„Tesla“ monstro debiutas įvyks anksčiau nei manyta? Aiškėja įdomių detalių apie įspūdingiausią bendrovės produktą

„Tesla“ monstro debiutas įvyks anksčiau nei manyta? Aiškėja įdomių detalių apie įspūdingiausią bendrovės produktą

„Tesla“ nuo pat pirmojo pristatymo leido suprasti, kad „Cybertruck“ nėra tik marketingo triukas ir, kad šis automobilis išvys gatves labai greitai. Deja, paaiškėjo, kad „labai greitai“ yra subjektyvus dalykas - 2019-aisiais specialaus renginio metu pristatytas elektromobilis turėjo pasiekti gamybos stadiją 2022-aisiais, tačiau pasak naujausių kompanijos pareiškimų, artimiausia data kuomet galime tikėtis išvysti „Cybertruck“ gatvėse yra 2023-ieji, jei ne dar vėliau. Vienas iš „Tesla“ darbuotojų neseniai internete paskelbė vaizdo įrašą, sufleruojantį, jog ne viskas prarasta - joje matomas automobilio prototipas, iš pirmo žvilgsnio atrodantis lyg ką tik nuo konvejerio nuriedėjusi gamyklinė versija.

Paviešintuose vaizduose šis nestandartinis elektromobilis atrodo kiek kitaip, nei anksčiau matytas konceptas, tačiau atpažįstama abstrakti forma išlieka. Viena įdomiausių detalių yra priekinio valytuvo integracija - panašu, kad „Cybertruck“ turės vieną valytuvą, kurio standartinė pozicija bus vertikali, priešingai nei ant kone kiekvieno kito automobilio. Taip pat matomi dideli plastikiniai veidrodėliai, ratai nuo „Model 3“ be aerodinamiškų plastikinių dangtelių. Dėmesį atkreipia ir faktas, kad nėra jokių pastebimų durų rankenėlių.

Geriau įsižiūrėjus automobilis taip pat atrodo mažesnis, lyginant su pirminiu konceptu. Anksčiau manyta, kad gamintoja siūlys du „Cybertruck“ dydžius, tačiau yra tikimybė, jog „Tesla“ nusprendė siūlyti tik vieno dydžio versiją. Vaizduojamame prototipe nėra akivaizdaus būdo atidaryti priekinę bagažinę, tačiau daugelis mano, jog automobilis tikrai ją turės - yra spekuliacijų, jog atidaroma bus ne vien viršutinė plokštuma, bet visa priekinė dalis, kartu su šviesos diodų juosta.

Prieš gamybinėje „Cybertruck“ versijoje matomi ir ryškesni bamperiai - tiek priekyje tiek gale jie šiek tiek didesni bei žemesni ir net lengviau pastebimi. Tikėtina, kad tai padeda elektromobilio aerodinamikai, tačiau potencialiai riboja jo bekelės savybes. Deja, tai dalykai, kurie paaiškės tik tuomet, kai „Cybertruck“ pasieks pirmuosius savo savininkus.

Kaip jau minėta, prototipas neturi vizualiai pastebimų durų rankenėlių, nepaisant to, kad kai kurios ankstesnes versijos turėjo į „Model S“ panašias rankenėles, išslenkančias iš durelių plokštumos - tikriausiai kompanija rado alternatyvų sprendimą. Galiausiai grįžtant prie ratų, iš „Model 3“ pasiskolintas siluetas atrodo mažesnis, nei originaliai demonstruoti ratlankiai. Akivaizdu, kad jei automobilis bus parduodamas būtent su šiais ratais, jie bus papuošti su „Cybertruck“ stilistika derančiais dangteliais, tačiau viso to dar teks luktelti.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas