„Tesla“ planai gali visiškai pakeisti automobilių rinką: ruošiamas pigus elektromobilis gali nulemti milžiniškus pokyčius visame pasaulyje

Arnas Balčiūnas

2023-04-21, 08:40

0 komentarų

Situacija automobilių rinkoje per pastaruosius metus atnešė nemažai neužtikrintumo, o daugelis bendrovių susidūrė su vienokiomis ar kitokiomis bėdomis. Tačiau viena yra tikrai aišku – elektromobilių era jau prasidėjusi ir geriausia dar tik prieš akis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ planai gali visiškai pakeisti automobilių rinką: ruošiamas pigus elektromobilis gali nulemti milžiniškus pokyčius visame pasaulyje

„Tesla“ elektriniai automobiliai su savo inovatyviomis konstrukcijomis, aukštu našumu ir tvarios energijos požiūriu pakeitę automobilių pramonę. Pristatydama tokius modelius kaip „Model X“, „Model S“ ar „Model 3“, bendrovė nustatė elektromobilių standartą, pasižymintį žaibišku pagreitėjimu, pažangiomis autonominio vairavimo funkcijomis ir pažangiausia technologija.

Automobilių pramonėje pastebimas ir sujudimas, po to, kai pasirodė informacija apie jau kuris laikas laukiamą pigesnį bendrovės elektromobilį. „Tesla“ jau netrukus ketina pristatyti maždaug 25 – 30 tūkst. eurų kainuojantį modelį, kurio laukia daugelis, o kiti gamintojai – nerimauja jau dabar.

Naujų elektromobilių pasiūla, o taip pat ir paklausa, auga kasmet, o tai leidžia gamintojams planuoti ir pigesnių modelių pristatymus. Negana to, technologijos nuolat tobulėja, gamybos procesai vis labiau optimizuojami, kas leidžia sumažinti ir gamybos išlaidas. O kur dar įvairios valstybių taikomos lengvatos. Tai iš esmės lemia, jog kainos po truputį mažėja.

Tikimasi, kad „Tesla“ ruošiami pigesni elektromobiliai dar labiau pakeis žaidimo taisykles. Jei šie nauji modeliai taps populiarūs, jie padarys elektros transportą pagrindiniu vartotojo produktu, o tai leis „Tesla“ ir kitoms elektromobilius gaminančioms įmonėms tapti pagrindinėmis automobilių pramonės dalyvėmis.

Be naujojo „Tesla“ elektromobilio, numatyta daugiau nei 60 naujų elektrinių modelių, kurie rinką pasieks jau artimiausiu metu. Ekspertai prognozuoja, kad dauguma kompanijų kovos smarkiai kompaktinių sedanų segmente. Nors taisyklės dėl mokesčių lengvatų elektriniams transporto priemonėms tampa vis sudėtingesnės, automobilių paskolų rinkoje yra daugiau finansavimo pasirinkimų nei bet kada anksčiau, skirtų aplinkai draugiškoms transporto priemonėms.

Verta pastebėti ir JAV norus kuo greičiau atsikratyti transporto su vidaus degimo varikliais. JAV prezidento Joe Bideno administracija stengiasi reformuoti automobilių rinką elektromobilių naudai greičiau nei buvo tikėtasi. Pokyčių jau imtasi ir Europoje, todėl artėjantis keli metai bus tikrai labai įdomūs.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas