„Tesla“ vadovas priverstas imtis už galvos: naujoji gamykla Vokietijoje ir toliau negali pradėti darbų

Lukas Snarskis

2021-12-11, 14:30 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

10 komentarai (-ų)
„Tesla“ vadovas priverstas imtis už galvos: naujoji gamykla Vokietijoje ir toliau negali pradėti darbų

Tikėtina, kad „Tesla“ gamykla „Giga Berlin“ pirminis planas netaps realybe ir gamyba čia šiemet taip ir neprasidės. Pagrindinė to priežastis yra dar viena kliūtis iš aplinkos, konkrečiau - vandens tiekimo sistemų patikra - kuri buvo atidėta jau trečią kartą, tokią informaciją, remiantis „RBB24“, pateikė „Teslarati“.

Frankfurto / Oderio administracinis teismas dar turi pranešti apie naują posėdžio, susijusio su „Tesla“ gamyklos vandens šaltiniu, datą. Kelios aplinkosaugos grupės padavė į teismą Valstybinę aplinkos agentūrą, nes ji patvirtino padidintus tiekimo tarifus netoliese esančioms Eggersdorfo vandens gamykloms 2020 metais.

Aplinkosaugininkai tvirtina, kad trūksta reikiamų bandymų, būtinų prieš suteikiant tokį leidimą. Eggersdorfas kasmet išsiurbia apie keturis milijonus kubinių metrų vandens iš žemės, o didelė jo dalis pateks į „Tesla“ gamyklą Grünheide.

Jei patvirtinimas bus atmestas, gali kilti pavojus būsimam vandens tiekimui elektromobilių gamykloje, kuri, prognozuojam, kasmet sunaudos apie 1,4 mln. kubinių metrų vandens.

Kol reikalas nebus išspręstas, „Giga Berlin“ nebus leista pradėti gamybos. Remiantis Vokietijos žiniasklaidos pranešimais, nuosprendis greičiausiai nebus priimtas iki metų pabaigos. Tai reiškia, kad „Tesla Model Y“ gamybos pradžia bus atidėta iki 2022 m., o tai, savo ruožtu, reiškia, jog yra reali tikimybė, kad „Giga Texas“ pradės gaminti „Model Y“ anksčiau nei „Giga Berlin“. 2020 m. rugpjūtį „Tesla“ pradėjo automobilių naujos gamyklos statybos darbus Ostine (Teksaso valstijoje), o darbai Grünheide, Brandenburgo mieste prasidėjo 2020 m. vasarį.

Nors Ostino gamyklos statyba iš esmės vyko be jokių kliūčių, „Giga Berlin“ projektui aplinkosaugos grupės metė iššūkį nuo pat pradžių, kai ruošdamasi statybai „Tesla“ turėjo iškirsti dalį miško. Poveikis laukinei gamtai ir vandens tiekimui buvo vienas iš pagrindinių rūpesčių, todėl Tesla įsipareigojo perkelti miško skruzdžių, roplių ir šikšnosparnių kolonijas, kurias paveiks didžiulės gamyklos statybos darbai.


10 komentarų

Romua

Kokia ekologija,kai kaimynas i peciu ivaro angiu,tai 20 automobiliu tiek netersia,net skalbinius reikia perplauti,ir jokiu mokesciu,jokiu co2...ne nuo to galo kovojat,..cia kova uz tai kad daugiaų biudzeta papildyti,..

Tadas

Reikėjo Lietuvoje statyti gamyklą, tai automobilių gamyba jau seniai būtų prasidėjusi, nes čia nebūtų buvę tiek protestų dėl aplinkosaugos. O jei ir būtų buvę, tai jau seniai būtų sumokėta kam reikia ir viskas išspręsta.

Greta

sakė elektro kibiras gamtai draugiškas

Mantas

Gamtai draugiškas yra tik viena transporto priemonė tai arklys, o visa kita tai gera reklama.

As

O arklys co2 neišskiria tipo arklys kaip ir karvė išdkiria labai daug co2 daugiau negu tsršus automobilis

Gretas

Tu,kalbi kaip Zosė pas kurią galva tuščia kaip kibiras

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas