Tokio automobilio nepamatysite net filmuose: pademonstruotas modelis su neįtikėtinu dizainu ir galimybėmis iš ateities

Arnas Balčiūnas

2021-12-04, 10:45 (atnaujinta 2022-11-28, 19:18)

3 komentarai (-ų)
Tokio automobilio nepamatysite net filmuose: pademonstruotas modelis su neįtikėtinu dizainu ir galimybėmis iš ateities

Guangdžou automobilių paroda neseniai buvo surengta Kinijoje, o vienas išskirtiniausių pademonstruotų modelių priklauso „Buick“, Amerikos automobilių gamintojo „General Motors“ prekiniam ženklui. Elektromobilis „Buick Smart Pod“ yra koncepcinis variantas, kuris netrukus bus baigtas kurti ir debiutuos rinkoje.

Pasak „Buick“ kompanijos atstovų, „Smart Pod“ automobilis turi išmaniąją kabiną, kurioje integruota autonominio vairavimo technologija, automobilis kurtas „Utium Auto“ – originalios „Buick“ elektromobilių platformos pagrindu. Jame taip pat integruota išmanioji mobiliosios interaktyvios ekologijos funkcija, kuri sukurs bei garantuos darnią, tylią ir švarią, puikią vidinės kokybės kontrolę užtikrinančią kelionių erdvę automobilyje.

Kalbant apie dizainą, „Buick Smart Pod“ forma primena kosminę stotį, su integruotu priekiniu ir galiniu dizainu, juodu ekranu ir „Micro-LED“ išmaniųjų šviesos užuolaidų technologija. Atrodo, jog automobilis paimtas iš mokslinės fantastikos filmo.

Išmaniosios funkcijos taip pat apima dinamiško pasisveikinimo vaizdo rodymą, kai vairuotojas artinasi, automobilyje taip pat sumontuotos plačios elektrinės stumdomos durys, didelio dydžio parametriniai ratai bei aerodinamiškas automobilio dizainas, dėl kurio jis gali „įsiurbti“ papildomą oro kiekį ir taip inovatyviai vėsinti stabdžių sistemos mechanizmą.

Be to, koncepcinis „Buick“ automobilis aprūpintas VCS išmaniąja kabinos sistema, kurią sudaro 50 colių pakeliamas itin didelis ekranas ir spalvotas HUD ekranas. Teigiama, kad automobilis taip pat sujungia pažangiausias sensorinio valdymo technologijas ir dirbtinio intelekto giluminio mokymosi technologijas, siekiant pasiekti optimalią žmogaus ir kompiuterio sąveiką bei sklandų ryšį automobilio viduje ir išorėje.

Kalbant apie elektromobiliui bene svarbiausias charakteristika, elektromobilis „Buick Smart Pod“ vienu įkrovimu galės įveikti net 800 kilometrų elektrinį atstumą ir bus aprūpintas naujoviška baterijų valdymo sistema. Prie automobilio bus galima prisijungti naudojantis belaidžiu ryšiu, „Smart Pod“ palaikys ir išmaniojo belaidžio įkrovimo funkcijas bei pagal esamą galios lygį ir kelionės planą automobilis sugebės formuoti bei vairuotojui pateikti krovimo planą. Greitojo įkrovimo režimu šį automobilį kraunant vos 30 minučių, naujuoju „Buick Smart Pod“ bus galima įveikti net 300 kilometrų.

3 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas