelį norima įsigyti. Prancūzijoje kainos sumažintos iki 18 proc.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas