„Tesla“ sudavė rimtą smūgį savo konkurentams Kinijoje: paskutinis sprendimas sukėlė neįtikėtiną efektą, Kinijos gamintojai turėtų griebtis už galvų

Elektrinių automobilių rinkoje konkurencinė kova tampa vis įtemptesnė, o tai puikiai iliustruoja ir dabartinė situacija Kinijoje. JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ sumažino savo kainas, o tai paveikė daugelį kitų bendrovių.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ sudavė rimtą smūgį savo konkurentams Kinijoje: paskutinis sprendimas sukėlė neįtikėtiną efektą, Kinijos gamintojai turėtų griebtis už galvų

Naujausia informacija rodo, kad naujų elektromobilių pirkėjai Kinijoje pradėjo atšaukinėti savo užsakymus, kuriuos buvo pateikę kitose bendrovėse. To priežastis – sumažintos „Tesla“ transporto priemonių kainos. Remiantis rinkos analitikų duomenimis, toks „Tesla“ žingsnis daugelį kitų gamintojų privertė imtis už galvos.

Pranešama, kad kitus elektromobilių gamintojus užplūdo prašymai atšaukti klientų užsakymus, o jų kiekis – itin didelis. Toks potencialių pirkėjų žingsnis vertinamas kaip sumažintų „Tesla“ kainų pasekmė. Žinoma, JAV bendrovės vadovai turėtų džiaugtis, nes jų strategija, kuri leis padidinti pardavimus – veikia.

Deja, tačiau nepranešama kokios bendrovės patyrė daugiausiai nuostolių. Tikėtina, kad tarp daugiausiai klientų praradusių bendrovių turėtų būti bent keletas Kinijos milžinų, o tarp jų – ir „Nio“ bei „Xpeng“. Vertėtų pastebėti, kad „Tesla“ nėra vienintelė kompanija, kuri nusprendė mažinti savo produkcijos kainas. Analogišką sprendimą priėmė ir „Aito“.

Priminsime, kad dar visai neseniai pasirodė pranešimų, jog „Tesla“ siekia mažinti išlaidas, o dėl šios priežastys yra uždaroma pirmoji bendrovės parduotuvė Pekine. Dabar gali būti pats geriausias laikotarpis, siekiant atsikratyti didžiulių išlaidų reikalaujančių parduotuvių Kinijoje. „Tesla“ pardavimai šios šalies rinkoje išlieka pakankamai aukšti, tačiau bendri rezultatai yra kiek prastesni nei anksčiau. Tai sufleruoja ir kiek sumažintos „Model 3“ ir „Model Y“ pardavimų kainos.

6 komentarų

Tomas

O kad jų chlamas apie 300km tebuvažiuoja, tai čia viskas gerai... Kinu auto nubėga apie 600km. Tai kokie čia konkurentai tešlininkai?..

Lankytojas

Nei tu žinai Nei tu rašyk. Pavydas ir galimybės nusipirkti nebuvimas, tai ne tas pats kaip statistika ir testais paremtos žinios

Faktas

Kai lygini naują su senu, faktinę ridą su reklamuojama- tai taip.

Valdas

Turiu tesla 2014 m,nuvažiuoju vasarą 450 km, žiemą prie minus18-350km.
Turi tesla,kad komentuoji?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas