Vilniuje statomas įspūdingas automobilių salonas: tokio didelio dar nebuvo

Vilniuje statomas įspūdingas automobilių salonas: tokio didelio dar nebuvo

Sostinės „Toyota“ centras „Tokvila“ plečiasi – Savanorių prospekte pradedamas statyti naujas modernus 12 mln. eurų vertės automobilių centras. Jis sudarys sąlygas ne tik teikiamų paslaugų apimčiai plėsti, bet ir dabar Vilniaus miesto centre veikiantį bendrovės saloną paversti viena didžiausių „Toyota“ techninės priežiūros ir remonto bazių Baltijos šalyse.

Daugiau galimybių ir patogumo

Naujame 11 tūkst. kvadratinių metrų ploto centre „Tokvila“ bus įrengtas naudotų automobilių pardavimo salonas, kėbulų remonto dirbtuvės, biurų ir techninės patalpos, taip pat prekybos bei sandėliavimo patalpos nuomai. Tai bus didžiausias automobilių pardavimo ir techninio aptarnavimo centras Lietuvoje. Nuo 2022 metų antrojo ketvirčio pradėjus dirbti naujam padaliniui, dabar miesto centre įsikūrusiame salone veikiantis kėbulų remonto cechas bus iškeltas į naują pastatą, o laisvos patalpos Žalgirio gatvėje išnaudotos serviso paslaugų bei naujų automobilių ekspozicijai plėsti.

„Lietuvių pasitikėjimas automobiliais „Toyota“ nuosekliai auga – gamintojas trečius metus iš eilės yra naujų automobilių lyderis Lietuvoje, o pernai užėmė net 20 proc. rinkos dalį. Kartu auga naudotų automobilių paklausa bei serviso apkrovimas. Didėjant darbo apimtims vis sunkiau verslą vystyti dabartiniame autocentre, todėl plėtra yra laiku ir reikšmingas žingsnis“, – sako Gintautas Ignotas, „Tokvilos“ generalinis direktorius.

Jo teigimu, siekiama ir ateityje klientams užtikrinti sklandų, kokybišką bei greitą aptarnavimą, todėl svarbūs ne tik didesnės patalpos techniniams darbams, bet ir modernus naudotų automobilių salonas. Savanorių prospekte numatoma daugiau nei 250 naudotų automobilių ekspozicija po stogu su patogia klientų aptarnavimo erdve bei kavine. Nepaisydami metų laiko ar oro sąlygų, pirkėjai galės patogiai apžiūrėti ir išsirinkti jiems tinkamiausią naudotą automobilį.

Perspektyvus grįžimas prie ištakų

G. Ignotas pastebi, kad naujam padaliniui įkurti numatyta vieta yra ne tik strategiškai patogi, nes įsikūrusi šalia magistralinio kelio Vilnius–Kaunas–Klaipėda bei kitų automobilių gamintojų atstovų, tačiau ir istoriškai brangi. Mat būtent šiuo adresu (Savanorių pr. 274) salonas „Tokvila“ duris atvėrė pirmą kartą.

„Galima sakyti, kad grįžtame į namus, nes čia pradėjome savo veiklą prieš 27 metus. Tik šiuo atveju naujas plėtros projektas žymi ne pradžią, o vainikuoja sėkmingą verslą. Jau greitai savo klientams pasiūlysime dar daugiau naudingų paslaugų, sudarysime sąlygas sertifikuotą naudotą automobilį įsigyti taip pat patogiai, kaip ir naują. Esame tikri, kad naujo automobilių centro veikla reikšmingai prisidės ir prie gamintojo „Toyota“ sėkmės Lietuvoje, o mums padės siekti savo vizijos tapti geriausiu autocentru Lietuvoje“, – sako G. Ignotas.

Aplinkai palanki plėtra

Dalį „Tokvilos“ veiklų perkėlus į naują padalinį, bus užtikrintas ir verslo tvarumas. A++ energinio efektyvumo pastatui šildyti ir vėsinti bus naudojama geoterminė energija, naujos kartos dažymo įrenginiai su šilumos rekuperacija taupys iki pusės visos iš dujų gaminamos šilumos ir leis mažinti CO2 išmetimą į aplinką. Automobilių paruošimo dažyti metu bus naudojami efektyvūs dulkių filtravimo ir surinkimo įrenginiai, o dažymo metu – nekenksmingi, vandens pagrindu pagaminti dažai. Ateityje ant pastato stogo ketinama įrengti saulės energijos modulius.

Neigiamo poveikio aplinkai mažinimą tiek elektrifikuojant automobilius, tiek įrengiant modernų autocentrą įvertino ir projektui 8,5 mln. eurų finansavimą suteikęs „Swedbank“ bankas. „Swedbank“ Lietuvoje verslo klientų tarnybos vadovas Antanas Sagatauskas neslepia, kad tvaraus verslo vystymas yra viena kertinių banko veiklos dalių, todėl bendradarbiavimas įgyvendinant šį plėtros planą yra labai svarbus.

„Mes labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie naujo autocentro „Tokvila“ statybų Vilniuje. Ši bendrovė, vykdydama veiklą nuo pat 1994 metų, turi didžiulę patirtį ir yra didžiausia „Toyota“ automobilių pardavimo ir techninio aptarnavimo bendrovė Lietuvoje. Smagu kartu augti, žinant, kad „Toyota“ yra vienas mėgstamiausių ir perkamiausių automobilių, – sako A. Sagatauskas. – Be to, ši organizacija atsižvelgia į tvarumą: nuo siūlomo itin plataus aplinkai draugiškų automobilių spektro, skatinimo pakartotinai naudoti transporto priemones iki tvarių naujojo centro sprendimų. Todėl mums nepaprastai svarbu, kad šis naujas mūsų klientas pasirinko „Swedbank“ finansiniu partneriu.“

Įgyvendinimui – patikimos rankos

Šio statybos projekto įgyvendinimu besirūpinančios bendrovės „Merko statyba“ generalinis direktorius Saulius Putrimas pabrėžia, kad „Tokvilos“ plėtros projekto įgyvendinimas įmonei yra svarbus ne tik dėl reikšmingo įvertinimo, tačiau ir abipusio pasitikėjimo.

„Džiaugiamės, kad „Tokvila“ įvertino mūsų profesionalumą ir patikėjo vieno moderniausių autocentrų statybas. Jau daugiau nei 30 metų dirbdami Lietuvos ir kitų Baltijos šalių rinkose, statydami gyvenamuosius namus bei verslo pastatus tiek šalies, tiek užsienio kapitalo įmonėms sukaupėme daug patirties. Įgyvendindami šį projektą pasinaudosime ir kolegų iš „Merko Ehitus“ grupės patirtimi, mat jie neseniai baigė statyti autocentrus Norvegijoje ir Estijoje (čia, beje, taip pat „Toyota“)“, – sako S. Putrimas.

Pašnekovas neslepia, kad naujasis projektas džiugina dar ir todėl, kad „Merko statyba“ važinėja automobiliais „Toyota“, todėl prireikus techninės pagalbos bendrovės darbuotojai lankysis pačių statytame autocentre.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas