„Toyota” atskleidė: kokie automobiliai populiariausi Baltijos šalyse?

„Toyota” atskleidė: kokie automobiliai populiariausi Baltijos šalyse?

2021-ųjų metų duomenys rodo, kad kone kas antras „Toyota“ automobilis, parduotas Baltijos šalyse, yra hibridinis. Dar daugiau – iš visų hibridinių automobilių, parduotų šiame regione, kone pusė yra pagaminti „Toyota“. Ypatinga sėkmė lydi ir Europos metų automobiliu paskelbtą „Toyota Yaris“, kuris šiuo metu yra geriausiai Europoje parduodamas automobilis.

Remiantis pirmų dviejų 2021-ųjų metų mėnesių naujų automobilių pardavimo duomenimis, vis daugiau naujų „Toyota“ modelių pirkėjų rinkdamiesi savo naują transporto priemonę pirmenybę teikia hibridiniams automobiliams. Apie 60 proc. visų „Toyota“ modelių, parduotų Lietuvoje, yra hibridiniai. Bene tokie pat rezultatai Japonijos automobilių gamintoją lydi ir Baltijos šalyse – čia 55 proc. visų parduotų lengvųjų „Toyota“ automobilių (išskyrus komercinius automobilius „Hilux“, „Proace“ ir „Proace City VAN“) yra hibridiniai. Negana to, iš visų hibridinių automobilių, per šį laikotarpį parduotų Baltijos šalyse, net 46 proc. yra pažymėti „Toyota“ ženkliuku.

„Toyota Baltic“ rinkodaros vadovas Marek Maide sako, kad nauji modeliai, tokie kaip „Highlander“ ir naujausios kartos „Yaris“, buvo puikiai sutikti Baltijos šalyse ir prisidėjo prie to, kad kas penktas čia parduodamas automobilis yra „Toyota“. Tarp geriausiai parduodamų, be „Yaris“ ir „Highlander“ modelių, yra ir „Corolla“, C-HR ir RAV4.

Be to, nauji hibridiniai modeliai yra populiaresni nei bet kada anksčiau: vien 57 proc. privačių automobilių pirkėjų per pirmuosius du metų mėnesius pasirinko hibridinius automobilius (per tą patį laikotarpį hibridus pasirinko 43 proc. juridinių asmenų).

„Europos metų automobilio 2021 titulas buvo skirtas praėjus vos kelioms dienoms po to, kai naujasis „Yaris“ pirmą kartą buvo įvardytas kaip geriausiai Europoje parduodamas automobilis. Tai aiškus ženklas, kad Europos pirkėjai sutinka su apdovanojimą skyrusios komisijos nuomone – akcentavo M. Maide. – Dėl dešimtmečius trukusių „Toyota“ investicijų į naujas technologijas, „Yaris“ atspindi kokybinį šuolį kalbant apie hibridizaciją ir efektyvumą. Akivaizdu, kad hibridinių automobilių populiarumas neišblės, kadangi vis daugiau ir daugiau žmonių pirmenybę teikia modeliams su efektyviomis ir aplinkai draugiškomis jėgainėmis, tokiomis kaip „Toyota“ gaminami hibridai.“

„Toyota Yaris“ pelnė Europos metų automobilio titulą kovo pradžioje. Automobiliui skambų apdovanojimą skyrė 59 automobilių žurnalistų iš visos Europos komisija. Ketvirtosios kartos modelis įvertinimą gavo prabėgus 21-eriems metams po to, kai tokiu pat titulu 2000-aisiais buvo apdovanotas pirmosios kartos „Yaris“. Rinkimų komisija teigiamai įvertino „Yaris“ hibridinę technologiją dėl tolygaus važiavimo, mažų emisijų ir patrauklios kainos. Šios savybės paaiškina, kodėl daugiau nei 80 proc. „Yaris“ pirkėjų Europoje renkasi modelius su hibridinėmis jėgainėmis.

Metų pradžioje Baltijos šalis pasiekė dar vienas įspūdingas „Toyota“ modelis – „Highlander“. Šis ilgai lauktas septynvietis „premium“ segmento SUV modelis, didžiausias ir galingiausias „Toyota“ gaminamas hibridinis visureigis, aprūpintas ketvirtosios kartos hibridine jėgaine, turi išmanią visų varančiųjų ratų pavarą ir gali patempti net 2 t svorio krovinį.

„Toyota“ hibridinių automobilių gama dabar apima 10 modelių – tai gausiausias rodiklis automobilių pramonėje. Be to, kad Japonijos automobilių gamintoja siūlo plačiausią gamą efektyvių ir aplinkai draugiškų hibridines jėgaines turinčių modelių pasirinkimą, vairuotojai gali rinktis ir iš skirtingų hibridinių modelių, kaip kad visa „Corolla“ gama ar C-HR. Abu modeliai siūlomi su dviem skirtingomis hibridinėmis jėgainėmis, turinčiomis 1,8 l ar 2 l darbinio tūrio vidaus degimo variklius – pasirinkimas priklauso nuo to, ar norima ekonomiškesnės, ar galingesnės hibridinės pavaros.

„Toyota“ hibridinių modelių gamą sudaro „Yaris“, „Corolla“ (hečbekas, sedanas, „Touring Sports“ universalas), C-HR, RAV4, „Camry“, „Highlander“, „Prius“ ir „Prius Plug-in“ modeliai.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas