„Volkswagen“ šedevras renka apdovanojimus už saugumą: „ID.4“ pelnė dar vieną maksimalų įvertinimą

Lukas Snarskis

2021-10-24, 12:45 (atnaujinta 2023-01-13, 10:40)

1 komentaras
„Volkswagen“ šedevras renka apdovanojimus už saugumą: „ID.4“ pelnė dar vieną maksimalų įvertinimą

JAV nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija (NHTSA) ištestavo „Volkswagen“ sukurtą elektromobilį „ID.4“ su galiniais varomais ratais ir skyrė jam aukščiausią įvertinimą – 5 žvaigždutes. Tai jau ne pirmas kartas, kuomet šis automobilis sulaukia aukščiausio įvertinimo, mat kiek anksčiau vokiečių šedevras pelnė JAV Draudikų kelių saugumo instituto specialistai (IIHS).

Verta paminėti ir tai, jog dar balandį VW atstovai galėjo džiaugtis ir prestižinis saugumo organizacijos „Euro NCAP“ suteiktu aukščiausiu įvertinimu. Netrukus aukščiausio įvertinimo turėtų sulaukti ir keturiais varomais ratais aprūpinta „ID.4“ versija. Pastarąją jau kuris laikas testuoja NHTSA specialistai, tačiau galutinio rezultato dar teks palaukti.

„Volkswagen“ pažymi, kad „ID.4“ yra tiek pasyvios, tiek aktyvios saugos sistemų derinys, į kurį įeina šešios oro pagalvės. Pažangiausiais sprendimais aprūpinta ir vairuotojo pagalbos sistema „IQ.DRIVE“. Elektrinis „ID.4“, turėdamas visą įrangos paketą, naudoja priekinį radarą, priekinę kamerą, du galinius radarus ir aštuonis ultragarsinius jutiklius, o visi šie prietaisai padeda surinkti duomenis iš aplinkos.

„Volkswagen ID.4“ modelyje įgalintos tokios funkcijos kaip pusiau automatizuota vairavimo pagalba „Travel Assist“, o taip pat ir „Front Assist“, autonominis avarinis stabdymas su pėsčiųjų stebėjimu, aktyvioji šoninė pagalbinė sistema, adaptyvi pastovaus greičio palaikymo sistema (ACC) su „Stop and Go“ funkcija; eismo juostų laikymosi važiuojant sistema „Lane Assist“, o taip pat ir sistema, kuri padeda prireikus skubios medicinos pagalbos kelyje.

Verta pažymėti ir tai, jog NHTSA artimiausiu metu ketina įvertinti ir dar daugiau elektromobilių. Didžiulį sąrašą, kuris skirtas kitiems metams, sudaro gausybę naujų transporto priemonių, o tarp jų - „Audi Q4 e-tron“, „Chevrolet Bolt EV/EUV“, „Ford Escape PHEV“, „Ford F-150 Lightning“, „Hyundai Ioniq 5“, „Hyundai Kona Electric“ ir „Kia Niro“ bei dar daug kitų.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas