„Toyota“ lietuviams ruošia bombą: tokio pigaus visureigio dar niekada negamino

„Toyota“ lietuviams ruošia bombą: tokio pigaus visureigio dar niekada negamino

„Toyota Motor Manufacturing France“ (TMMF) pradėjo „Yaris Cross“, visiškai naujo kompaktiško miesto visureigio, gamybą. Tam, kad viena gamybos linija būtų pritaikyta dviejų skirtingų modelių – ketvirtosios kartos „Yaris“ ir naujojo „Yaris Cross“ – gamybai, prireikė svarios 400 mln. eurų investicijos į gamyklą. Kompaktiškasis „Yaris Cross“ Europos keliuose pasirodys rugpjūtį. TMMF teigimu, gamyklos apimtys turėtų išaugti iki 300 tūkst. automobilių per metus.

Automobilis sukurtas ir suprojektuotas taip, kad atitiktų B segmento miesto visureigių pirkėjų poreikius. Viliamasi, jog paklausiausi bus modeliai su hibridine jėgaine, pasižyminčia maža CO₂ emisija, – tai padės įmonei siekti tikslo, kad 2025 m. 90 proc. parduodamų automobilių būtų elektrifikuoti.

„Yaris Cross“ yra antrasis modelis, kurio gamybai panaudota „Toyota“ turima GA-B kompaktiškiems automobiliams skirta platforma. Kartu tai bus 8-asis Europoje gaminamas modelis su TNGA („Toyota New Global Architecture“) platforma. Jo gamybos pradžia žymi ir įmonės „Toyota“ lokalizacijos strategijos plano progresą.

„Naujasis „Yaris Cross“ svarbus ne tik todėl, kad stiprina „Toyota“ konkurencingumą, bet dėl to, jog įtvirtina įmonės siekį lokalizuoti gamybą ir išplėsti jos apimtis. Įmonė užsibrėžusi padidinti pardavimo apimtis Europoje iki 1,5 mln. vienetų per metus jau 2025-aisiais“, – sako Marvinas Cooke’as, „Toyota Motor Europe“ vykdomasis viceprezidentas.

Šiemet „Toyota“ lokalizacijos Europoje vizija dar labiau išsiplėtė, kai „Toyota Motor Manufacturing Poland“ (TMMP) ėmė gaminti hibridines elektrines transmisijas, taip pat elektros variklius, skirtus 1,5 l darbinio tūrio TNGA benzininiams varikliams ir visiškai hibridinėms jėgainėms, montuojamoms tiek „Toyota Yaris“, tiek „Yaris Cross“ modeliuose.

„Toyota“ taip pat investavo į gamybos mastų auginimą ir gamyklos modernizavimą Čekijos „Toyota Motor Manufacturing Czech Republic“ (TMMCZ) padalinyje. To prireikė rengiantis „Yaris“, paskelbto „Europos metų automobiliu 2021“, gamybai, kad būtų patenkintas rinkos poreikis.

Jau priimami išankstiniai naujojo „Toyota Yaris Cross“ užsakymai. Automobilio kaina Lietuvoje prasideda nuo 17 400 Eur.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas