Tokių dalykų „Tesla“ automobiliuose dar nėra buvę: amerikiečių šeima įsirašė į bendrovės istoriją ir išgyrė turimą elektromobilį

Arnas Balčiūnas

2021-12-23, 12:40 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
Tokių dalykų „Tesla“ automobiliuose dar nėra buvę: amerikiečių šeima įsirašė į bendrovės istoriją ir išgyrė turimą elektromobilį

JAV elektromobilių gamintojas „Tesla“ pagaliau sulaukė ir teigiamų komentarų apie jų autopiloto funkciją, kuri naudojama bendrovės automobiliuose. Tam prireikė išties neįprasto įvykio, mat Filadelfijoje, moteris tapo pirmoji pasaulyje, kuri pagimdė kūdikį važiuojančiame „Tesla“ automobilyje. Motina vaiką pagimdė sėdėdama priekinėje elektromobilio sėdynėje, automobilis tuo metu važiavo autopiloto rėžimu. Kaip rašo „The Guardian“, stebinantis nutikimas įvyko dar šių rugsėjį.

33 metų Yiran Sherry ir jos vyras nuvežė sūnų į mokyklą savo „Tesla“ elektromobiliu, kai moteriai nubėgo vandenys. Deja, šeima įstrigo eismo spūstyje, o Yiran būtent tuo metu prasidėjo gimdymas. Sutuoktiniai suprato, kad laiku į ligoninę nepateks. Sherry vyras (34 m. Keating Sherry) įjungė „Tesla“ autopiloto funkciją ir nustatė kelionės tikslą į ligoninę, iki kurios reikėjo važiuoti maždaug 20 minučių. Po to jis pradėjo rūpintis savo žmona.

Kol šeima autopiloto rėžimu važiavusios mašinos pagalba pasiekė ligoninę, mama sėkmingai ir saugiai pagimdė dukrą, o ligoninės slaugytojos perkirpo kūdikio virkštelę. Slaugytojai net pradėjo vadinti naujagimę „Tesla kūdikiu“.

Pažymėtina, kad pora net svarstė savo vaiką pavadinti Tess, taip pagerbdama elektromobilių prekės ženklą, kuris išgelbėjo juos svarbiu metu, tačiau nusprendė dėl kito vardo - Maeve Lily. Keatingas Sherry – gimdyvės vyras - taip pat išreiškė padėką „Tesla“: „Ačiū genialiesiems „Tesla“ inžinieriams už puikią autopiloto funkciją“.

Nors Elonui Muskui priklausanti automobilių įmonė pastaraisiais mėnesiais susidūrė su daugybe neigiamų incidentų ir viešųjų ryšių problemų, pastaroji, teigiama, su autopiloto sistemos naudojimu susijusi naujiena – tarytum teigiama atsvara kompanijos kontraversiškai vertinamai autonominio automobilių valdymo funkcijai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas