„Tesla“ vadovų godumui atėjo galas? Bandymas pasipelnyti iš elektromobilių savininkų sulaukė teismo kirčio

JAV elektromobilių milžinė „Tesla“ nuolat atsiduria įvairiausių įvykių sūkuryje. Dažna to priežastis yra ne tik bendrovės vadovas Elonas Muskas, tačiau ir įvairiausios problemos, susijusios su transporto priemonių kokybe ar saugumu. Na, o dabar pasirodo, jog bėdų pridaryti gali ir pateikiamas funkcionalumas.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ vadovų godumui atėjo galas? Bandymas pasipelnyti iš elektromobilių savininkų sulaukė teismo kirčio

Elono Musko valdoma „Tesla“ gavo Vašingtono teismo nutarimą, kuriame nurodoma, kad „Model 3“ automobilių savininkai privalo nemokamai gauti atnaujinimą, kuris reikalingas norint pradėti naudotis autonominio vairavimo galimybe. Tokia situacija susidarė po to kai transporto priemonių savininkai negalėjo užsisakyti pastarosios galimybės dėl naudojamo „Hardware 2.5“ kompiuterio.

JAV elektromobilių gamintoja čia rado būdą pasipelnyti, mat vartotojai, kurie norėjo gauti atnaujinimą į „Hardware 3.0“ turėjo sumokėti daugiau nei 1 000 JAV dolerių, o tuomet privalėjo užsiprenumeruoti autonominio vairavimo galimybę, kurios kaina siekia 199 JAV dolerius per mėnesį. Tačiau teisme buvo nustatyta, jog tai yra vartotojų klaidinimas ir „Tesla“ privalo suteikti atnaujinimus ir paslaugą nemokamai.

Visa ši istorija prasidėjo gerokai anksčiau, kuomet „Tesla“ pažadėjo, jog visi bendrovės elektromobiliai, kurie pagaminti 2016 ar vėlesniais metais, tokią programinę įrangą ir autonominio vairavimo funkciją turės nemokamai. Tačiau tai neįvyko, o kai kurie modeliai, kurie pagaminti po 2016 metų, vis dar neturėjo suderinamos įrangos. Siekiant išspręsti šią problemą, „Tesla“ tuomet pažadėjo, kad automatinis vairavimas bus parduodamas už 15 tūkst. JAV dolerių, o visi reikiami programinės įrangos atnaujinimai bus suteikti nemokamai.

Galiausiai „Tesla“ nusprendė apmokestinti kiekvieną vartotojo žingsnį, kuris privalomas atlikti, norint išbandyti autonominio vairavimo galimybę. Vienas iš „Tesla“ pirkėjų padavė bendrovę į teismą, kuris nusprendė, jog gamintojas pasirūpinti tokiu atnaujinimu privalo pats, o vartotojas už tai neturėtų mokėti. Ir nors tai tik vieno vartotojo pergalė prieš JAV elektromobilių milžine, tačiau nereikėtų nustebti, jeigu tokių istorijų atsirastų ir gerokai daugiau.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas