„Toyota“ turi kuo pasidžiaugti: gerino pardavimų prognozes ir numato didesnį augimą Europoje

Lukas Snarskis

2021-05-14, 12:25 (atnaujinta 2021-05-26, 10:39)

0 komentarų
„Toyota“ turi kuo pasidžiaugti: gerino pardavimų prognozes ir numato didesnį augimą Europoje

„Toyota Motor Corporation“ (TMC) pranešė apie finansinius rezultatus kovo 31-ąją, kai baigėsi korporacijos finansiniai metai. Kartu buvo paaiškinta, kaip 2050-aisiais bendrovė taps neutrali anglies dioksido atžvilgiu: tam žadama pasitelkti daugiatechnologę aplinką, užtikrinsiančią, kad nė vienas bendrovės klientas neliktų nuošalyje.

Nepaisant pasaulinės COVID-19 pandemijos, „Toyota“ visame pasaulyje per praėjusius finansinius metus pardavė 7,646 mln. automobilių. Šis skaičius, palyginti su ankstesnių finansinių metų rezultatais, sumenko 1,309 mln. automobilių.

Per minėtą laikotarpį TMC grynosios pajamos sudarė 27,2145 mlrd. Japonijos jenų – 2,6519 mlrd. jenų mažiau nei ankstesnį finansinį laikotarpį. Veiklos pajamos smuko nuo 2,3992 mlrd. Japonijos jenų iki 2,1977 mlrd. Japonijos jenų. Pajamos prieš mokesčius siekė 2,9323 mlrd. Japonijos jenų. Grynosios pajamos išaugo nuo 2,0361 mlrd. Japonijos jenų iki 2,2452 mlrd. Japonijos jenų.

Komentuodamas finansinius rezultatus, TMC finansų vadovas Kenta Konas sakė: „Nuo „Lehman“ šoko stengėmės gaminti vis geresnius automobilius, tad mums pavyko apkarpyti išlaidas ir 2 mln. vienetų sumažinti pelningumo tašką.“

Sparčiau anglies dioksido neutralumo link, nepaliekant nuošalyje nė vieno kliento

TCM skaitmenizacijos vadovas Jamesas Kuffneris paaiškino, kokia „Toyota“ strategija anglies dioksido neutralumo atžvilgiu.

„Toyota“ visiškai pasiryžusi 2050-aisiais visame pasaulyje pasiekti nulinę anglies dioksido emisiją ir toliau tęsti investicijas į mažai CO₂ į aplinką išskiriančias technologijas bei daugybę naujoviškų sprendimų. Įgyvendinę šiuos planus, mes atitiksime kiekvienos šalies ir kiekvieno regiono klientų poreikius“, – sakė jis.

„Toyota“ yra pasiryžusi neutralizuoti išskiriamo anglies dioksido poveikį visur, ne tik išskirtose grupėse ar regionuose.

Automobilių pramonėje neutralizuoti anglies dioksido poveikį reiškia užtikrinti, kad visuose automobilio gyvavimo ciklo procesuose, pradedant gamyba, transportavimu, naudojimu, degalų pripildymu ar įkrovimu, perdirbimu ar šalinimu, būtų pasiekta nulinė CO₂ emisija.

Nors populiari nuomonė, kad, sutelkus išteklius į vieną sprendimą, anglies neutralumo tikslas bus pasiektas greičiau, „Toyota“ tiki, kad investicijos į kelias skirtingas technologijas – greitesnis ir efektyvesnis kelias, siekiant užsibrėžto tikslo visame pasaulyje.

Nuolatinės investicijos į mažai į aplinką anglies dioksido išskiriančius produktus ir technologijas

Mažų emisijų elektrifikuotų sprendimų kūrimas masėms yra dalis „Toyota“ DNR. Iki pat dabar „Toyota“ pardavė daugiau nei 17 mln. elektrifikuotų automobilių visame pasaulyje, iš kurių beveik 2 mln. – vien tik 2020 m.

Dabar „Toyota“ turi 55 praktiškus, patikimus ir prieinamus elektrifikuotus automobilius. Toks asortimentas leidžia patenkinti klientų poreikius visame pasaulyje ir drauge pasiūlyti optimalias technologijas, padedančias sumažinti anglies dioksido emisiją.

Tokiu požiūriu besivadovaujanti „Toyota“ nelėtina veiklos apsukų ir toliau plečia savo globalią elektrifikuotų automobilių gamą: iki 2025 m. bendrovė pasiūlys 70 elektrifikuotų modelių, iš kurių 15 bus varomi vien elektra.

Siekdama, kad šie produktai būtų kuo prieinamesni ir efektyvesni, „Toyota“ ir toliau tęs reikšmingas investicijas į naujas baterijų, tokių kaip kietojo būvio, technologijas, taip pat į vis našesnius elektros variklius.

Vandenilio kuro elementų naudojimas

Tuo pat metu „Toyota“ tęs investicijas į vandenilio kuro technologijas – šioje srityje ji yra pasaulinė lyderė.

„Toyota“ tiki, kad vandenilio kuro technologijos leis pašvarinti nemenką dalį viso pasaulio transporto ekosistemos. Pavyzdžiui, ši technologija gali padėti neutralizuoti išmetamo anglies dioksido poveikį sunkiojo transporto (sunkvežimiai, autobusai), aviacijos, laivybos, geležinkelio ir gamybos procesų srityse.

Siekiant aplinkosaugos tikslų, vis labiau įvertinimas vandenilio kuro elementų technologijos potencialas. „Toyota“ mato augantį įvairių pramonės šakų ir rinkų susidomėjimą savo kuriama vandenilio kuro elementų technologija.

Anglies dioksido neutralizavimas naudojant vidaus degimo variklius

Skaičiuojama, kad visame pasaulyje yra daugiau nei 1,4 mlrd. automobilių. Daugumoje jų įtaisyti vidaus degimo varikliai. Vienas iš strateginių bendrovės „Toyota“ tikslų, siekiant neutralizuoti anglies dioksido poveikį, – išnagrinėti ir išbandyti visus įmanomus kelius, kaip sumažinti vidaus degimo variklių emisiją.

Vandenilio kuras, taip pat ir kiti naujų rūšių degalai, pagaminti iš atsinaujinančių išteklių (vandenilio, biodegalų), gali padėti sumažinti dabar viso pasaulio keliuose važinėjančių automobilių emisiją.

Jei tai būtų įgyvendinta, būtų naudojama ne tik jau esama infrastruktūra, bet ir sumažinta visų automobilių, įskaičiuojant ir jau parduotus, anglies dioksido emisija.

Siekis neutralizuoti išmetamo anglies dioksido poveikį, nepaliekant nuošalyje nė vieno kliento

2050-aisiais pasiekti nulinės anglies dioksido emisijos užsibrėžusi „Toyota“ tvirtai tiki, kad investicijos į skirtingas technologijos padės šį tikslą pasiekti greičiau. Be to, automobilių gamintoja laikosi nuomonės, jog, siekiant anglies dioksido neutralumo, geriau būti atvirai ir per anksti neišsižadėti tam tikrų technologinių sprendimų.

Tai leis įmonėms ir bendruomenėms taikyti visas įmanomas technologijas tam, kad būtų pasiekti geriausi ir greičiausi rezultatai neutralizuojant anglies dioksido poveikį. Bus naudojama ta infrastruktūra ir įgyvendinami tie sprendimai, kurie geriausiai atitinka konkrečios rinkos poreikius.

Jokia įmonė ar šalis nepajėgs pasiekti nulinės anglies dioksido emisijos pati viena. Visos pramonės šakos, vystydamos naujas technologijas ir infrastruktūrą, turi bendradarbiauti su mokslininkais ir akademikais, taip pat ir su vietos bei nacionaliniais valdžios atstovais. „Toyota“ stengiasi išlaikyti savo, kaip patikimos partnerės, kuriant produktus ir sprendimus, tinkamus visų šalių piliečiams ir padedančius sumažinti CO₂ emisiją visame pasaulyje, poziciją. Taip ji siekia, kad nė vienas bendrovės klientas nebūtų paliktas nuošalyje.

„Toyota Motor Europe“ gerina pardavimo prognozes ir planuoja, kad 2025-aisiais 90 proc. parduotų automobilių bus elektrifikuoti

2021 m. kovo 31 d., finansinių metų gale, „Toyota Motor Europe“ paskelbė pardavusi 1,009 mln. automobilių.

„Mūsų platus prieinamų elektrifikuotų automobilių asortimentas ir patikima partnerystė suteikė mums stiprybės šiais sunkiais laikais. Nors visa rinka susitraukė 14 proc., mūsų pardavimo apimtys sumenko tik 7 proc. Tai mums garantavo didžiausią rinkos dalį Europoje. Ateityje plėsime elektrifikuotų automobilių asortimentą ir rūpinsimės, kad visi mūsų klientai prisidėtų prie anglies dioksido emisijos mažinimo. Mūsų pasitikėjimą savimi atspindi ir geresnė pardavimo bei rinkos dalies prognozė 2025-iesiems“, – sakė Mattas Harrisonas, „Toyota Motor Europe“ prezidentas ir vadovas.

Nė vieno kliento Europoje nuošalyje, keliaujant neutralumo link

„Toyota“ tiki, kad yra atsakinga už tai, kad visi įmonės klientai turėtų galimybę išsirinkti mažiausią įmanomą CO₂ emisiją turintį produktą bendrovės kelionėje anglies dvideginio išmetimo neutralumo link, nesvarbu, iš kokios jis rinkos, kokio segmento ir kokį biudžetą turi.

Remiantis rinkos prognozėmis, per ateinančius 10 metų Europoje bus parduota daugiau nei 200 mln. automobilių. Iš jų, spėjama, apie 45 mln. bus nulinę CO₂ emisiją turintys produktai.

Nepaisant to, kad „Toyota“ nuosekliai dirba stengdamasi padidinti nulinės taršos transporto priemonių skaičių, bendrovė daugybę jėgų skiria likusių 155 mln. numatomų parduoti automobilių CO₂ emisijai sumažinti.

Numatomas didesnis „Toyota“ augimas Europoje

Daugialypis požiūris į elektrifikaciją ir CO₂ emisijos mažinimą Europoje turi teigiamą efektą. „Toyota“ jau dabar yra automobilių pramonės lyderė mažinant bendrą anglies dioksido emisiją. Kartu ji didina savo rinkos dalį Europoje.

Šiandien kaip niekad daug klientų Europoje renkasi „Toyota“ transporto priemones dėl bendrovės mažos emisijos sprendimų. Automobilių gamintoja pastebi išaugusį elektrifikuotų produktų poreikį pagrindiniuose segmentuose, taip pat ir tose sferose bei rinkose, kur kitos įmonės savo produktų atsisakė.

„Toyota“ viliasi, kad ši pozityvi tendencija Europoje tęsis, mat bendrovė padidins savo elektrifikuotų produktų asortimentą. Ji sieks patenkinti visų klientų, ieškančių mažos emisijos transporto priemonių, poreikius – nuošalyje nepaliks nė vieno.

2025 m. „Toyota“ gamą Europoje sudarys daugiau nei 55 skirtingi elektrifikuoti automobiliai. Mažiausiai 10 iš jų bus nulinės taršos transporto priemonės. „Toyota“ jau šiandien praneša apie didesnes ambicijas Europoje: čia ji užsibrėžusi parduoti 1,5 mln. automobilių ir atsiriekti didesnę nei 7 proc. rinkos dalį.

Tikimasi, kad tuo metu mažiausiai 150 tūkst. parduotų automobilių (10 proc.) bus nulinės emisijos – tiek elektromobiliai, tiek vandenilio kuro elementais varomi automobiliai. Taip pat mažiausiai 1,2 mln. likusių automobilių (80 proc.) bus hibridiniai arba iš tinklo įkraunami hibridai. Tai reiškia, kad iš visų 2025-aisiais parduotų „Toyota“ automobilių bent 90 proc. bus elektrifikuoti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas