Vokietijos automobilių milžinė turėtų sunerimti: į Europą netrukus atkeliaus Kinijos milžinės pagamintas elektrinis hečbekas

Arnas Balčiūnas

2022-05-19, 16:55 (atnaujinta 2022-11-28, 19:17)

11 komentarai (-ų)
Vokietijos automobilių milžinė turėtų sunerimti: į Europą netrukus atkeliaus Kinijos milžinės pagamintas elektrinis hečbekas

Didžiausias Kinijos automobilių gamintojas SAIC, kuriam priklauso prekinis ženklas MG, jau pradėjo naujojo „CyberE“ modelio gamybą. Naujasis hečbekas sukurtas bendradarbiaujant su britais tam, kad būtų pasiūlytas produktas, kuris atitinka pasaulinės rinkos vartotojų įpročius bei dizaino standartus.

Nuo pat šio projekto pradžios, Europos rinka buvo vienas pagrindinių regionų, kur buvo ketinama pardavinėti šį elektrinį automobilį. Su „Volkswagen ID.3“ konkuruoti pasiryžusi MG naujiena jau netrukus atkeliaus į Europą, o jo kaina turėtų prasidėti nuo maždaug 23 tūkst. eurų.

Pirmosios „MG CyberE“ nuotraukos internete pasirodė dar vasario mėnesį. MG EH32 buvo sukurtas derinant naujos kartos EV architektūrą, išmanų vairavimą, automobilio saloną bei jo komfortą. Daug nuopelnų tenka Fudzian provincijos ir Ningde miesto vyriausybėms, kurios parodė tvirtą paramą ir padėjo atnaujinti darbą bei gamybą SAIC Ningde gamykloje.

MG atstovų teigimu, naujasis „CyberE“ bus pagamintas naudojant naująją EV platformą, kuri palaiko 3 lygio autonominį vairavimą, išmaniąją kabiną ir 5G ryšį. Neoficialiais duomenimis, naujajame MG elektromobilyje bus analogiška jėgos pavara kaip ir „MG Marvel R“ modelyje. Jis gaminamas su dvigubu 288 AG varikliu arba 284 trijų variklių konfigūracija ir jau kuris laikas parduodamas Europoje.

Kaip jau minėjome, didžiausias „MG CyberE“ hečbeko konkurentas šioje rinkoje yra „Volkswagen ID.3“. Abu modeliai pasižymi panašiu dizainu, o taip pat parduodami toje pačioje kainų grupėje. Akivaizdu, jog Kinijos milžinė nusiteikusi pasiūlyti išties konkurencingą produktą ir visiškai nebijo konkuruoti su Europoje daugelio pamėgtais gamintojais.

Be būsimo „MG CyberE“, Ningde gamykla gamina ir eksportuoja automobilius į Naująją Zelandiją, Europą, Australiją, Artimuosius Rytus ir Pietų Ameriką bei kai kurias kitas užsienio rinkas. Pastaroji gamykla jau tapo didžiausia Kinijos elektromobilių eksporto baze. Tai padės prekės ženklui pasiekti užsibrėžtą tikslą 2022 metais ir Europoje pristatyti maždaug 120 000 transporto priemonių.

11 komentarų

Karolis

Nera ko čia bijoti, europos pirkejas labai skiriasi nuo kinijos pirkejo. Visi Kinijos modeliai yra orientuoti tik i kinijos rinka, tai zenkliuko ir dar keliu smulkmenu pakeitimas dideles sekmes neatneš. Butu kita kalba jei jie rimtai uzsibreztu kurti modeli su europietisku pirkeju galvoje tada butu rimciau, juk Volvo neprastas pasirinkimas.

China auto

Informacija šita patys sugalvojote ar perspausdintas.
p.s. galiu atkeršyti bet kurį kiniška automobilį eksportui tiesiai iš gamyklos. Min užsakymas 9 vnt.

Konstantinas

Dar čia ko siauraakius komunistus šelpti. Vėl maitins juos Vakarai, o po to nežinos kaip nuo grėsmių apsisaugoti.

petras

labai gerai nes kinijos prekės yra geros kokybės ir beveik viskas buityje iš kinijos tuo tarpu automobiliai vokiški tai tikrai ligų maišas.

Aha

Kinietiskas gaminys, nesvarbu kam jis skirtas, yra niekam tikes. Nei auto, nei detales, nei rubai, nei zaislai kinietiski yra niekam tike, tai paprasciausia pinigu ismetimas i bala.

fakas

kam rašinėji jei nieko nesupranti, įdomu kas pagamino tavo telefoną?

kinija jau valdo

man atrodo tu niekam tikes, visa elektronika yra is kinijos, taskas

Litas

Aš manau nesvarbu kas ir kur pagamino. Svarbu ar kokybiškai pagamino. Gi tas pats vokietis turi daug gamyklų Kinijoje. Iphone irgi gaminamas Kinijoje. Skųstis reiktų kai nusipirksi šūdą už to pačio ID3 kaina.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas