„Tesla“ pasiekė tai ko kitiems nepavyko: nuo šiol gali girtis tuo, kuo nepasigirs kiti automobilių gamintojai

Leonardas Sindaravičius

2021-10-27, 14:00 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

2 komentarai (-ų)
„Tesla“ pasiekė tai ko kitiems nepavyko: nuo šiol gali girtis tuo, kuo nepasigirs kiti automobilių gamintojai

Tai oficialu - „Tesla“ tapo viena iš nedaugelio įmonių, peržengusių 1 trilijono dolerių rinkos vertės ribą. Tai pasiekti kompanijai padėjo iki šiol didžiausias užsakymas iš automobilių nuomos agentūros „Hertz“. Pasak „Reuters“, automobilių gamintojams yra normalu parduoti didelį kiekį prastai parduodamų modelių nuomos įmonėms, tačiau tai įprasta praktika - apie tai niekas nekalba. „

Tesla“ atvejis šiek tiek kitoks, mat ši gamintoja vis dar laikoma prabangių automobilių prekės ženklu ir tikėtina, jog „Hertz“ teks gerokai palaukti, kol bus pristatytas visas užsakymas. Vienas dalykas akivaizdus - elektromobiliai pagaliau tampa kasdieniu produktu.

Naujienų apie „Hertz“ užsakymą dėka per pastarąją savaitę „Tesla“ akcijų vertė pakilo daugiau nei 15% - to dėka bendra įmonės kapitalo vertė pasiekė 1.02 trilijono dolerių, kas paverčia „Tesla“ vertingiausia automobilių gamintoja. Peržengusi dvylikos nulių ribą Elon Musk vadovaujama kompanija atsidūrė tarp tokių rinkos senbuvių kaip „Apple“, „Amazon“, „Google“ bei „Microsoft“.

„Hertz“ generalinio direktoriaus Mark Fields manymu, tai tik verslas - „Elektriniai automobiliai tampa kasdienybe, tad mes pastebime augantį poreikį bei susidomėjimą,“ - jis sakė „Reuters“. Tikėtina, kad nemaža dalis šios nuomos kompanijos užsakytų „Tesla“ elektromobilių pasieks Jungtinę Karalystę - nuo šios savaitės pradžios Londono itin žemos emisijos zonos (vadinamos ULEZ) dydis buvo praplėstas net 18 kartų. Tokiais drastiškais veiksmais valdžia skatina sostinės gyventojus persėsti į elektromobilius arba pradėti naudotis viešuoju transportu, siekiant sumažinti Londono oro užterštumo lygį.

Įdomu kas laukia „Tesla“ vertės ateityje, mat Elon Musk iškalbingumas socialiniuose tinkluose ne kartą buvo pakenkęs įmonės akcijoms.

2 komentarų

Būgis

Bankrutuojanti Hertz perka iš 2,1 milijardo skolų turinčios Tesla. Tešlos vertė tik popieriuje tokia ir naivuolių, kurie sukišo savo nedorelius į akcijas, tikėjime. Susvyruos akcijų rinka ir pypiec. O, kad taip bus, ilgai laukti nebeliko. Ta pati Hertz negaus finasavimo visam šiam užsakymus ir laba diena, Ipolitai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas