„Tesla“ vairuotojas neteko amo: nepatikėsite, už ką gavo baudą

Leonardas Sindaravičius

2021-07-01, 11:10 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
„Tesla“ vairuotojas neteko amo: nepatikėsite, už ką gavo baudą

JAV Misūrio valstijoje esančiame Wentzville mieste įsikūrusioje „General Motors“ gamykloje įvyko kuriozas - „Tesla“ automobilį vairuojantis darbuotojas gavo baudą už tai, kad pasistatė savo elektromobilį amerikietiškiems automobiliams skirtoje aikštelėje. Už „GM“ parkavimo aikštelę atsakingas asmuo akivaizdžiai manė, jog „Tesla“ yra importinis prekės ženklas.

Daugelis automobilių gamintojų, ypač Amerikoje, skiria atskiras aikšteles skirtingiems automobiliams - vienos vietos skirtos tik to gamintojo produkcijai, kitos kitiems vietos gamintojams, trečios užsienio gamintojų transporto priemonėms. Parkavimas taip pat griežtai sustyguotas ir minėtoje Wentzville gamykloje, kur praėjusią savaitę baudą gavo „Tesla Model 3“ vairuotojas. „GM“ pakomentavo šį incidentą:

„Wentzville, kaip ir daugelis kitų mūsų gamyklų, turi parkavimo politiką su atskiromis aikštelėmis skirtomis „GM“, kitų JAV gamintojų bei užsienio gamintojų automobilių statymui. Gamyklos apsaugos darbuotojas netyčia pamanė, jog „Tesla“ yra užsienio markė, tad išrašė vairuotojui baudą.“

Ironiškiausia šioje istorijoje tai, kad „Tesla Model 3“ buvo išrinktas amerikietiškiausiu automobiliu iš visų prieš mažiau nei savaitę. Tokį titulą šiam automobiliui skyrė tinklaraštis „Cars.com“, remdamasis įvairiais kriterijais - JAV veikiančių fabrikų bei jų darbuotojų skaičiumi, detalių gamybos vietomis ir t.t. Pasak minėto puslapio, „Model 3“ yra labiau amerikietiškas nei bet kas, ką šiuo metu siūlo „GM“, įskaitant ir sunkiasvorius „Chevrolet Colorado“ bei „GMC Canyon“ pikapus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas