Vokiečiai turi atkirtį lietuviams, keikiantiems elektromobilius: dar šiemet gali būti išspręsta problema, kurią įvardija daugelis skeptikų

Elektromobiliai jau spėjo tapti „žaliojo“ ir tvaraus pasaulio paveikslo pagrindiniu objektu. Visgi yra abejojančių, ar elektra varomos transporto priemonės iš tiesų jau yra tokios ekologiškos, kaip kad bandoma jas pavaizduoti. Dažniausiai pirštu bedama į elektromobilių baterijas svarstant, kur po panaudojimo jos nuguls. Vokiečiai turi tam atsakymą.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Vokiečiai turi atkirtį lietuviams, keikiantiems elektromobilius: dar šiemet gali būti išspręsta problema, kurią įvardija daugelis skeptikų

Vokietijos automobilių milžinė „Mercedes-Benz“ penktadienį pranešė, jog ketina paruošti baterijų perdirbimo gamyklą, kuris bus įkurta Kupenheimo mieste, esančiame Vokietijos pietuose. Kompanijos pranešime spaudai teigiama, jog čia bus galima sukaupti 2500 tonų perdirbimui skirtų baterijų, o tai leis pagaminti daugiau nei 50 tūkst. baterijų per metus, kurios būtų naudojamos naujiems „Mercedes“ automobiliams.

Skelbiama, jog perdirbtos baterijos bus gaminamos iš bandomųjų transporto priemonių ir paleidimo akumuliatorių. Atsižvelgiant į šio eksperimentinio projekto sėkmę, ilguoju laikotarpiu gamybos apimtys galėtų būti padidintos. „Mercedes-Benz“ atstovų teigimu, pirmąjį gamyklos paruošimo etapą būtų galima pradėti jau gruodį, o pasiruošimas būtų baigtas per keletą mėnesių.

Verta pastebėti, jog Kupenheimo gamykla jau dabar neišskiria anglies dioksido ir veikia naudojant saulės ir žaliąją energiją. Šios „Mercedes-Benz“ gamyklos statybą finansavo Vokietijos ekonomikos ir klimato apsaugos ministerija.

„Mes siunčiame labai svarbų signalą, jog Vokietija tvaraus elektromobilumo siekia inovacijų dėka“, - teigia „Mercedes-Benz“ valdybos narys Jorgas Burzeris, kuris yra atsakingas už gamybos ir tiekimo grandinės valdymą.

Badeno-Viurtembergo aplinkos, klimato ir energetikos ministrė Thekla Walker teigė, jog yra labai patenkinta, kad „Mercedes“ propaguoja žiedinės ekonomikos temą.

14 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Valdas

Taigi kiek kainavo anksčiau elektra ir kiek dabar mes matome puikiai. Kaip sakoma padidėjus poreikiui viskas brangsta. Taigi nusiteikim už eliektrą mokėti kaip už naftą. Yra naftos magnatai bus elektros magnatai. O su elektra kelionės pamiršk.

Edis

Gal būt ir atsiras kada nors elektromobilis prilygstantis dabartiniams automobiliams.bet tai kada nors.o dabar net skandinavijoje jų nėra daug,dirbu danijoje,tai yra tik vienas danas su el.BMW.visi juos keikia,ir niekas neperka.tai yra turtingūjų prekė,kad pasipuikuoti.bet visi dar turi ir visureigius garaže,kad išvažiuoti toliau su šeima.kol kas,tai brangus žaisliukas,išrinktiesiems.visas seimas turi galingus visureigius,o mums aiškina,kaip reikia mylėti gamtą,baltasias meškas,ir ledynus.

parukyk, pauostyk

O tau patinka uostyt dyzelio ir benzo kaka. kuri ne tik smirda bet ir sukelia vezi ir kitas ligas

Nesvarbu

Megstu laisvalaikiui medžioti,žvejoti. Tenka žiemomis per didžiausias pusnis važiuoti,kad "papildomai" šerti laukinę fauną. Būna,kad ir su dyzeliniu vidaus degimo varikliu "pasikabinu" ir tenka daug paplušėti,kol pasiekiu tikslą. Ar bus elektromobobilių visureigių,tikrai ne miesto visureigių? Nes as su savo visureigiu per metus nuvaziuoju tikrai gan mažai,apie 5t/km. Ir sakykime su elektomobiliu bevažiuodamas į miška šerti alkanų gyvūnėlių,žiemą kai sniego būna daug,pakimbu ir išsikrauna baterija kol bandau išvažiuoti. Kaip ją įkrauti pamiškej? O dėl miesto,visiškai suprantu,kad patogu po jį važineti su elektromobiliu. Bet juk Lietuvoje daug zmonių gyvena ir užmiestyje ir net gi labai toli nuo mietu,tai kaip patartumet suktis iš padėties elektromobilių "entuziastai"?

Rytis

Visų pirma niekas norvegams nebruké elektromobilių- tai tauta kuri mégsta naujoves, vokiećiai nieko neżlugdys, nes šiandieninių gamyklų struktūrą pakeis į elektromobilių gamybą bei abiems šalims labiausiai rūpi pasaulio neužteršta ateitis, o ne kaip tùlam besmegenių lietuviui, vażinejanćiam benzininių auto ir namą kùrenanćiam malkomis arba šiukšlėmis...

Tomas

Elektromobiliai purviniausia transporto priemonė. Kobaltą rankomis kąsa vaikai Kongo respublikoje už centus per dieną, kitas medžiagas kąsa dyzeliu varoma kalnakasybos technika, po to kiek kainuoja taršos medžiagų perdirbimas...
Čia tik Švabo ketvirtojo reicho sapalionės...

Suslikas

Problema tame kad vokiečiai pirks naujus elektromobilius o lietuviai su jau silpnais akumais, po 15 metu sudroztus

Arunas

Kol elektromobilis ar kita kuro rūšimi automobilis nenuvažiuos bent 1000km. Problema neišspręsta. Kita vertus kai mokslui vadovauja kvaili korumpuoti politikai politikai tokias pasekmes ir turim.

Lukas Snarskis

O kaip dažnai per dieną įveikiate daugiau nei 1000 kilometrų? Draugas klausia...

Ėch

Vargšas žmogelis užstrigo dizeliuke. Kai neturi, negali įsigyti tai ir nepezėk nesąmonių. Per metus laiko ne daugiau kaip 5 kartus buvau krovimo stotelėje, nes tiek kiek pakrauna namuose daugiau negu pakanka ir žiemą ir vasarą, o pats kiek laiko praleidi kolonėlėje po 5 litrus pildydamas .

Gedas

Papasakok močiutei kiek tu krovei,paaiškino kokiu būdu bus kraunamos daugiabučių kiemuose automobiliai,su elektromobilių galima pamiršti kelionę automobiliu kad ir iš Klaipėdos į Vilnių,esi pririštas prie to kad turėsi kažkur krautis ir tavo kelionė truks ne 3h ,kas liečia žiemą kai bus didesnis minusas nei 10 ,išvis pamiršti keliones

Izidorius

Koks automobilis, kokiais atstumais važinėjate kasdien, kiek per metus nuvažiuojate?

Et

"žaliųjų" bepročių brukama kvailystė. Keikiasi visi kam tenka važiuot ne tik po miestą. Ar gali būt kvailesnės šalys nei Norvegija, kuri turėdama pakankamai daug naftos ir absoliučiai netinkamą klimatą elektromobiliams privertė savo žmones persėst iš patogaus dyzeliuko į pastoviai krovimo reikalaujančius elektromobilius. Arba Vokietija, kuri žlugdo savo automobilių pramonę dėl tokios nesąmonės kaip "žaliojo kurso".

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas